26 / 04 / 2024

muhtarlar için emlak vergisi bütçe önerisi

muhtarlar için emlak vergisi bütçe önerisi

Manisa'da yaptığı ziyarette muhtarlarla bir araya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, emlak vergisinden muhtarlarla bütçe ayrılması yönünde öneride bulundu.

Kredi desteği Çin emlak piyasası için can suyu olacak!

Çin Halk Cumhuriyeti’nin ticari bankaları, borç batağındaki emlak piyasasını canlandırmak için  kredileri artırıyor.

Mirasçıya kalan ev için emlak vergisi ödemek zorunda mı?

Emlak vergisi, gayrimenkul sahiplerinin belirli dönemlerde ödemesi gereken bir vergi türüdür. Bu verginin mirasçılara kaldığında ödenip ödenmeme durumu merak ediliyor. Peki mirasçılar bu vergi türünü ödemek zorunda mı? İşte ev için emlak vergisinin miras durumunda ödenme durumu...

Almanya'da yaklaşık 36 milyon gayrimenkul için emlak vergisi beyannamesi zorunlu oldu! 25 bin avroya kadar cezası var!

Almanya'da yeni emlak vergisi (Grundsteuererklärung) değerlendirmesi çerçevesinde yaklaşık 36 milyon gayrimenkulün senelik vergi oranlarının yeniden tespiti için tüm emlak sahiplerinin 31 Ekim 2022 tarihine kadar beyannamelerini maliyeye yollaması gerekli. İşte ayrıntılar...

Gelir getirmeyen iş yerleri için vergi muafiyeti var mı?

Sözcü Gazetesi köşe yazarı olan Sezgin Özcan, geliri olmayan iş yerleri için emlak muafiyeti olup olmadığı sorusunu yanıtladı. 

Konut sahipleri dikkat! Boş ev için ödenmiyor!

Emlak vergisinin 1. taksit ödemeleri 31 Mayıs tarihinde sona eriyor. Gayrimenkulü bulunan vatandaşlar emlak vergisine ilişkin detayları ve muafiyet şartlarını araştırıyor. Peki hangi durumlarda emlak vergisi ödenmez? Boş ev için emlak vergisi muafiyetinden faydalanılır mı? İşte ayrıntılar...

Kirada olan konut için emlak vergisi ödenir mi?

Emlak vergisi ödeyeceklerin çeşitli yasal hakları bulunuyor. Emlak Vergisi Kanunu’na göre; brüt 200 metrekareyi geçmeyen tek konutu olan bazı kişiler vergiden muaf. Peki emlak vergisini kimler ödemez? Kirada olan konut için emlak vergisi ödenir mi? İşte emlak vergisi muafiyet şartları...

65 yaş üstü için emlak vergisi ödemeleri başladı!

65 yaş üstü sokağa çıkamayan vatandaşlar için beyanname verme süreleri uzatılmıştı. Tahakkuk edecek vergilerin son ödeme süreleri,  sokağa çıkma yasağının sona ermesiyle  16 Haziran olarak açıklandı. 

65 yaş üstü için emlak vergisi bilmecesi!

Emlak vergisi için de ödeme zamanı geldi. Peki 65 yaş üstünde olanlar, emlak vergisi ödemesi için de sokağa çıkma yasağının bitmesini bekleyecek mi? İşte merak edilen o sorunun cevabı....

Emlak vergisi ödemeleri için son gün bugün!

Türkiye sınırları içerisinde bulunan gayrimenkuller için emlak vergisi ödeniyor. Emlak vergisi ödemeleri için son tarih bugün olarak belirlendi.

Emlak vergisi ödemeleri için son günler!

Kira geliri olan vergi mükellefler için emlak vergisi 2'nci taksit ödeme dönemi 10 gün sonra sona eriyor.

Emlak vergisi ödemeleri için son gün!

Kira geliri olan vergi mükellefler için emlak vergisi ilk taksit ödemeleri bugün sona eriyor. Tüm gayrimenkul sahiplerinin acele etmesi gerekiyor.

Emlak vergisi ödemeleri için son 3 gün!

Kira geliri olan vergi mükellefler için emlak vergisi ödemeleri 3 gün sonra sona eriyor. Tüm mükelleflerin acele etmesi gerekiyor.

Emlak vergisi ödemeleri için son 2 hafta!

Kira geliri olan vergi mükellefler için emlak vergisi ödemeleri başladı. Konut, arsa, arazi ve bina gibi taşınmaza sahip olan tüm mükelleflerin 2 hafta içerisinde emlak vergilerini ödemeleri gerekiyor.

muhtarlar için emlak vergisi bütçe önerisi Haberi

muhtarlar için emlak vergisi bütçe önerisi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Manisa programı kapsamında bir otelde muhtarlarla bir araya gelen Kılıçdaroğlu, talep ve sorunları dinledi. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; büyükşehir yasasıyla köy tüzel kişiliklerinden belediyelere devredilen malların muhtarlıklara iade edilmesi görüşünü savunan Kılıçdaroğlu, muhtarlıkların kendi bütçesi olması gerektiğini, bu bütçenin de belediyelerin aldığı emlak vergisinden ayrılan küçük bir payla oluşturulabileceğini belirtti. 

Muhtarların mahallelerinin sosyal ve ekonomik durumunu en iyi bilen kişiler olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, devletin sosyal yardımlarının muhtarlar aracılığıyla dağıtılmasını, muhtarların mahalleleriyle ilgili alınan kararlarda belediye meclisi toplantılarına katılmasını da önerdi. 
 

Kemal Kılıçdaroğlu: Emlak vergisinden muhtar da pay...