28 / 03 / 2024

mühürlenen işyerinin izinsiz açılması

mühürlenen işyerinin izinsiz açılması

TÜRKİYE’de iş güvenliğinin arttırılması ve kazaların önlenmesi için işçi konfederas-yonları ve bakanlık yeni düzenlemeler için bir araya geldi. İş kazaları için ilk adım atıldı. Mührü açan hapse girecek...

Demirören’in borcuna karşılık devrettiği villalarına mahkemeden ‘mühürle’ kararı çıktı!

Demirören Grubu’nun, kredi borcuna karşılık Ziraat Bankası’na devrettiği araziye yapılan villalara yönelik idare mahkemesi önemli bir karar verdi. Mahkemenin kararı üzerine, davayı açanlar bu defa Eyüpsultan Belediyesi’ne müracaat ederek inşaatın mühürlenmesini istedi.

Bodrum'da kaçak yapı sorunu büyüyor! İzinsiz ve mühürlenmiş 6 bin 765 bina var!

Bodrum'da artan nüfusla beraber kentleşme sorunu büyüyor. Kentte izinsiz ve mühürlenmiş 6 bin 765 bina var. 

1 gram gümüşün geleceği rakam görenleri şok etti! Bu rakamı gören yatırımcılar gümüşe hücum etti

Altından sonra en çok yatırım gümüşe yapılıyor. Gümüş fiyatlarının ne kadar olacağı ise merak konusu olmaya devam ediyor. 1 gram gümüşün geleceği rakam görenleri şok etti! Bu rakamı gören yatırımcılar gümüşe hücum etti.

Altının geleceği rakamlar peş peşe duyuruldu! Tek tek açıklanan bu rakamları duyanlar mıh gibi çakıldı!

Yatırımcıların gözde yatırım araçları arasında yer alan Altının geleceği rakamlar peş peşe duyuruldu. Tek tek açıklanan bu rakamları duyanlar mıh gibi çakıldı... Hemen bir göz atın...

İstanbul Boğazı’nda mühürlenen kaçak inşaatta çalışmalar devam ediyor!

İstanbul Boğazı'nda son dönemde artan kaçak yapılaşmalara bir yenisi eklendi. Beşiktaş'taki yol yalısında sürdürülen yasa dışı inşaat şikayetlerin sonra mühürlendi fakat yalıda inşaat çalışmaları devam ediyor.

Yenişehir'de yapı kullanma izni olmayan binalar mühürlenecek!

Mersin Yenişehir Belediyesi, kent geneline yapı kullanma izni olmayan binaların mühürleneceği konusunda sakinlerine uyarıda bulundu.

İnşaatı mühürlenen müteahhit evinde ölü bulundu!

Adana'da yap-sat inşaat işi yapan  51 yaşındaki Bahattin K'nin bir süre önce inşaatı mühürlenmişti. Bunalıma girdiği iddia edilen Bahattin K. evinde ölü bulundu.

Bülent Kerimoğlu 2014'te mühürlediği siteden 12 milyon TL'ye daire mi aldı?

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun, 2014'te Bakırköy Belediyesi tarafından inşaat halindeyken mühürlenen Pruva 34 isimli siteden 12 milyon liraya daire aldığı ortaya çıktı.

İstanbul Sultangazi'de mühürlenen evlere geri döndüler!

Sultangazi Cebeci Mahallesi'nde hasarlı olduğu belirlenen ve tahliye edilen Mutlu Apartmanı'nda yaşayanlar ise dairelerdeki mühürleri kırarak evlerine geri döndü.

İBB’nin Eyüp'teki 3 kez mühürlediği inşaat ile ilgili önerge reddedildi!

İYİ Partili İBB Meclis Üyesi Dr. Suat Sarı’nın Eyüp’te İBB’nin 3 kez mühürlediği dere yatağındaki inşaata ilişkin soru önergesi kabul edilmedi. AKP Grup Sözcüsü Faruk Gökkuş, bu konunun İBB’yi ilgilendirmediğini belirterek, “Burası şov yeri değildir. Meclisi boşuna meşgul etmeyin” dedi.

Şişli'de Kent Yol’a ait kaçak inşaat mühürlendi!

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından Şişli Belediyesi’nin iştiraki Kent Yol’a ait kaçak inşaat mühürlendi. Olay üzerine Muammer Keskin ilginç bir çözüm buldu.

Adana'da yapılan sahra hastanesi mühürlendi mi?

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin koronavirüs tedbirleri kapsamında TÜYAP Fuar Alanı’nda yaptırdığı sahra hastanesinin Adana İl Sağlık Müdürlüğü tarafından mühürlendiği ileri sürüldü...

Çukurova'da mühürlenen inşaatta çalışmalar yeniden başladı!

Adana'nın Çukurova İlçesi Güzelyalı Mahallesi'nde imara uygun olmadığı gerekçesiyle mühürlenen inşaatta çalışmalar devam ediyor.

mühürlenen işyerinin izinsiz açılması Haberi

mühürlenen işyerinin izinsiz açılması


Varılan mutabakata göre 50 işkolu en tehlikeli sınıfa girecek. 1.6 milyon işçi 1 yıl içinde eğitim almazsa çalışamayacak. Mühürlenen işyerini açan hapse atılacak.  Paket ekim ayında Meclis’e gidecek.


HER gün yenileri eklenen iş kazalarının önlenmesi için 1 milyon 600 bin çalışana 1 yıl içinde mesleki eğitim zorunluluğu geliyor. Çok tehlikeli iş kollarında çalışanlar için zorunlu olacak eğitim, uygulamalı verilecek. Düzenleme için geçiş sürecinin 1 Ocak’tan itibaren uygulamaya başlaması planlanıyor. İş kazalarının önlenmesi için hazırlıkları başlayan yeni iş sağlığı ve güvenliği eylem planı için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, pazar günü işçi-işveren temsilcileriyle bir araya geldi. Türk-İş Başkanı Ergun Atalay, gelinen noktayı Hürriyet’e şöyle anlattı:


6 Mart 2012’de çadırda kalan 11 inşaat işçisi cayır cayır yandı. İnşaatında çalıştıkları evlerin tanesi...