25 / 04 / 2024

Murat Atay

Murat Atay

Mortgage uzmanı Garanti, avantajlı faiz oranlarıyla, enerji verimliliği yüksek binaları kapsayan çevre dostu projeleri desteklemek amacıyla Yeşil Mortgage kullandıracak...

Garanti'den İşsizlik Sigortalı Mortgage kampanyası!

Mortgage Uzmanı Garanti; “İşsizlik Sigortalı Mortgage” kampanyasıyla, ücretli çalışanları avantajlı koşullarla ev sahibi yaparken, işsizlik teminatıyla da kendilerini güvenceye almalarını sağlıyor.

Anahtar Teslim Kentsel Dönüşüm Projesi İstanbul'da tanıtıldı!

"Anahtar Teslim Kentsel Dönüşüm Projesi" ile kat karşılığı konut inşası modeline daha hızlı ve nitelikli alternatif yöntemler kat sahiplerinin hizmetine sunuldu.

Murat Atay: Yabancılara aylık 5 bin konut satılabilir!

Garanti Mortgage Genel Müdürü Murat Atay Murat Atay, "Yabancılara konut satışında bir artış görüldüğünü; Dolayısıyla, orta vadede aylık 4 bin - 5 bin rakamlarına ulaşmak mümkün olabilir" dedi.

Yabancılara aylık 4-5 bin konut satışı mümkün olabilir!

Garanti Mortgage Genel Müdürü Murat Atay, "Yabancılara konut satışında bir artış görüldüğünü;eskiden konut almaları mümkün olmayan birçok ülke vatandaşının artık bu hakka sahip olmasının talebi oldukça arttı'' dedi.

Murat Atay: Nüfusla birlikte konut talebide arttı!

Garanti Mortgage Genel Müdürü Murat Atay, "Nüfus ve gelir seviyesi artıyor. Bu da konut talebinde artış anlamına geliyor" dedi. Atay, Türk halkının hızlı bir şekilde büyümeye devam ettiğini ifade etti.

Murat Atay: Konut kredisi faiz oranlarında aşağı yönlü bir trend var!

Murat Atay, Milliyet Gazetesi yazarlarından Kadife Şahin'in sorularını yanıtladı. Atay, 2014 yılının başında katılım bankaları dahil 110.2 milyar Türk Lirası (TL) olan sektörün 20 Haziran tarihinde 115 milyar TL’ye ulaştığını söyledi.

Mortgage faizlerinin 2014'te düşmesi zor!

Mortgage kredileri ilk dokuz ayda yüzde 27 artış gösterdi. Ancak yılın başlarında yüzde 0,7'nin altına kadar düşen faizler de son aylarda yükseldi. Garanti Mortgage Genel Müdürü Murat Atay, kredi faizlerinin yeniden düşmesinin zor olduğunu söylüyor....

Murat Atay kim?

Garanti Mortgage Müdürü Murat Atay kimdir? Garanti Mortgage Müdürü Murat Atay ne zaman bu göreve atandı? Mortgage Müdürü Murat Atay ne zaman, hangi okuldan mezun oldu?

Murat Atay: Faizde çıkışı gören konuta koştu!

Garanti Mortgage Genel Müdürü Murat Atay, konut kredilerinde bayramında etkisiyle temmuz sonu ve ağustos ayında büyüme hızının yavaşlamasını beklese de bu yıl piyasanın çok hareketli olduğunu anlattı...

TOKİ indirim kampanyasına Garanti Mortgage'dan kredi desteği!

Garanti Mortgage, TOKİ'nin toplu borç ödemelerine indirim sağlayan kampanyasına kredi desteği verecek.

Murat Atay: Konut kredilerinin yüzde 55'i 10 yıl vadeli!

Garanti Mortgage Genel Müdürü Murat Atay konut kredilerinin yüzde 55'inin 10 yıl vadeli olduğunu söyledi

Konut kredisi faiz oranları bu yıl yüzde 0,80'lere geriledi!

Yılbaşından itibaren yürürlüğe giren konutta yüzde 18'lik KDV sürprizinin yankıları sürerken, bankalar 2013 yılından daha umutlu

Mortgage Uzmanı Garanti’den kentsel dönüşüme destek!

Garanti Mortgage, Gaziosmanpaşa Belediyesi iştiraki GOPAŞ’ın, Gaziosmanpaşa Kentsel Dönüşüm Alanı’nda başlattığı konut projesi Yıldızpark Modern'in ilk etabına, konut finansmanı sağlıyor

Murat Atay: Mortgage kredi faizleri çok uygun seviyelerde!

Gelecek yıl sektör ortalamasının üzerinde yüzde 18’lik büyüme planlan yapan Garanti Mortgage’in yeni genel müdürü Murat Atay, düşen faizlerle birlikte mortgage kredi faizlerinin son derece iyi seviyeye geldiğini söyledi

Murat Atay kariyerine nasıl başladı? Murat Atay kimdir?

Murat Atay, Türk bankacı ve Garanti BBVA'da Genel Müdür Yardımcısı ve Kredi Riski Yönetimi Başkanı olarak görev yapmaktadır. Peki, Murat Atay kariyerine nasıl başladı? Murat Atay kimdir?

2020 konut kredisinde zirve yılı olacak!

Kamu bankaları tarafından uygulanan faiz indirim kampanyaları, konut sektörüne tarihi rekor kırdırdı. Garanti BBVA Mortgage Genel Müdürü Murat Atay, “2020, mortgage kullandırımları açısından, tarihte en fazla büyünen yıl olacak” diyor.

Garanti BBVA'dan Green Mortgage'a 370 milyon TL finansman!

Garanti BBVA Mortgage Genel Müdürü Murat Atay, Türkiye’nin ilk yeşil mortgage uygulaması olan Green Mortgage (Yeşil Mortgage) ürününü hayata geçirdiklerini söyledi.

Garanti BBVA'dan ilk evini alana 300 TL bonus!

Garanti BBVA ilk evini almak için konut kredisi kullanan müşterilerine ev hediyesi olarak 300 TL bonus veriyor. Garanti BBVA Mortgage Genel Müdürü Murat Atay, vatandaşların ev ihtiyaçlarına katkıda bulunduklarını söyledi.

Faizlerdeki indirim konut satışlarını nasıl etkileyecek?

Gayrimenkul sektörü son üç yılda duraklama eğilimine girerken 1 milyonun üzerinde konut stoku oluştu. Garanti BBVA Mortgage Genel Müdürü Murat Atay, faizlerde başlayan indirim sürecinin konut satışlarını artıracağını savunuyor.

Ev almak için doğru zaman! 

Uzmanlar şimdi ev almanın doğru bir yatırım olacağını belirtti. Garanti Mortgage Genel Müdürü Murat Atay, kredilerdeki indirimden sonra konut fiyatlarının artabileceğini belirterek, "Kendisi için uygun evi bulanların beklememesi gerek" dedi. 

2018'de konut satışları 1,4 milyon civarında olur!

Türkiye’de geçen yıl 1,4 milyon konut satıldı. Garanti Mortgage Genel Müdürü Murat Atay, bu yıl da 1,4 milyon civarında konut satılmasını bekliyor.

Türkiye'de ada bazlı kentsel dönüşüm öne çıkacak!

Garanti Mortgage Genel Müdürü Murat Atay, önümüzdeki dönemde ada bazlı kentsel dönüşümün öne çıkacağını ifade etti. İşte Murat Atay'ın sektör değerlendirmesi...

Sayram Global İnşaat ve Sanayi Anonim Şirketi kuruldu!

Sayram Global İnşaat ve Sanayi Anonim Şirketi, Musa Timur Yönetim Kurulu Başkanlığı, Zühtü Lülecioğlu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı, Ufuk Kuzucu ile Murat Atay Yönetim Kurulu Üyelikleri'nde 100 bin TL sermaye ile 5 Eylül'de Beşiktaş'ta kuruldu.

2016'nın ilk yarısında konut kredisi faizleri yükselecek!

Genel seçimden sonra yükselişe geçen konut kredisi faizleri yüzde 1,20'lere kadar geldi. Garanti Mortgage Genel Müdürü Murat Atay, faizlerdeki yükselişin 2016'nın ilk yarısında da süreceğini, daha sonra düşüş olabileceğini söylüyor.

Murat Atay: Yabancılara aylık 5 bin konut satılabilir!

Garanti Mortgage Genel Müdürü Murat Atay Murat Atay, "Yabancılara konut satışında bir artış görüldüğünü; Dolayısıyla, orta vadede aylık 4 bin - 5 bin rakamlarına ulaşmak mümkün olabilir" dedi.

Yabancılara aylık 4-5 bin konut satışı mümkün olabilir!

Garanti Mortgage Genel Müdürü Murat Atay, "Yabancılara konut satışında bir artış görüldüğünü;eskiden konut almaları mümkün olmayan birçok ülke vatandaşının artık bu hakka sahip olmasının talebi oldukça arttı'' dedi.

Yabancılara aylık 4 bin konut satılabilir!

Garanti Mortgage Genel Müdürü Murat Atay, yabancılara konut satışında bir artış görüldüğünü; özellikle yapılan yasal değişiklikler sonucu, eskiden konut almaları mümkün olmayan birçok ülke vatandaşının artık bu hakka sahip olduğunu söyledi..

Murat Atay Haberi

Murat Atay

Mortgage uzmanı Garanti, "Yeşil Mortgage" kredisi kullandıracak.  Avantajlı faiz oranlarına sahip olacak "Yeşil Mortgage" enerji verimliliği yüksek binaları kapsayan çevre dostu projeleri desteklemek amacıyla verilecek. "Yeşil Mortgage" kapsamında, enerji kimlik belgesine sahip A ve B enerji sınıfındaki konut projelerinden ev alan müşterilere uygun koşullarda kredi seçenekleri sunulacak. 


Garanti Mortgage Genel Müdürü Murat Atay konuya ilişkin şu şekilde açıklama yaptı; "Garanti Mortgage olarak, sürdürülebilirlik açısından ülkemizin geleceğine katkı sağlayacak konut projelerini desteklemeye önem veriyoruz. Enerji verimliliği yüksek binalardan ve çevre dostu projelerden konut satın alacak müşterilerimiz için avantajlı faiz oranlarıyla 'Yeşil Mortgage' ürünümüzü tasarladık. Bu kapsamda, geçtiğimiz Haziran ayında IFC (International Finance Corporation) ile Türkiye’de ilk kez konut ipoteğine dayalı, 'Yeşil Mortgage' kapsamındaki projeleri destekleyecek değerli bir anlaşmaya imza attık...