19 / 04 / 2024

muş malazgirt

muş malazgirt

Muş’un Malazgirt ilçesinde 3 gündür aralıksız etkili olan kar yağışından dolayı halı sahanın çatısı çöktü. Ölen ya da yaralananın olmadığı olayda, halı saha tamamıyla kullanılmaz hale geldi.

Malazgirt Meslek Yüksekokulu'nun açılışı yapıldı!

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan tarafından Muş'un Malazgirt ilçesinde yaptırılan 24 derslikli Malazgirt Meslek Yüksekokulu, düzenlenen törenle açıldı. Törene Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'da katıldı...

Malazgirt Anıtı'nın çevresi için düzenleme yapılacak!

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Muş'a yaptığı ziyarette "Bölgeye yapılacak yatırımların, daha düzenli ve planlı şekilde getirilmesini planlıyoruz" dedi. Muş Valisi Vedat Büyükersoy Arıcı'dan kütüphane talebinde bulundu...

Muş Ovası'nın kuzeybatısında orta şiddette deprem bekleniyor!

Muş Alparslan Üniversitesi Afet Yönetim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi İskender Dölek, "Muş Ovası'nın kuzeybatısında, Mercimekkale ve çevresi ile Bulanık ve Malazgirt'te de orta şiddette depremler olabileceğini düşünüyoruz" dedi...

Sultan Alparslan'ın şehrindeki milli park turizmi canlandıracak!

Sultan Alparslan'ın Türkler'e Anadolu'nun kapılarını açtığı Muş Malazgirt'te yapımı tamamlanan "Malazgirt Meydan Muharebesi Tarihi Milli Parkı" turizme kazandırılacak.

Malazgirt'e sosyal konut müjdesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Muş'un Malazgirt ilçesindeki Selçuklu ve Adalar mahallelerindeki TOKİ alanlarında sosyal konut üreteceklerini söyledi.

Muş Bulanık ve Malazgirt'te kamulaştırma yapılacak!

Muş'un Bulanık ve Malazgirt ilçelerinde Petrol Taşıma Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma işlemi yapılacak...

Malazgirt'e örnek inşaat yatırımı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın Muş’un Malazgirt ilçesine sahip çıkması üzerine ilçede yaşayan vatandaşlar ile başka il ve ilçelerde yaşayan vatandaşlar Malazgirt’te inşaat yatırımı yapmaya başladılar.

Malazgirt Meydan Muharebesi Milli Parkı'nda sona gelindi!

Muş'un Malazgirt ilçesinde yapımı süren Malazgirt Meydan Muharebesi Tarihi Milli Parkı'nda çalışmalar son hızıyla devam ediyor. 70 bin metrekarelik alana kurulan milli parkın turizmi canlandırması hedefleniyor.

Muş Malazgirt'te 16 derslikli okulun temeli atıldı!

Muş’un Malazgirt ilçesinde yeni yapılacak 23 okuldan biri olan Atatürk İlkokulu’nun temeli atıldı. Okulun 2019 yılının 30 Ağustos günü tamamlanması öngörülüyor. 

Malazgirt'te imar toplantısı yapıldı!

Muş’un Malazgirt Belediyesinin hayata geçirdiği "1071’den 2071’e Malazgirt" projesi kapsamında vatandaşlara 18. Madde anlatıldı.

Malazgirt’te inşaat sezonu açıldı!

Muş'un Malazgirt ilçesinde istihdama en çok katkı sağlayan sektörlerin başında gelen inşaat sektörü için hareketlenme başladı.

Muş 1071 Kümbet Camii'nin inşaatı yarım kaldı!

Muş Malazgirt'in en eski camilerinden olan ve yıkılarak yerine Selçuklu mimarisine uygun olarak yaptırılan 1071 Kümbet Camii’nin yarım kalan inşaatının tamamlanması için vatandaşlardan yardım beklendiği belirtildi.

Muş Malazgirt'te yollar yenileniyor!

Malazgirt Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçedeki bazı mahallelerde yol genişletme ve yapım çalışması başlattı. Malazgirt Belediyesi Eş Başkan Halis Coşkun, yol genişletme ve yapım çalışmalarının devam edeceğini söyledi.

Muş Malazgirt'te inşaat sektörü başladı!

Muş'un Malazgirt ilçesinde istihdama en çok katkı sağlayan sektörlerin başında gelen inşaat sektörü başladı. Malazgirt'te en çok istihdam sağlayan sektörlerin başında gelen inşaat sektörünün başlaması işsiz gençleri sevindirdi.

Muş Malazgirt'te halı sahanın çatısı çöktü!

Muş’un Malazgirt ilçesinde 3 gündür aralıksız etkili olan kar yağışından dolayı halı sahanın çatısı çöktü. Ölen ya da yaralananın olmadığı olayda, halı saha tamamıyla kullanılmaz hale geldi.

muş malazgirt Haberi

muş malazgirt

Sabah saatlerinde büyük gürültüyle çatısı çöken halı sahanın sahibi Abdullah Yıldırım, ”Sabah saatlerinde olması olası bir can kaybının yaşanmamasına sebep oldu. Allah’a şükürler olsun her hangi bir can kaybımız olmadı. Maddi olarak zararımız çok büyük. Yaklaşık 300 bin TL bir kaybımız var. Bu durumuzu ve yaşadığımız bu felaketi AFAD Muş yetkililerine bildirdik. Deyim yerindeyse facianın eşinden döndük. Tek tesellimiz olası bir can kaybının yaşanmamasıdır”...