26 / 04 / 2024

Muğla imar barışı

Muğla imar barışı

Muğla'da imar barışından yararlanmak için yapılan başvurular meclis gündemine taşındı. CHP'li Erbay, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Muğla'daki 1584 kaçak yapının yıkımı tamamlanıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının denetimlerinde Muğla'daki imar barışına aykırı yapılar tespit edilip, yıkımı gerçekleştiriliyor. Bodrum, Marmaris, Milas, Ortaca ve Fethiye başta olmak üzere tüm ilçelerde belirlenen 1584 kaçak yapının yıkımı tamamlanıyor.

Turizm merkezlerinde 'kaçak yapıya' geçit verilmiyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının denetimlerinde Muğla'daki imar barışına aykırı yapılar tespit edilerek yıkılıyor.

Muğla'da imar barışı fırsatçılığı!

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Genel Sekreteri Hüseyin Daşgın, 2 katlı evine kaçak kat yapıp ardından yasal tarihte yapılmış gibi gösterip imar barışı başvurusunda bulundu.

Muğla'da 630 imar barışına uymayan yeni kaçak yapı yapılıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Muğla'da 630 imar barışına uymayan yeni kaçak yapı yapılıyor. Burada hem Büyükşehir Belediye Başkanımız hem de ilçe belediye başkanlarımızla konuştuk ve onlara bu kaçak yapıların yıkılması talimatını verdik" dedi...

Muğla'da imar barışı bilgilendirme toplantısı yapıldı!

Muğla İl İdare Şube Başkanları toplantısı yapıldı. Kamu idaresinde birliğin sağlanması amacı ile İl İdare Şube Başkanları, Muğla Valisi Esengül Civelek başkanlığında Menteşe Öğretmenevinde gerçekleştirildi. 

Bodrum'da denizin ortasına dökülen betondan da 'imar barışı' çıktı!

Muğla Bodrum'da halk plajının ortasına beton dökerek platform ve iskele yapan turistik tesisin inşaatı tepkiler üzerine durdurulmuştu. Denizin içine dökülen beton için, imar barışından faydalanılarak yapı kayıt belgesi aldığı ortaya çıktı.

Muğla'da imar düzenlemeleri için 189 çevre davası açıldı!

Tatilcilerin gözde şehirleri arasında yer alan Muğla'nın doğal koylarında sit dereceleri değiştirilerek yapılan imar düzenlemelerine karşı Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından dört sene içerisinde 189 çevre davası açıldı.

İmar barışı mağdurlarından eylem: Yıkım değil çözüm istiyoruz!

Muğla’daki imar barışı mağdurları yeni bir eylem gerçekleştirdi. Büyükşehir, Menteşe belediyesi ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapan mağdurlar yıkım değil çözüm istediklerini söyledi

Muğla'da imar skandalı!

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanmış olan imar planlarının tümünün ve daha sonrasındaki revizyonların hukuka aykırı olduğu ortaya çıktı.

İmar affı geliyor mu? Yeni imar barışında son dakika! İmar affı bekleyenler dikkat! 

'Yeni imar affı çıkacak mı?' sorusunun yanıtı sık sık araştırılıyor. İmar affı kanun teklifi, 11 Ekim 2022'de TBMM Başkanlığı tarafından komisyona sevk edilmişti. Peki yeni imar affı geliyor mu? İşte detaylar...

İmar barışı bekleyenler dikkat! İmar affı geliyor mu? Şimdi bu son dakika detaylarına bakın! 2023 imar affı...

Yeni imar barışı için resmen nefesler tutuldu. İmar barışı bekleyenler dikkat! İmar affı geliyor mu? Şimdi bu son dakika detaylarına bakın! 2023 imar affı...

İmar barışında son dakika depremi! 2023 imar affı geliyor mu? İmar barışı bekleyenler hemen ayrıntılara bakın!

Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç yapılandırma paketinin duyurulmasından sonra tüm dikkatler yeniden imar affına odaklandı. Peki imar barışı gelecek mi? İşte ayrıntılar...

İmar affı bekleyenler dikkat! İmar barışı geliyor mu? İşte bütün detaylar!

İmar affı konusu bir süredir kamuoyunun gündeminde... Binlerce kişi imar barşışı beklerken son durum hakkında bilgi almak isteyenler "İmar affı çıkacak mı?" diye soruyor.

9'uncu imar barışı geliyor mu? İmar affı Meclis'te! 

BBP Genel Başkanı ve Ankara Milletvekili Mustafa Destici tarafından imar barışına ilişkin kanun teklifi verildi. Peki 9'uncu imar barışı geliyor mu? İşte ayrıntılar...

İmar barışında flaş gelişme! Yeni imar barışı geliyor mu? Binlerce mağduru ilgilendiriyor!

Son dönemde sık sık gündeme gelen imar barışı ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. BBP Genel Başkanı ve Ankara Milletvekili Mustafa Destici tarafından imar barışına ilişkin kanun teklifi Meclis'e sunuldu. Peki Yeni imar barışı geliyor mu? Binlerce mağdur bekliyordu...

Muğla Akyaka'da imar planı revizyonuna iptal kararı!

Muğla Akyaka'daki imar revizyonu iptal edildi. Akyaka imar planı değişikliğini istemeyen çevreciler itiraz ederek verdikleri mücadeleyi kazandı.

Muğla Akyaka imar planları için karar verildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından askıya çıkarılan  Muğla'nın Ula ilçesi Akyaka Mahallesi İmar Planı Revizyonuna karşı Akyakalılar tarafından Muğla 3. İdare Mahkemesine açılan yürütmeyi durdurma talepli iptal davası sonuçlandı.

Muğla Akyaka İmar Planı Revizyonu için yürütmeler durduruldu!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından askıya çıkarılan 1/5000 ve 1/1000 ölçekli Muğla’nın Ula ilçesi Akyaka Mahallesi İmar Planı Revizyonlarına karşı açılan dava sonunca yürütmeyi durdurma kararı alındı. 

Muğla imar barışı Haberi

Muğla imar barışı

CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, Muğla'da imar barışından yararlanmak için yapılan başvurulara ilişkin soru önergesi hazırladı. Erbay, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Erbay, ''Ülkemizin bir deprem ülkesi olduğu gerçeği son yaşanan İzmir depremiyle bir kez daha ortaya çıkmıştır. Ancak buna rağmen gerekli tedbirlerin alınmaması, denetimlerin yapılmaması ve deprem için toplanan vergilerin riskli binaların yenilenmesi yerine başka alanlarda kullanılması nedeniyle küçük şiddetli depremlerde dahi vatandaşlarımız hayatını kaybetmektedir. Depremlerde yıkılan binaların birçoğu depreme dayanıksız olduğu halde 2008 yılında hükümet tarafından çıkarılan İmar Barışı’ndan faydalanmış binalardır. Bu çerçevede Muğla'da İmar Barışı’ndan yararlanan binalarla ilgili olarak aşağıdaki sorulara cevap verilmesini arz ederim'' diye konuştu.

CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay'ın soruları:
1) Muğla'da bugüne kadar imar barışından yararlanmak için kaç...