23 / 04 / 2024

muğla imar durumu

muğla imar durumu

Muğla'da şehirlerin ciddi altyapısı yok. Marmaris hariç, çoğu dökülüyor. Ama hala inşaatlar tüm hızıyla sürüyor, pek çok yeni bina yapılıyor. Böyle giderse Marmaris de felce uğrar, bölge turizmi de büyük zarar görür.

Muğla'da imar düzenlemeleri için 189 çevre davası açıldı!

Tatilcilerin gözde şehirleri arasında yer alan Muğla'nın doğal koylarında sit dereceleri değiştirilerek yapılan imar düzenlemelerine karşı Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından dört sene içerisinde 189 çevre davası açıldı.

Muğla'da imar skandalı!

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanmış olan imar planlarının tümünün ve daha sonrasındaki revizyonların hukuka aykırı olduğu ortaya çıktı.

Muğla Akyaka'da imar planı revizyonuna iptal kararı!

Muğla Akyaka'daki imar revizyonu iptal edildi. Akyaka imar planı değişikliğini istemeyen çevreciler itiraz ederek verdikleri mücadeleyi kazandı.

Muğla Akyaka imar planları için karar verildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından askıya çıkarılan  Muğla'nın Ula ilçesi Akyaka Mahallesi İmar Planı Revizyonuna karşı Akyakalılar tarafından Muğla 3. İdare Mahkemesine açılan yürütmeyi durdurma talepli iptal davası sonuçlandı.

Muğla Akyaka İmar Planı Revizyonu için yürütmeler durduruldu!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından askıya çıkarılan 1/5000 ve 1/1000 ölçekli Muğla’nın Ula ilçesi Akyaka Mahallesi İmar Planı Revizyonlarına karşı açılan dava sonunca yürütmeyi durdurma kararı alındı. 

Muğla, Aydın ve Ankara'daki bazı gayrimenkullerin imar planları değiştirildi!

Özelleştirme kapsamında yer alan Muğla, Aydın ve Ankara'daki bazı gayrimenkullerin imar planlarındaki değişikliklere itirazlar yapılmıştı. O itirazlar kabul edilmedi ve İzmir'de bulunan bazı gayrimenkullerin de satış veya işletme hakkına ilişkin kararlar verildi.

Muğla'nın imar sorunu çözülüyor mu?

İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi Av. Sevin Çağlayan, Muğla'nın ilçelerinde senelerdir kronik hale gelmiş olan problemlerin ilk sırasında yer alan imar sorununun 2012 yılında çıkartılan 6360 sayılı kanun ile çözülebileceğine vurgu yaptı. 

Bodrum'daki 76 parselin imar durumu değiştirilecek mi?

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Özelleştirme İdaresi’nin 4 milyon 500 bin metrekare büyüklüğündeki 76 parselin imar durumunu Bodrum Belediyesine sorduğunu aktararak bölgenin 'yatırım' nedeniyle adım adım ranta açılmaya çalışıldığını ileri sürdü. 

Mürsel Alban'dan Muğla Akyaka imar planları tepkisi!

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Akyaka'da yerel yönetimlerin görüşlerini alınmadan yapılmak istenen planının uygulanamayacağını söyleyerek, “Siz, buraları yeniden planlıyorsunuz ama Akyaka halkının görüşünü aldınız mı? Akyaka'nın nasıl oluştuğundan bilginiz var mı?” dedi.

Muğla'da imar barışından yararlanmak için yapılan başvurular TBMM'de!

Muğla'da imar barışından yararlanmak için yapılan başvurular meclis gündemine taşındı. CHP'li Erbay, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Muğla Akyaka imar planları için iptal dilekçeleri verildi!

Muğla'da 15 Ekim’de askıya çıkarılan Akyaka İmar Planı Revizyonu'nun iptal edilmesi için binlerce dilekçe Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü'ne sunuldu. Olumsuz cevap gelirse dava açılacak...

Muğla'daki 1584 kaçak yapının yıkımı tamamlanıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının denetimlerinde Muğla'daki imar barışına aykırı yapılar tespit edilip, yıkımı gerçekleştiriliyor. Bodrum, Marmaris, Milas, Ortaca ve Fethiye başta olmak üzere tüm ilçelerde belirlenen 1584 kaçak yapının yıkımı tamamlanıyor.

Muğla'da imar sorunlarına ortak çözüm aranacak!

İmar barışı uygulamasıyla Muğla’da meydana gelen sıkıntılar ve kaçak yapılaşmayla mücadele kapsamında masaya yatırıldı.

muğla imar durumu Haberi

muğla imar durumu

Altyapılar tamamlanana kadar Muğla geneline, en az 5 yıl inşaat yasağı getirmek lazım. Biiyiikşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ne düşünüyor acaba..? 

"İnşaat yasağı doğru bir yaklaşım olmaz. 

Belki geçici bir sınırlama düşünülebilir. 

Ama işin doğrusu Muğla imar anayasasını hazırlamaktır..Bunun için yola çıktık.1/100 binlik genel planı düzelttik. 1/25 binlik planı hazırladık.İlçe ilçe tartıştık,konuştuk, anketler vaptık.Şimdi bu plan Belediye İmar komisyonunda..Eğer Belediye Meclisinden geçerse, hemen 1/5000 ve 1/1000'lik planlara başlayacağız. Bunun da zamana ihtiyacı var.Bu planlar süratle devreye sokulamadığı için,bir imar kargaşası yaşıyoruz.Şehircilik Bakanlığı istediği gibi izin ve ruhsat vermeye başladı. 

Toki de kendi başına buyruk zaten.Bu durumda Muğla genelinde imar disiplinini sağlayamıyoruz.Ama çoğu gitti azı kaldı, bunun da üstesinden geleceğiz.." Osman Gürün şikayetlerin temelinde planlama noksanının yattığını söylüyor. 

Muğla ve ilçelerinin neye ihtiyaçları var. 10...