19 / 04 / 2024

Murat Tabanlıoğlu kimdir

Murat Tabanlıoğlu kimdir

AKM'nin kendisi için bir vefa projesi olduğunu ifade eden Mimar Murat Tabanlıoğlu, "Dört dörtlük bir opera ve bale salonu yapıyoruz. Berlin'den ilham aldım. Berlin'de operanın yanına dev ekran kurulmuş. Dileyen herkes temsilleri Taksim Meydanı’ndan da izleyecek" dedi. 

AKM projesi ön yargıları kırdı!

Yeni AKM projesiyle ön yargıların kırıldığını ifade eden Mimar Murat Tabanlıoğlu, " Annem bana eskiden ‘O binaya dokunulamaz babanın yaptığı binayı bozuyorsun’ derdi. Ama şunu iddialı söylüyorum. Yaşasaydı babam da bu binayı çok severdi." dedi. 

Murat Tabanlıoğlu: AKM İstanbul'un yeni bir merkezi olacak!

Yeni AKM projesinin mimarı Murat Tabanlıoğlu, "Yeni AKM projesini cıvıl cıvıl, İstanbul'un yeni bir merkezi olacak"  dedi.

Tabanlıoğlu Mimarlık, Londra Tasarım Haftası'nda!

Tabanlıoğlu Mimarlık, Londra Tasarım Haftası'nda. Türkiye’deki mimarlık şirketleri, Avrupa’da, ABD’deki projelere bir yerel ortak olmadan imza atamıyorlar ama var olmanın, görünmenin yolunu başka şekillerde bulmak mümkün.

Murat Tabanlıoğlu, Hafıza Mekanları'nın küratörlüğünü yapacak!

Venedik Bienali Uluslararası mimarlık sergisinde Türkiye'nin de kalıcı bir mekanı var artık. Arsenale'de ziyaret edilebilecek ulusal pauyonun ilk projesi olan "Hafıza mekanlarının küratörlüğünü ise Murat Tabanlıoğlu üstleniyor.

MIPIM 2014’te Murat Tabanlıoğlu’nun açıklamaları uluslararası katılımcıların ilgisini çekti!

Dünyanın en önemli gayrimenkul buluşması MIPIM 2014 ’te, fuar alanında Tabanlıoğlu Mimarlık standı, konferans bölümünde ise Murat Tabanlıoğlu’ nun açıklamaları, uluslararası katılımcıların yoğun ilgisini çekti.

Murat Tabanlıoğlu kimdir?

Mimar Murat Tabanlıoğlu kimdir? Murat Tabanlıoğlu, ortağı olduğu Tabanlıoğlu Mimarlık ile hangi projelere imza attı? İşte Mimarlar Odası, Türk Serbest Mimarlar Derneği üyesi Mimar Murat Tabanlıoğlu ve projeleri...

Turhan Gençoğlu kaç yaşında, evli mi, kimdir?

Türk iş insanı ve siyasetçi olarak tanınan Turhan Gençoğlu kimdir? Turhan Gençoğlu kaç yaşında? Turhan Gençoğlu evli mi, çocuğu var mı? İşte ayrıntılar...

Orhan Gençoğlu kimdir? Orhan Gençoğlu kaç yaşında? 

Penguen Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Gençoğlu kimdir? Orhan Gençoğlu kaç yaşında? Orhan Gençoğlu ne kadar? İşte ayrıntılar...

Alpaslan Kavaklıoğlu kimdir? Alpaslan Kavaklıoğlu kaç yaşında?

Adalet ve Kalkınma Partisi'nden (AK Parti) seçilerek Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne 24. ve 25. dönemlerde Niğde milletvekili olarak görev yapan Alpaslan Kavaklıoğlu kimdir? Alpaslan Kavaklıoğlu kaç yaşında? İşte ayrıntılar...

Osman Arıoğlu kimdir? nereli? Kaç yaşında? 

Eksun Gıda Tarım Sanayi ve Ticaret A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi Osman Arıoğlu kimdir? Kaç yaşında? Osman Arıoğlu daha evvel hangi vazifelerde bulunmuştur? Osman Arıoğlu'nun eğitim hayatı nasıldı?

BDDK Başkanı Şahap Kavcıoğlu Kimdir?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanlığına atanan Şahap Kavcıoğlu Kimdir? Daha önce görevlerde bulundu? İşte detaylar!

Mustafa Rıfat Hisarcıklıoğlu Kimdir? Mustafa Rıfat Hisarcıklıoğlu ne iş yapar?

Mustafa Rıfat Hisarcıklıoğlu ne iş yapıyor? Mustafa Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun mesleği nedir? Mustafa Rıfat Hisarcıklıoğlu nereden mezundur? İşte detaylar!

Orhan Ümit Gençoğlu Kimdir? Orhan Ümit Gençoğlu evli mi, bekar mı?

Orhan Ümit Gençoğlu kimdir Orhan Ümit Gençoğlu’nun mesleği nedir? Orhan Ümit Gençoğlu eğitimi nedir, hangi üniversiteden mezundur? İşte detaylar!

Mustafa Sarıoğlu nerede doğdu? Mustafa Sarıoğlu mesleği ne?

Mustafa Sarıoğlu kimdir? Mustafa Sarıoğlu’nun mesleği nedir? Mustafa Sarıoğlu hangi üniversiteden mezundur? İşte detaylar!

Mahmut Sarıoğlu Kimdir?

Mahmut Sarıoğlu kimdir? Mahmut Sarıoğlu’nun mesleği nedir? Mahmut Sarıoğlu hangi üniversiteden mezundur? İşte detaylar!

Ali Galip Yorgancıoğlu kimdir? Nereli? Kaş yaşında?

Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Ali Galip Yorgancıoğlu kimdir? Ali Galip Yorgancıoğlu daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Ali Galip Yorgancıoğlu'nun eğitim hayatı nasıldı? İşte Ali Galip Yorgancıoğlu`nun hayatına dair merak edilenler.

Tabanlıoğlu Mimarlık, Ortadoğu’nun en etkili 5 mimarı arasına girdi!

Tasarladığı projelerle dikkat çeken Tabanlıoğlu Mimarlık, ‘Ortadoğu’nun en etkili 5 mimarı' arasında yer aldı.

Eşref Hamamcıoğlu kimdir?

Galatasaray Kulübü başkan adayı Eşref Hamamcıoğlu kimdir? Eşref Hamamcıoğlu daha önce hangi görevlerde bulundu? İşte Eşref Hamamcıoğlu'nun biyografisi....

Mustafa Helvacıoğlu kimdir?

Adese Gayrimenkul Genel Müdürü Mustafa Helvacıoğlu kimdir? Mustafa Helvacıoğlu daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? İşte Mustafa Helvacıoğlu'nun biyografisi...

Murat Tabanlıoğlu kimdir Haberi

Murat Tabanlıoğlu kimdir

Hürriyet Gazetesi muhabirlerinden Elif Ergu, gazetenin "Cumartesi Sohbetleri" bölümünde bu hafta enilenecek Atatürk Kültür Merkezi’nin (AKM) mimarı Murat Tabanlıoğlu ile bir röportaj gerçeleştirdi. Mimar Tabanlıoğlu, "AKM benim için bir vefa projesi. Babamdan geldiği için farklı bir duygu ve sorumluluk. Yapılması kadar iyi işletilmesi de önemli. Dört dörtlük bir opera ve bale salonu yapıyoruz. Berlin’den ilham aldım. Berlin’de operanın yanına dev ekran kurulmuş. Dileyen herkes temsilleri Taksim Meydanı’ndan da izleyecek" şeklinde ifadelerde bulundu. İşte ilgili röportajın devamı...


İSTANBUL Taksim Meydanı’nda yer alan Atatürk Kültür Merkezi’nin (AKM) yenilenmesi için düğmeye basıldı. Neredeyse 10 yıldır çürümeye terkedilen AKM’nin yeni projesi binanın mimarı Hayati Tabanlıoğlu’nun oğlu Murat Tabanlıoğlu’na verildi. Mimar Murat Tabanlıoğlu’ya yeni projesini konuştuk.


Babadan oğula geçti proje. Bunu eleştirenler de var,...