25 / 04 / 2024

muğla  Gemiler Koyu

muğla  Gemiler Koyu

Muğla'nın Fethiye ilçesindeki Kayaköy Ören Yeri ile Gemiler Koyu,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla "kesin korunacak hassas alan" ilan edildi...

Muğla Akbük Koyu'ndaki kaçak yapılar yıkılıyor!

Çalışmalarına devam eden Menteşe Belediyesi ekipleri, Muğla Menteşe Akbük Koyu'nda yer alan kaçak yapıları yıkıyor.

Muğla Akbük Koyu'nda kaçak yapılar yıkılıyor!

Muğla'nın Menteşe ilçesi Akbük Koyu'nda yer alan kaçak yapıların yıkımı hız kesmeden devam ediyor. 

Muğla İnceburun Koyu'ndaki kaçak inşaata tepki!

Muğla'nın Fethiye ilçesi İnceburun Koyu'nda bir araya gelen çevreci ve denizciler, kaçak yapılaşmaya izin vermeyeceklerini açıklayarak, tepki gösterdi. 

Süleyman Girgin'den Muğla Cennet Koyu'na yapılması planlanan projeye tepki!

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Cengiz Holding’in Cennet Koyu için inşa etmeyi planladığı projeyi Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a sordu. Girgin, “Halk bu projenin hiçbir yerinde yok. Ne belediyeye soruluyor, ne de vatandaşa. Bu proje iptal edilmedir” diye konuştu.

Muğla'da Molla İbrahim Koyu'ndaki kaçak yapı yıkıldı!

Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından kontrol belgesi iptal edilmesinden sonra Milas Belediyesi tarafından mühürlenen Molla İbrahim Koyu'ndaki kaçak bina yıkıldı.

Muğla Molla İbrahim Koyu’ndaki kaçak yapılaşma pes dedirtti!

Muğla Milas'ta bulunan Mazı Köyü’nün eşsiz koyu Molla İbrahim Koyu’nda beton yapılaşma bu kadarına pes dedirtti.

Muğla Alavara Koyu yapılaşmaya mı açılıyor?

Muğla’da Alavara Koyu’nun sit derecesi düşürüldü. Alınan karar, bölgedeki doğal hayatı olumsuz etkileyecek, yapılaşmanın önü açılacak. Çevreciler imza kampanyası başlattı.

Muğla Kayaköy hassas alan ilan edildi!

Muğla'nın Fethiye ilçesindeki Kayaköy Ören Yeri ile Gemiler Koyu,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla "kesin korunacak hassas alan" ilan edildi...

Muğla Marina projesinin ÇED süreci başlatıldı!

Muğla Yalıkavak Tilkicik Koyu’nda Aksoy Bodrum Taşınmaz Yatırımları A.Ş. tarafından yapılması planlanan Marina projesi için, ÇED süreci başlatıldı. Konuyla ilgili Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, ''150 yatlık marina için çok ciddi bir deniz dolgusu ve dalgakıranlar gerekiyormuş'' dedi.

Muğla Göcek Koyları'nda otel mi kurulacak?

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Muğla'daki Göcek Koyu'ndaki alanların imara açıldığı yönündeki haberlerin asılsız olduğunu belirtilerek, koyda otel kurulmasının mevcut mevzuata göre mümkün olmadığını bildirdi.

Muğla Göcek Koyu imara açıldı mı?

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Muğla'daki Göcek Koyu'ndaki alanların imara açıldığı yönündeki haberlerin asılsız olduğunu belirtilerek, koyda otellerin kurulmasının mevcut mevzuatlara göre mümkün olmadığını ifade etti.

Muğla Epique Island satış ofisi!

Muğla Epique Island satış ofisi telefon numarası 0212 259 00 00 olarak belirlendi. Tilkicik Koyu üzerinde inşa edilecek projede 10 farklı tipte dizayn edilen villalar yer alıyor.

Muğla'daki Karaca Adası 4 yıl sonra yeniden satışta! Değeri 35 milyon dolar!

Muğla'da daha önce alıcı çıkmayan Gökova Körfezi'ndeki Karaca Adası ile Marmaris'in Çiftlik Koyu'ndaki Çiftlik Adası, emlak şirketleri tarafından sosyal medyadan ve bazı internet sitelerinden yapılan reklamlarla yeniden satışa sunuldu...

muğla  Gemiler Koyu Haberi

muğla  Gemiler Koyu

Kayaköy Mahallesinde yer alan Kayaköy Ören Yeri ile Gemiler Koyu’nun  Resmi Gazete'de yayımlanan kararla doğal sit alanı olarak korunarak turizme kazandırılması planlanıyor.

Milliyet'te yer alan habere göre; Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, yaptığı açıklamada, Fethiye'nin birçok noktasının "hassas alan" olarak ilan edilmesi taleplerinin kabul edilmesinden dolayı mutlu olduğunu ifade etti.

İlçenin korunması ve ranta yenik düşmemesi için mücadele verdiklerini ifade eden Karaca, "Sayın Cumhurbaşkanımıza hassasiyetinden dolayı belediye başkanı olarak teşekkür ediyorum." dedi.

Daha önce de Kelebekler Vadisi kesin korunacak alan ilan edilmişti.

Karaca, ülke ve bölge ekonomisine katkı sağlaması için sivil toplum kuruluşları iş birliğiyle bölgenin daha iyi tanıtılması için çalışmalar yaptıklarını belirtti. Fethiye'ye olan ilginin artması ve devamlı turizm için belirli bölgelerin korunması gerektiğinin altını çizen Karaca, "Yerel yönetimler olarak her...