25 / 04 / 2024

mühürlenen işyerinin açılması cezası

mühürlenen işyerinin açılması cezası

TÜRKİYE’de iş güvenliğinin arttırılması ve kazaların önlenmesi için işçi konfederas-yonları ve bakanlık yeni düzenlemeler için bir araya geldi. İş kazaları için ilk adım atıldı. Mührü açan hapse girecek...

Elektrikli otomobil hayali sona mı erdi! AB’den yeni açıklama…

Elektrikli otomobil kullanımı hızla yaygınlaşırken, AB Komisyonu Başkanı’nından beklenmedik bir açıklama geldi. Buna göre içten yanmalı motorların  2026 yılında  aşamalı olarak kullanımdan kaldırılması ertelenebilir. İşte ayrıntılar…

Büyükçekmece'de istinat duvarı çöktü! Site sakinleri ayaklandı! Binaların boşaltılması ve mühürlenmesi gerekiyor!

Büyükçekmece'de kuvvetli yağışın etkisiyle bir sitenin içinde bulunan istinat duvarı çöktü. Site sakinlerinden Pınar Özer Aydın, "Binaların boşaltılması, mühürlenmesi gerekiyor" diyerek tepki gösterdi.

Demirören’in borcuna karşılık devrettiği villalarına mahkemeden ‘mühürle’ kararı çıktı!

Demirören Grubu’nun, kredi borcuna karşılık Ziraat Bankası’na devrettiği araziye yapılan villalara yönelik idare mahkemesi önemli bir karar verdi. Mahkemenin kararı üzerine, davayı açanlar bu defa Eyüpsultan Belediyesi’ne müracaat ederek inşaatın mühürlenmesini istedi.

Gümüş fiyatları için doları takip ediyoruz diyen İslam Memiş gümüşün geleceği rakamı açıkladı!

Gümüş fiyatları için doları takip etmeye devam edeceğiz diyen Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, gümüşün geleceği rakamı açıkladı.

20 TL'ye merdiven dayayan gümüşün geleceği en yüksek rakam belli oldu! Dev banka peş peşe açıkladı!

Gümüş fiyatları, Merkez Bankası faiz kararından sonra hızla yükselmeye başladı. 20 TL seviyesine kadar yaklaşan gümüşün ne kadar olacağı merak ediliyor. 20 TL'ye merdiven dayayan gümüşün geleceği en yüksek rakam belli oldu! Dev banka peş peşe açıkladı.

ANZ analistlerinden yeni gümüş beklentisi! Yıl sonunda gümüşün geleceği seviye açıklandı

ANZ analistlerinden yeni gümüş tahmini geldi. 2023 yıl sonunda tahminlerini yukarı yönlü revize eden analistler yıl sonunda gümüşün geleceği seviyeyi açıkladı.

Gümüşün pik yapacağı tarih belli oldu! İslam Memiş gümüşün geleceği rekor rakamı açıkladı! Yatırımcılar hazır olun

Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş, gümüşün pik yapacağı tarihi rekoru açıklayarak, gümüşün geleceği rakamı açıkladı.Gümüş yatırımcıları hazır olun!

Çiftçiler için açıklamalar peş peşe geldi hemen bakın! Yeni destek müjdesini kaçırmayın!

Hükümet yetkilileri  çiftçiler için oluşturmuş destek ödemeleri için açıklamalar Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapıldı. Destek ödemeleri hakkında açıklamalar  ard arda gelirken ayrıntılarda merak ediliyor.

Ankara-Sivas hızlı tren seferlerinin açılmasına son 5 gün kaldı!

Binlerce kişinin heyecanla beklediği Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'nın 26 Nisan'da açılması planlanıyor.

Maraş depreminde yeni yapılar da yıkıldı: Yönetmelik yıkımı engellemedi! Deprem için atılması gereken çok adım var!

İlk olarak Kahramanmaraş Pazarcık ve ardından Elbistan'da meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler oldukça büyük bir yıkıma neden oldu. Maraş depreminde yeni yapılar da yıkıldı! Yönetmelik yıkımı engellemedi! Deprem için atılması gereken çok adım var!

Türkiye Müteahhitler Birliği'nden çağrı: Kamuya iş yapan küçük ve orta ölçekli müteahhitler af yasası kapsamına alınsın

Türk inşaat sektörünün en köklü sivil toplum örgütlerinden Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB),çaresizlik içinde teminat mektuplarını yakmak zorunda kalan ve cezalı duruma düşen müteahhitlik firmalarının, af yasası kapsamına alınması çağrısını yaptı.

Kentsel dönüşüm yapacaklara büyük müjde! Hükümet kesenin ağzını açıyor. Kredi ve faiz desteği yolda

Deprem gerçeği ve binaların yaşlı olması nedeniyle kentsel dönüşüm adeta zorunluluk haline geldi. Ancak inşaat maliyetlerindeki artışla birlikte durma noktasına gelen dönüşüm faaliyetlerinin yeni tedbirlerle atağa geçmesi bekleniyor.

Altının geleceği rakamlar peş peşe duyuruldu! Tek tek açıklanan bu rakamları duyanlar mıh gibi çakıldı!

Yatırımcıların gözde yatırım araçları arasında yer alan Altının geleceği rakamlar peş peşe duyuruldu. Tek tek açıklanan bu rakamları duyanlar mıh gibi çakıldı... Hemen bir göz atın...

mühürlenen işyerinin açılması cezası Haberi

mühürlenen işyerinin açılması cezası


Varılan mutabakata göre 50 işkolu en tehlikeli sınıfa girecek. 1.6 milyon işçi 1 yıl içinde eğitim almazsa çalışamayacak. Mühürlenen işyerini açan hapse atılacak.  Paket ekim ayında Meclis’e gidecek.


HER gün yenileri eklenen iş kazalarının önlenmesi için 1 milyon 600 bin çalışana 1 yıl içinde mesleki eğitim zorunluluğu geliyor. Çok tehlikeli iş kollarında çalışanlar için zorunlu olacak eğitim, uygulamalı verilecek. Düzenleme için geçiş sürecinin 1 Ocak’tan itibaren uygulamaya başlaması planlanıyor. İş kazalarının önlenmesi için hazırlıkları başlayan yeni iş sağlığı ve güvenliği eylem planı için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, pazar günü işçi-işveren temsilcileriyle bir araya geldi. Türk-İş Başkanı Ergun Atalay, gelinen noktayı Hürriyet’e şöyle anlattı:


6 Mart 2012’de çadırda kalan 11 inşaat işçisi cayır cayır yandı. İnşaatında çalıştıkları evlerin tanesi...