18 / 04 / 2024

Muğla Kaunos Antik Kenti tarihi

Muğla Kaunos Antik Kenti tarihi

Muğla’nın Köyceğiz ilçesi sınırları içinde bulunan, bir diğer adı da "Kbid" olan Kaunos Antik Kentinin tanıtımına önem verilecek.Kaunos Antik Kenti bölgenin önemli turizm noktalarından olma özelliği taşıyor.

Muğla Stratonikeia Antik Kenti imar planlarıyla korunacak!

Muğla'nın Yatağan ilçesindeki 3 bin yıllık Stratonikeia Antik Kenti, uzmanlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılımı ile oluşturulan komisyon tarafından hazırlanacak imar planıyla korunacak. 

Muğla'daki Hanımağa Evi restore edilecek!

Muğla'nın Yatağan ilçesinde bulunan ve UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan 3 bin 500 yıllık Stratonikeia Antik Kenti'ndeki Cumhuriyet dönemi "Hanımağa Evi", ustalar tarafından hazırlanan özel harçla kaşık kaşık işlenip, restore ediliyor.

Muğla'daki Telmessos Antik Tiyatrosu'nun restorasyonu TBMM'de!

CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, Muğla'nın Fethiye ilçesinde bulunan Telmessos Antik Tiyatrosu'nun restorasyon çalışmalarına ilişkin soru önergesi hazırladı..

Muğla Tlos Antik Kenti'nde kazı çalışması başladı!

Muğla Tlos Antik Kenti'nde, 2016 sezonu kazı çalışmaları başladı. UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan antik kentte, bu yılki kazı sezonunda kent bazilikası, tiyatro ve stadyum alanında çalışma yapılacak.

Muğla Stratonikeia Antik Kenti restore ediliyor!

Muğla'nın Yatağan ilçesinin batısında Eskihisar köyü sınırları içinde bulunan Stratonikeia Antik Kenti'nde kazı, restorasyon ve konservasyon çalışmaları devam ediyor.

Muğla Kyon Antik Tiyatrosu'ndaki otopark kaldırıldı!

Muğla’ya bağlı Yatağan Çamyayla köyünde yer alan ve Roma dönemine ait olan Kyon Antik Kenti tiyatrosunun orkestra kısmı otopark olarak kullanılıyordu. Kültür Varlıkları, gelen tepkilerden sonra en az 2000 yıllık olan tiyatro içindeki otopark kaldırıldı.

Muğla Şaban Ağa Camii restore edilecek!

Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Stratonikeia Antik Kenti'ndeki Osmanlı dönemine ait Şaban Ağa Camisi, restore edilecek. Muğla'nın Yatağan ilçesinde bulunan caminin restorasyon çalışmalarına ileriki günlerde başlanacak.

Muğla'daki antik mezar sayısı 55'e yükseldi!

Muğla'nın Bodrum ilçesindeki bir inşaatta mayıs ayından bu yana devam eden kazı çalışmasında, ortaya çıkan antik mezar sayısının 55'e yükseldiği bildirildi.

Kaunos Antik Kenti'ni 40 bin kişi ziyaret etti!

UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'nde bulunan Muğla'daki Kaunos Antik Kenti, bu yıl 40 bin ziyaretçiyi ağırladı Kente, Ortaca ilçesinin Dalyan Mahallesi'nden hareket eden tur tekneleriyle yaklaşık 10 dakika süren yolculuktan sonra ulaşılabiliyor.

Muğla Kaunos Antik Kenti'nin tanıtımına önem verilecek!

Muğla’nın Köyceğiz ilçesi sınırları içinde bulunan, bir diğer adı da "Kbid" olan Kaunos Antik Kentinin tanıtımına önem verilecek.Kaunos Antik Kenti bölgenin önemli turizm noktalarından olma özelliği taşıyor.

Muğla Zeus Tapınağı'nda restorasyon başladı!

Muğla'nın Milas ilçesinde bulunan ve ekonomik kriz yüzünden yarım kaldığı düşünülen Euromos Antik Kenti'ndeki 1800 yıllık Zeus Lepsynos Tapınağı'nın restorasyonu için çalışma başlatıldı.

Muğla kültür turizminin gözdesi oldu!

Muğla, 6 bin yıllık geçmişi ve sınırları içinde bulunan antik kentlerle, kültür turizminin gözde illerinden biri oldu. Tarihi boyunca pek çok medeniyete ev sahipliği yapan Muğla, arkeolojik varlığıyla bilim dünyasının ve ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

Muğla Zeus Lepsynos Tapınağı restore edilecek!

Muğla’nın Milas İlçesi’ndeki Euromos Antik Kenti’nde bulunan Zeus Lepsynos Tapınağı’nın restore edilmesi için çalışma başlatıldı.

Muğla Kaunos Antik Kenti tarihi Haberi

Muğla Kaunos Antik Kenti tarihi

Kaya mezarları, Demeter Kutsal Tapınağı ve Antik Tiyatrosu ile geçen yıl 52 bin 673 kişinin ziyaret ettiği Kaunos Antik Kenti bölgenin önemli turizm noktalarından olma özelliği taşıyor.

Kaunos Antik Kenti ve İztuzu Plajını gezen Vali Çiçek’e incelemeler sırasında, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bayram Akça, İl Kültür ve Turizm Müdürü Veli Çelik ve beraberindeki heyet eşlik etti.

Kaunos Antik Kentinde Demeter Kutsal Tapınağının bulunduğu kazı alanlarını gezen Vali Çiçek, kazı Başkanı Prof. Dr. Cengiz Işık’tan antik kent hakkında bilgi aldı.

Antik kentin Karya ve Likya bölgelerine komşu olduğunu ve Anadolu insanının kurduğu bir kent olduğunu belirten Kaunos Kazı Başkanı Prof.Dr. Cengiz Işık, “Bir binayı olduğu gibi farklı malzemeler kullanarak ayağa kaldırmayı değil, daha çok algılanabilir bir konuma getirip insanlara...