20 / 04 / 2024

muratpaşa Opera ve Gösteri Merkezi mimarisi

muratpaşa Opera ve Gösteri Merkezi mimarisi

Muratpaşa Belediyesi tarafından Yeşilbahçe Mahallesi’nde yapılacak ‘Opera, tiyatro ve gösteri merkezi’ için açılan mimari fikir proje yarışmasına katılan 97 proje, jüri tarafından değerlendiriliyor

TOKİ Muratpaşa Millet Bahçesi’nin detayları belli oldu!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından içerisinde millet kıraathanesine de yer verilecek olan Antalya Muratpaşa Millet Bahçesi’nin ihales dün yapıldı.

Antalya Muratpaşa Millet Bahçesi ihalesi yarın!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Antalya Muratpaşa Millet Bahçesi projesinin ihalesini yarın gerçekleştirecek.

Antalya Muratpaşa Millet Bahçesi 26 Ağustos'ta ihaleye çıkıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Antalya Muratpaşa Millet Bahçesi projesini 26 Ağustos tarihinde ihaleye çıkarıyor.

Muratpaşa Hacı Akay Okudur Camii ibadete açıldı!

Antalya'nın Muratpaşa İlçesi Yenigün Mahallesi'nde bulunan Hacı Akay Okudur Camii ibadete açıldı. Törene katılan Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, "Muratpaşa'mız, inançlarımızın ve kültürümüzün, içeriği ve ruhuyla en güzel yaşandığı yerlerden bir tanesidir" dedi.

Antalya Muratpaşa'da 66.1 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

PTT Genel Müdürlüğü, mülkiyeti Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi'ne ait, Antalya ili, Muratpaşa ilçesi, Güzeloba Mahallesi, 28022 ada 1 parselde yer alan gayrimenkulü 66 milyon 125 bin TL'ye satıyor. 

Antalya Muratpaşa'da 6'ncı kreşin inşaatı başladı!

Antalya Muratpaşa'da 6'ncı kreşin inşaatı başladı. Alanda, Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün kullandığı yapının korunacak ve yeni eklemelerle tek katta bin 785 metrekarelik bir kreş yapılacak.

Antalya Muratpaşa'daki 206 riskli bina tehlike saçıyor!

İzmir, depremde kaybettiği canlara ağlıyor. Antalya ise tedirgin ve risk altında. Muratpaşa ilçesinde son 2 yılda 206 riskli bina tespit edildi. Ancak hiç bir önlem alınmadan yaşam devam ediyor.

Antalya Muratpaşa'da evler zeminin göçmesiyle yana ve öne doğru yatmaya başladı! 

Antalya Muratpaşa'da 60'lı yıllarda kapatılan arıkların üzerine yapılan evler, yana ve öne doğru yatmaya başladı. Vatandaşlar, yıkılmak üzere olan evlerdeki vatandaşlar korkuyla yaşıyor...

Muratpaşa Belediyesi, imar planı reddini mahkemeye taşıyor!

Antalya Muratpaşa Belediyesi tarafından Antalyalıların yaşam kalitesini artıracak çalışmalarla kente kazandıracak ve vatandaşların mülkiyet haklarını kullanımının önününü açarken kamuyu da büyük bir kamulaştırma yükümlülüğünden kurtaracak çalışmasının reddedilmesini mahkemeye taşınıyor.

Mahkemeden Muratpaşa'da 27.4 milyon TL'ye satılık arsa ve ev!

Antalya 3. Sulh Hukuk Mahkemesi Hakimliği, Antalya ili, Muratpaşa ilçesi, Şirinyalı Mahallesi, 5365 ada, 9 parselde yer alan 2 bin 107 metrekarelik arsa ve kargir evi 27 milyon 391 bin TL'ye satıyor...

Antalya Muratpaşa'ya 2 yeni muhtarevi!

Antalya Muratpaşa Belediyesi tarafından Gebizli ve Zümrütova mahallelerine muhtarevi inşası için çalışmalar başlatıldı. 

Antalya Muratpaşa'da 35.6 milyon TL'ye icradan satılık ev ve arsası!

Antalya 3. Sulh Hukuk Mahkemesi, Antalya İli, Muratpaşa İlçesi, Güzeloba mahallesi, 6894 ada, 2 parselde kayıtlı kargir ev ve arsasını 35 milyon 581 bin 509 TL'ye icradan satıyor....

Muratpaşa Belediyesi'nden emlak vergisi uyarısı!

Muratpaşa Belediyesi, ‘Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi’nin 2’nci taksit ödemelerinin 30 Kasım Cuma günü sona erdiğini hatırlattı. 

muratpaşa Opera ve Gösteri Merkezi mimarisi Haberi

muratpaşa Opera ve Gösteri Merkezi mimarisi

Antalya’ya, opera ve çok amaçlı gösteri merkezi kazandırmayı amaçlayan Muratpaşa Belediyesi’nin Antalya Mimarlar Odası ile birlikte açtığı mimari fikir proje yarışmasına katılan 97 eser değerlendiriliyor. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Muratpaşa Belediyesi Çok Amaçlı Gösteri Merkezi Atölye ve Sahnesi (Opera ve Tiyatro İşliği) Mimari Fikir Proje Yarışması için, Mimarlar Odası’na ulaştırılan projeleri değerlendirmeye başlayan jüriyi ziyaret etti.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Jüri Başkanı ODTÜ Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Yüksek Mimar Prof. Dr. Celal Abdi Güzer’den fikir projeler hakkında bilgi aldı. Başkan Uysal, “Sayısız antik kent ve amfi tiyatroya evsahipliği yapan kentimize çok amaçlı gösteri merkezi kazandırmak istiyoruz. Ülkemizin önde gelen mimarlarının fikirlerinden yararlanıyoruz. Jürimiz, kentimiz için en güzelini seçecektir ”dedi.


İLK 8 PROJE

Prof. Dr. Celal Abdi Güzer, başkanlığındaki...