24 / 04 / 2024

mühürlenen işyerinin mührünün kırılması

mühürlenen işyerinin mührünün kırılması

TÜRKİYE’de iş güvenliğinin arttırılması ve kazaların önlenmesi için işçi konfederas-yonları ve bakanlık yeni düzenlemeler için bir araya geldi. İş kazaları için ilk adım atıldı. Mührü açan hapse girecek...

Bakan Özhaseki’den kentsel dönüşüm yasasının rant için çıkarıldığı iddialarına çok konuşulacak yanıt!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kentsel dönüşüm yasasının rant için çıkarıldığı iddialarına ilişkin yaptığı açıklamada, “Ne hızlı ne alelacele ne de herhangi birisine rant sağlamak için yapılmış bir kanundur. Bu, ülkenin birikimi olan bir kanundur” dedi.

Altında yükseliş hız kesmiyor! Gram altın, çeyrek altın, yarım altın ne kadar? 13 Ekim 2023 altın fiyatları

Altın fiyatları yükselmeye devam ediyor. Haftanın son işlem gününde de altın fiyatları hız kesmeden yukarı yönlü hareket ediyor. Gram altın, çeyrek altın, yarım altın ne kadar? 13 Ekim 2023 altın fiyatları.

Emekli ve işsiz vatandaşlar ödemeyecek! Kasım ayının sonuna kadar süresi var!

Emekli, işsizler ve ev hanımları emlak vergisi ödemiyor. Bu süre de kasım ayının sonuna kadar uzatıldı. İşte detaylar!

''Yeni rekorlar görülebilir'' diyen İslam Memiş gümüş fiyatlarının geleceği seviyeyi açıkladı

Gümüş fiyatlarının ne olacağını merak eden yatırımcılar, araştırmalarına devam ediyor. Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş ''yeni rekorlar görülebilir'' diyerek gümüş fiyatlarını geleceği seviyeyi açıkladı.

Gümüş fiyatlarının yükseleceği tarih ifşa oldu! O gün zirve gümüşün!

Gümüş yatırımcıları, gümüş fiyatlarındaki son gelişmeleri yakından takip ediyor. Ani dalgalanmalar sergileyen gümüş için yatırımcılar fiyatların ne zaman yükseleceğini merak ediyor. Analistler gümüş fiyatlarının ne zaman artacağını açıkladı. İşte detaylar...

Malulen emekli olmak için kaç gün lazım 2022?

Malulen emekli nasıl olunur, Malulen emeklilik şartları nedir, Malulen emekli olmak için kaç gün lazım 2022? bu ve benzeri sorular sık sık sorulmaktadır. İşte malulen emekliliğe dair merak edilen detaylar!

Gayrimenkul yatırımı yapmanın ucuz yolu

Hatırı sayılır bir birikiminiz yoksa ya da piyangodan ikramiye çıkmadıysa yatırım amacıyla konut ya da arsa satın almanız bir hayli zor. Ancak enflasyonun hızlı yükseldiği bir ekonomide tasarrufunuz erimesin istiyorsanız sektörün getirisinden faydalanmak için küçük bütçelerle yatırım mümkün.

Gümüş fiyatlarının ne zaman yükseleceği belli oldu! Yatırımcılar o gün geliyor, hazır olun

Gümüş yatırımcıları, gümüş fiyatlarındaki son dakika gelişmeleri yakından takip ediyor. Ani iniş çıkışlar sergileyen gümüş için yatırımcılar gümüş fiyatlarının ne zaman yükseleceğini merak ediyor. Analistler gümüş fiyatlarının ne zaman yükselişe geçeceğini açıkladı. Yatırımcılar hazır olun!

Borsa da tatil! Yarım gün işlem yapılacak!

Borsa İstanbul'da, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yarın yarım gün işlem gerçekleştirilecek. İşte detaylar...

Gümüş yatırımcıları hemen bakın! Gümüş fiyatlarının yükselişe geçeceği net tarih belli oldu

Gümüş yatırımcıları, son zamanlarda sert düşüş yaşayan gümüş fiyatlarının ne zaman yükselişe geçeceğini merak ediyor. Analistler gümüş fiyatlarının yükselişe geçeceği tarihi açıkladı. Yatırımcılar hemen bakın gümüş piyasasında neler olacak...

Elektrik faturası desteği nasıl alınır? Elektrik yardımı başvurusu nasıl yapılır? Hemen başvurun!

Artan faturalar ile birlikte faturalarını ödemekte zorlananlara vatandaşlara çeşitli yardımlar sağlanıyor. Maddi durumu yetersiz kişiler, devletten elektrik faturası yardım desteği alabilirler. Peki elektrik faturası desteği nasıl alınır? İşte detaylar…

Gümüş yatırımcıları bu haber size! Bu fiyatlardan gümüş alınır mı? Gümüş almak için geç mi kaldınız? 

Gümüş fiyatları son günlerde bir anda hızlı yükseliş kaydetti. Bir günde yüzde 9 değer kazanan gümüş fiyatları resmen fırladı. Peki bu fiyatlardan gümüş alınır mı, gümüş almak için geç mi kaldınız? İşte tüm merak edilenler...

Gıda, deterjan, içecek hepsinde yapılıyor! Şirinkflasyonu farkında mısınız?

Tüketiciye çifte tuzak! Bir yanda enflasyon bir yanda şirinkflasyon. Her alışverişte önce market raflarındaki etiketleri sonra da market çıkışı fişi satır satır inceliyorsunuz. Peki, enflasyonu takip ettiğiniz kadar şirinkflasyonu da farkında mısınız? ABD'de ve Avrupa'da tepki büyük!

mühürlenen işyerinin mührünün kırılması Haberi

mühürlenen işyerinin mührünün kırılması


Varılan mutabakata göre 50 işkolu en tehlikeli sınıfa girecek. 1.6 milyon işçi 1 yıl içinde eğitim almazsa çalışamayacak. Mühürlenen işyerini açan hapse atılacak.  Paket ekim ayında Meclis’e gidecek.


HER gün yenileri eklenen iş kazalarının önlenmesi için 1 milyon 600 bin çalışana 1 yıl içinde mesleki eğitim zorunluluğu geliyor. Çok tehlikeli iş kollarında çalışanlar için zorunlu olacak eğitim, uygulamalı verilecek. Düzenleme için geçiş sürecinin 1 Ocak’tan itibaren uygulamaya başlaması planlanıyor. İş kazalarının önlenmesi için hazırlıkları başlayan yeni iş sağlığı ve güvenliği eylem planı için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, pazar günü işçi-işveren temsilcileriyle bir araya geldi. Türk-İş Başkanı Ergun Atalay, gelinen noktayı Hürriyet’e şöyle anlattı:


6 Mart 2012’de çadırda kalan 11 inşaat işçisi cayır cayır yandı. İnşaatında çalıştıkları evlerin tanesi...