19 / 04 / 2024

muğla projeleri

muğla projeleri

Muğla, hem turizmin 12 aya çıkarılması hem de diğer alanlarda yatırım ve girişimleri sürdürüyor. İşte Muğla'nın çehresini değiştiren çalışmalardan bazıları:

Muğla'ya 2 yeni hastane yapılıyor!

Muğla Gazetesi köşe yazarı olan Mustafa İnci bugünkü yazısında Muğla'da yapımı tamamlanmak üzere olan hastaneyi ve eski hastanenin yerine neyin yapılacağını anlattı. İnci, Muğla'ya 2 hastanenin geldiğini müjdeledi.

MUSKİ’nin yeni hizmet binasının temeli atıldı!

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, MUSKİ’nin yeni hizmet binasının temel atma töreninde, Büyükşehir Belediyesi ve MUSKİ Genel Müdürlüğü olarak 2014-2015 yılında 247 Milyon 454 Bin TL yatırım yaptıklarını söyledi...

Muğla’ya 247 milyon TL'lik yatırım yapıldı!

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin iki yılda yaptığı hizmetlerin ve yatırımların anlatıldığı Muhtarlar Bilgilendirme toplantıların beşincisini Bodrum İlçesi’nde Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocaadon'un katılımıyla gerçekleşti...

Muğla Akyaka'ya yeni meydan!

Muğla Büyükşehir Belediyesi Özel Çevre Koruma Statüsünde bulunan Ula Akyaka Mahallesi Atatürk Caddesi ve meydan düzenlemesi projesi için Çevre ve Şehircilik il Müdürlüğü Tabiat Varlıkları Koruma Şube Müdürlüğü ile koordinasyonlu çalışarak onay alındı.

Muğla'da her ilçeye TOKİ konutları yapılacak!

Muğla Yatağan'da yapılan AK Parti İlçe ve Belediye Başkanları toplantısında konuşan AK Parti İl Başkanı İhsan Küreci, Her İlçeye TOKİ geleceğini söyledi.

Muğla'ya yapılacak iki yeni yurt, ev fiyatlarını düşürecek!

AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, Muğla'nın en önemli sorunlarından birinin de kira fiyatları olduğunu belirterek yeni yapılacak iki yurdun ev fiyatlarını normale indireceğini söyledi.

Muğla'daki tarihi 400 ev turizme kazandırılacak!

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, kentsel SİT alanı olan Saburhane bölgesinde incelemelerde bulundu. Gümüş "Bölgeyi evleriyle, meydanlarıyla turistlerin gezebileceği bir cazibe merkezi haline getirmek amacımız" diye konuştu.

Muğla'ya 25 yeni spor tesisi yapılıyor!

Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü 'nce yapımına başlanan 25 'ten fazla spor tesisinin büyük kısmının tamamlandığı bir kısmının da bitme aşamasına geldiği bildirildi.

Muğla'nın kalkınması için 3T gerekli!

Marmaris ilçesinde görev yapan basın mensupları ile buluşan Vali Amir Çiçek, Muğla'nın ilçeleri ile birlikte dinamik ve üreten bir il olduğunu, Muğla'nın kalkınması için 3T'nin üzerinde durulması gerektiğini söyledi.

Muğla Seydikemer'deki köprü sorunu çözüldü!

Muğla'daki köprü sorunu AK Partili Belediye Başkanı Yakup Otgöz tarafında çözüldü. Kış aylarında suların yükselmesiyle çocuklarını okula gönderemeyen mahalle sakinleri, köprü yapımıyla hayata bağlandıklarını söyledi.

Muğla'da turist sayısı yüzde 2 arttı!

Bodrum, Marmaris, Fethiye ve Datça gibi önemli turizm merkezlerine sahip Muğla 'da, 2014 yılında, bir önceki yıla göre gelen turist sayısında yüzde 2 artış yaşandı.

Muğla'da kentsel dönüşüm başladı!

Muğla'da kentsel dönüşüm başladı. Van depreminin ardından gündeme gelen 6306 sayılı Afet Riskli Yapıların Yenilenmesi Hakkında Kanun çerçevesinde. Muğla genelinde bugüne kadar 396 başvuru yapıldı.

Muğla'da kentsel dönüşüm hızlanmalı!

Muğla ve ilçelerinde 1-26 Kasım tarihleri arasında büyüklükleri 1.0 ile 4.2 arasında değişen 229 depremin meydana gelmesi endişe yarattı. Prof. Dr. Ahmet Ercan konu ile ilgili konuştu.

Milas Derince Barajı'nı Başbakan açacak!

Muğla'da aralarında Milas Derince Barajı'nın da bulunduğu toplam maliyeti yaklaşık 45 milyon lira olan tesislerin açılışını Başbakan Ahmet Davutoğlu yapacak. Toplu açılış töreni, 30 Kasım'da Balıkesir'de düzenlenecek

TOKİ Muğla projeleri için düğmeye bastı! 99 ve 55 konutluk 2 yeni proje geliyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Muğla Kavaklıdere'de 99 ve 55 konutluk 2 yeni proje inşa edecek. Projelenin ihalesi yarın yapılacak.

TOKİ’den Muğla’ya 594 milyon TL'lik yatırım!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, TOKİ'nin Muğla'da hayata geçirdiği projeleri inceledi.

Muğla Menteşe bu projelerle değişecek!

Muğla Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Alt Yapı Koordinasyon Şube Müdürlüğü (AYKOME) tarafından Gazi Mustafa Kemal Kültür Merkezinde toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda Menteşe projeleri masaya yatırıldı...

Muğla’nın çevre koruma projeleri Fransa’da tanıtıldı!

Muğla Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, her yıl iklim değişikliği politikaları ve yaklaşımları üzerine Fransa’da düzenlenen ‘Bölgesel İklim Enerji Planları’ konferansına katıldı.

Muğla'da yapılacak hastaneye tapu tahsisi yapılamayınca ihaleye çıkılamadı!

500 yataklı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin tapu tahsisi yapılamayınca ihalesi Aralık ayına ertelendi. Muğla Sağlık İl Müdürü Cihan Tekin, hastanenin ihalesi tamamlanır tamamlanmaz temelinİn atılacağını belirtti..

Muğla Ortaca'daki Iberotel büyük hasar aldı!

Türkiye’yi etkisi altına alan fırtına ve yağışlı hava, Muğla’nın Sarıgerme Köyü’nü yıkıp geçti. Sarıgerme’deki hortum için Alman basını, “Türk Riviera’sı ağır hasar gördü” diye yazdı...

Muğla Ortaca 'daki hortum nedeniyle oteller tahliye ediliyor!

Muğla 'nın Ortaca ilçesine bağlı Sarıgerme köyünde yaşanan hortumda büyük zarar gören otellerde tahliye çalışmalarına başlanıldığı belirtildi. Tahliyenin tamamlanmasının ardından otelin tadilata alınacağı ifade edildi.

TOKİ Muğla Ortaca Devlet Hastanesi inşaatı yapım işi halesi! 22 Ekim!

Muğla İli Ortaca İlçesi 100 Yataklı Devlet Hastanesi İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı İşi yapım işi 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek...

Tarihi Kentler Birliği Muğla'da toplandı!

Tarihi Kentler Birliği tarafından "Görkemli Bir Geçmişten Bugüne Tarihi Bir Kent Kurgulanırken Muğla Örneği' konulu güz dönemi eğitimi programı düzenlendi. Gün boyu süren eğitimde, geleceğe taşımayı hedefleyen çalışmalar anlatıldı...

TTA Gayrimenkul Anonim Şirketi Muğla'daki gayrimenkulü kiraya verecek!

TTA Gayrimenkul Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü Muğla İli, Fethiye İlçesi, Göcek Mahallesi 'nde yer alan gayrimenkulleri kiraya verecek, ihale 6 Kasım 2013 tarihinde saat 10:30 'da gerçekleştirilecek...

Muğla'daki termik santrallerin özelleştirilmemesi için yürüyüş yapıldı!

Muğla'nın Milas ve Yatağan ilçelerindeki 3 termik santralinin özelleştirilmesi kararına tepki gösteren ve Ankara’ya yürüyüş başlatan bir grup enerji ve maden işçisi, Aydın'da eylem yaptı...

Muğla Akyaka'da sazlık alanda çıkan yangın söndürülemiyor!

Muğla'nın Ula ilçesine bağlı Akyaka beldesindeki sazlıklarda çıkan yangın, şiddetli rüzgarın etkisiyle hızla yayılıyor. Yaklaşık 500 dönüm sazlık alanda etkili olan yangın nedeniyle beldenin üstü dumanlarla kaplandı...

Mustafa Hakan Güvençer: Muğla’nın marka kent olması için düğmeye bastık!

Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, “Proje kapsamında, logo oluşturulması, tanıtım ve belgesel filmi, tanıtıcı yayın, fotoğraf çekimleri, özgün müzik yapımı, bilbord, afiş, saha araştırması çalışmalar yürütülmekte” dedi.

muğla projeleri Haberi

muğla projeleri

Muğla, hem turizmin 12 aya çıkarılması hem de diğer alanlarda yatırım ve girişimleri sürdürüyor. Kentte kongre ve fuar turizmi altyapısının oluşturulması, sürdürülebilir turizm hedefi ile uyumlu olarak doğa, kültür, tarih ve spor turizminin desteklenmesi, turizmde tesis ve insan kalitesinin artırılması, yat limanı projelerinin hayata geçirilmesi, film platosunun desteklenmesi, bütünleşik kıyı yönetim planlarının hazırlanması, tarihi yürüyüş ve bisiklet güzergahlarının turizme kazandırılması konularında çalışmalar yürütülüyor. Çalışmalar sayesinde 6 ayla sınırlı olan turizm kapasitesinin 12 aya çıkartılarak tesislerin mümkün olan en yüksek kapasite ile çalışmasının sağlanması, bu sayede turizmdeki mevcut istihdamın tüm yılı kapsar hale getirilmesi, turizm gelirlerinin artırılması ve Kanuni Sultan Süleyman'ın 1522'deki Rodos Seferi sırasında Muğla sınırlarındaki güzergah belirlenerek, yeni bir kültür turizmi rotası oluşturulması hedefleniyor. Kentte bu yöndeki çalışmalar...