25 / 04 / 2024

muradiye camii ibadete açıldı mı

muradiye camii ibadete açıldı mı

Muradiye Külliyesi içinde bulunan Muradiye 2’nci Murat Camii, yenilenen yüzüyle kapılarını açtı. Restorasyonu tamamlanarak ibadete açılan Muradiye Camii, ilk teravih namazında vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

Kalyon Vakfı tarafından restore edilen Vaniköy Camii ibadete açıldı!

Kasım 2020'de ahşap çatısı ve müştemilatı yanarak zarar gören Vaniköy Cami, Kalyon Vakfı tarafından yaklaşık 2,5 yıl süren restorasyon çalışmalarının ardından ibadete açıldı. Açılışa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'da katıldı.

Muratpaşa Hacı Akay Okudur Camii ibadete açıldı!

Antalya'nın Muratpaşa İlçesi Yenigün Mahallesi'nde bulunan Hacı Akay Okudur Camii ibadete açıldı. Törene katılan Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, "Muratpaşa'mız, inançlarımızın ve kültürümüzün, içeriği ve ruhuyla en güzel yaşandığı yerlerden bir tanesidir" dedi.

Pertev Mehmet Paşa Camii Ramazan'da ibadete açılıyor!

İzmit'te Mimar Sinan tarafından inşa edilen  Pertev Mehmet Paşa Camii'de restorasyon çalışmaları tamamlanıyor. Orijinal haline dönen camii Ramazan'da ibadete açılacak. 

Bursa Kefesüzen Camii ibadete açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından restore çalışmaları tamamlanan Kefesüzen Camii Mevlid Kandili’inde ibadete açıldı. 

Fatih Kariye Camii ibadete açıldı!

İstanbul Fatih'te Bizans döneminden kalan Kariye Camii'nin yönetiminin Diyanet İşleri Başkanlığı'na devredilip ibadete açılması kararı verildi.

WADAH'tan Ayasofya-i Kebir Camii'nin ibadete açılmasına destek!

Malezyalı sivil toplum kuruluşu Malezya Bilinçli Toplum Hareketi (WADAH), Ayasofya-i Kebir Camii'nin ibadete açılmasına destek verdi.

Tarihi Fatih Camii 55 yıl sonra ibadete açılacak!

Fatih Sultan Mehmet Han'ın yadigarı olan "Enez Ayasofyası" olarakta bilinen tarihi Fatih Camii 55 yıl sonra ibadete açılacak.

Bosna Hersek Foça Hünkar Camii ibadete açıldı!

TİKA koordinatörlüğü, Bosna Hersek Foça'da yer alan ve 1992'de Sırplar tarafından yıkılan Foça Hünkar Camisi'ni yeniden ibadete açtı.

Adana Tarkan Kulak Camii ibadete açıldı!

İnşaat sektöründe 73 yıllık deneyimi ile ulusal ve uluslararası birçok projeye imza atan Kulak İnşaat'm Adana'nm Yüreğir ilçesinde hayata geçirdiği Kulak Kent Projesi içerisinde yer alan Tarkan Kulak Camii törenle ibadete açıldı.

Mardin Artuklu'da 15 Temmuz Şehitler Camii açıldı!

Mardin merkez Artuklu ilçesinde 15 Temmuz Şehitler Camii ibadete açılırken Hz. Osman Camii ve Üniversite Camii’nin yapımı ise sürüyor.

Safranbolu Eski Camii ibadete açılacak!

Safranbolu'da incelemelerde bulunan Karabük Valisi Mehmet Aktaş, Kalealtı bölgesindeki gezisi sırasında tarihi Eski Cami'nin kapalı olduğunu görünce tepki gösterdi. Caminin ibadete açılacağını söyledi.

Samsun Esentepe Camii ibadete açıldı!

Samsun Havza'da yapılan Esentepe Camisi, ibadete açıldı. Esentepe Camisi Yaşatma Derneği Başkanı Ahmet Usta da yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Eyüp Arakiye Cafer Ağa Camii ibadete açıldı!

Arakiye Cafer Ağa Camii, Başkan Remzi Aydın'ın girişimleriyle gerçekleştirilen restorasyonun ardından ibadete açıldı. Açılış sonrası Başkan Remzi Aydın cami cemaati, mahalle sakinleri ve esnafla bayramlaştı.

muradiye camii ibadete açıldı mı Haberi

muradiye camii ibadete açıldı mı


Muradiye Külliyesi içinde bulunan Muradiye 2’nci Murat Camii, yenilenen yüzüyle kapılarını açtı. Restorasyonu tamamlanarak ibadete açılan Muradiye Camii, ilk teravih namazında vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ile Büyükşehir Belediyesi bürokratları ile birlikte Ramazan ayının ilk teravih namazını Muradiye 2’nci Murat Camii’nde kıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Muradiye Camii’nin ibadete açıldığını anlatarak, “11 ayın sultanı mübarek Ramazan ayının ilk teravih namazını Muradiye Camii'nde kılmak çok anlamlı oldu. Çünkü, Sultan 2’nci Murat'ın külliyesi komple restore ediliyor ve Muradiye Camii de bu kapsamda restorasyondaydı. Ramazan ayına yetişmesi güzel ve çok anlamlı oldu” diye konuştu.

Altepe, Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen restorasyon...