25 / 04 / 2024

muradiye camii açıldı mı

muradiye camii açıldı mı

Muradiye Külliyesi içinde bulunan Muradiye 2’nci Murat Camii, yenilenen yüzüyle kapılarını açtı. Restorasyonu tamamlanarak ibadete açılan Muradiye Camii, ilk teravih namazında vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

Kalyon Vakfı tarafından restore edilen Vaniköy Camii ibadete açıldı!

Kasım 2020'de ahşap çatısı ve müştemilatı yanarak zarar gören Vaniköy Cami, Kalyon Vakfı tarafından yaklaşık 2,5 yıl süren restorasyon çalışmalarının ardından ibadete açıldı. Açılışa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'da katıldı.

Muratpaşa Hacı Akay Okudur Camii ibadete açıldı!

Antalya'nın Muratpaşa İlçesi Yenigün Mahallesi'nde bulunan Hacı Akay Okudur Camii ibadete açıldı. Törene katılan Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, "Muratpaşa'mız, inançlarımızın ve kültürümüzün, içeriği ve ruhuyla en güzel yaşandığı yerlerden bir tanesidir" dedi.

Bursa Kefesüzen Camii ibadete açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından restore çalışmaları tamamlanan Kefesüzen Camii Mevlid Kandili’inde ibadete açıldı. 

Kayseri Recep Mamur Camii açıldı!

Çalışmalarına devam eden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi içinde yer alan Recep Mamur Camiisi’nin açılışına katıldı.

Sümela Manastırı ve Trabzon Ayasofya Camii açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sümela Manastırı 2. Etap Açılış Töreni ve Trabzon Ayasofya Camii Restorasyon Sonrası Açılış Töreni'ne video konferansla katıldı.

Türkiye Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün restore ettiği El Bab Ulu Camii açıldı!

Suriye'nin kuzeyindeki Bab ilçesinde Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restorasyonu bitirilen El Bab Ulu Camii bugün açıldı. Bab Yerel Meclisi Üyesi Mahmud Akil, "Türk halkına tarihi mirasımıza sahip çıktığı için teşekkür ederiz" dedi...

4 bin 500 kişilik Gaziantep Servi Erdemoğlu Camii açıldı!

Gaziantep'te Erdemoğlu ailesi tarafından yaptırılan 4 bin 500 kişilik "Servi Erdemoğlu Camisi" düzenlenen törenle açıldı.

Barbaros Merkez Camii hizmete açıldı!

Mersin Tarsus Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Barbaros Mahallesi Merkez Cami gerçekleşen törenle hizmete açıldı.

Hacı Mehmet Alkan Camii açıldı!

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Tayfur Sökmen Kampüsü'nde yapımı tamamlanan Hacı Mehmet Alkan Camii kompleksi hizmete açıldı.

Bursa Terminal Cami açıldı!

BURULAŞ Şehirlerarası Otobüs Terminali esnafının desteğiyle Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa ettirilen Terminal Camii, Başkan Alinur Aktaş tarafından ibadete açıldı.

Kuzey Yıldızı Camii açıldı!

Kuzey Yıldızı Camii'nin açılışını yapan Başkan Recep Tayyip Erdoğan, açılış konuşmasında  "İslam toplumlarında camiler hayatın merkezi olmuşlardır. Nasıl ki kalp ayakta tutan ana organsa mabetler de ilim, hikmet ve fazilet merkezi olarak toplumu ayakta tutar" dedi.

Konya Mustafa Koyuncu Camii açıldı!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Cuma Buluşmaları kapsamında Parsana Yaylası Mustafa Koyuncu Camii’nin açılışını yaptı.

Büyük Çamlıca Camii açıldı!

Temeli 6 yıl önce atılan, 63 bin kişinin aynı anda ibadet edebileceği bir kompleks olarak dizayn edilen Türkiye'nin en büyük camisi "Büyük Çamlıca Camii'' bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açıldı.

muradiye camii açıldı mı Haberi

muradiye camii açıldı mı


Muradiye Külliyesi içinde bulunan Muradiye 2’nci Murat Camii, yenilenen yüzüyle kapılarını açtı. Restorasyonu tamamlanarak ibadete açılan Muradiye Camii, ilk teravih namazında vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ile Büyükşehir Belediyesi bürokratları ile birlikte Ramazan ayının ilk teravih namazını Muradiye 2’nci Murat Camii’nde kıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Muradiye Camii’nin ibadete açıldığını anlatarak, “11 ayın sultanı mübarek Ramazan ayının ilk teravih namazını Muradiye Camii'nde kılmak çok anlamlı oldu. Çünkü, Sultan 2’nci Murat'ın külliyesi komple restore ediliyor ve Muradiye Camii de bu kapsamda restorasyondaydı. Ramazan ayına yetişmesi güzel ve çok anlamlı oldu” diye konuştu.

Altepe, Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen restorasyon...