29 / 03 / 2024

 Murat Kurum kimdir

 Murat Kurum kimdir

Sabah, Rusya’daki Proestate fuarında gayrimenkul sektör temsilcilerini biraraya getirdi. Organizasyona katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, sektör temsilcilerine “Beraber olduktan sonra, bileğimizi kimse bükemez” dedi.

Murat Kurum: 140 köyden oluşan yerleşim alanı inşasıyla huzuru sağlayacağız!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Barış Pınarı Harekatı’yla ilgili, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla başlatıldı, dedi…

Murat Kurum, Ekrem İmamoğlu'nun toplanma alanı eleştirisine tepkili!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İstanbul'da yaşanan depremin ardından başlayan 'toplanma alanı' tartışmalarını değerlendirdi. Kurum, "Millet Bahçeleri projesi aynı zamanda depremde toplanma alanlarıdır. Stadyumlarımız toplanma alanıdır" diye konuştu.

Murat Kurum, Kentsel Dönüşüm Eylem Planı'nı anlattı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kentsel Dönüşüm Eylem Planı’nı Milliyet’e anlattı. Kapsam 4 başlıkta genişliyor. Tüm Türkiye’de riskli yapılar, dere yatakları, sanayi alanları, tarihi kent merkezleri dönüşecek...

Konut mağdurlarından Murat Kurum'a çağrı! 

İstanbul'daki yaklaşık 100 bin konut mağduru Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'dan destek istedi. Dün akşam 'twitter'de saat 20:00'de buluşan ve yüzlerce twit atan konut mağdurları, seçim öncesinde verilen sözlerin tutulmasını istediklerini yazdı...

Murat Kurum'dan Ankara Altındağ'a meydan müjdesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, "Altındağ Belediye binamızı başka bir alana taşıyacağız. Hem belediye binamızın olduğu alan hem de önündeki alanı bir meydan projesi haline getireceğiz" şeklinde konuştu.

Murat Kurum: Dar gelirli vatandaşlarımızın konut alabilmesinin önünü açtık!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, memleketi Konya'da vatandaşlarla bayramlaştı. Kurum, ülke genelindeki sosyal konut projelerinden bahsederek, "İhtiyacı olan vatandaşlarımızın konut alabilmesinin önünü açtık" dedi. 

Murat Kurum, Denizli'de depremin olduğu alanda incelemelerde bulunacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, depremin olduğu Denizli'nin Bozkurt ilçesine giderek çalışmaları yerinde takip edecek...

Murat Kurum’dan Salda Gölü açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Salda Gölü ve çevresinin özel çevre koruma bölgesi ilan edildiğini dile getirerek "Bununla alakalı Millet Bahçesi projemizi de o alanda gerçekleştireceğiz" dedi.

Murat Kurum: Önceliğimiz doğayı ve tarihi korumak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Uşak temasları kapsamında Vali Funda Kocabıyık'ı ziyaret etti. Kurum, kentteki yatırım ve projeler hakkında bilgi aldı. 

Murat Kurum: Hiçbir projeye rant gözüyle bakmayacağız!

Bakan Murat Kurum, "Hiçbir zaman bakmadığımız gibi bundan sonra da hiçbir projeye rant gözüyle bakmayacağız. İnsanımızın sosyal kültürel yaşamını yukarıya çıkaracak projeleri hep birlikte yapıyor olacağız" dedi.

Murat Kurum: Salda Gölü'nde yapılaşmaya izin vermeyeceğiz!

Sakarya Valiliğinde düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Salda Gölü'nde yapılaşmaya izin vermeyeceklerini söyledi. 

Murat Kurum: Salda Gölü'nün çevresinde yapılaşmaya izin vermeyeceğiz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Millet Bahçesi projemizle Salda Gölü'nün çevresinde herhangi bir yapılaşmaya asla izin vermeyeceğiz." dedi...

Murat Kurum: Şehirlerimizi markalaştıracağız!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, iklim değişikliğinden kaynaklanan afetler nedeniyle Karadeniz Bölgesi’nden başlattıkları eylem planı çalışmasını Türkiye’nin yedi bölgesinin tamamında uygulamaya alacaklarını açıkladı. Kurum, geleceğin şehirlerinin ön tanıtımını yaptı.

 Murat Kurum kimdir Haberi

 Murat Kurum kimdir

Sabah ve Daily Sabah gazeteleri Rusya'nın başkenti Moskova'da bu yıl 12'ncisi düzenlenen gayrimenkul etkinliği Proestate Gayrimenkul Emlak Yatırım Forumu'nda Türk gayrimenkul sektörünü buluşturdu.

Sabah Gazetesi'nden Seda Tabak'ın haberine göre; Metropol Hotel'de yapılan buluşmaya Türkiye'den 250 bin dolara ev alan yabancı yatırımcıya vatandaşlık verilmesi damga vurdu. Bu gelişmeyle Rus yatırımcıların da yakından ilgilendiğini dile getiren sektör temsilcileri, bunun Rusya'ya yönelik konut satışında ciddi artış yaratacağını dile getirdi. 

Yabancı yatırımcılara Türkiye'nin yatırımda güvenli liman olduğunu anlattıklarını kaydeden patronlar, yılda 4.5 milyar dolarlık gayrimenkul sattıklarını belirterek yeni düzenlemeyle birlikte 1 yıllık satış hedeflerinin 10 milyar doları aşacağının altını çizdi.

Sabah'ın düzenlediği yemeğe Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum katıldı. Müteahhitlik sektörünün Türkiye'deki projelerini ve tanıtımını, uluslararası alanda da en güçlü şekilde yapmak amacıyla Rusya'da bulunduklarına...