25 / 04 / 2024

Muş metruk bina yıkımı

Muş metruk bina yıkımı

Muş merkeze bağlı Muratgören köyünde yaşayanlar, çatısındaki leylek yuvaları zarar görmesin diye metruk evlerin yıkımını durdurdular. 

Muş'ta metruk bina yıkımı devam ediyor!

Muş Belediyesi, il genelinde vatandaşların can ve mal güvenliğini tehdit eden kullanılamaz durumdaki metruk yapıların yıkımını sürdürüyor.

Süleyman Soylu ve Abdulhamit Gül arasında metruk bina polemiği!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül arasında metruk bina polemiği devam ediyor. Süleyman Soylu'dan konuya ilişkin yeni bir açıklama geldi.

İçişleri Bakanlığı'ndan metruk bina kararı!

İçişleri Bakanlığı 81 kentin valisine metruk binalar ile ilgili genelge gönderdi. Genelgeye göre metruk binaların yerleşim birimi olarak gösterilmesine izin verilmeyecek. 

Türkiye'de 69 bin 607 metruk bina yıkıldı!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatı doğrultusunda ülke genelinde uyuşturucuların yuvası olan metruk binalar ortadan kaldırılıyor.

Muğla'da 156 bina acil yıkılacak!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Muğla'da yangınlar nedeniyle 11 bin 844 haneden 36 bin 365 vatandaşın tahliye edildiğine vurgu yaparak "Toplam 156 bina acil yıkılacak, yıkık ve ağır hasarlı konumdadır. 77 konut da aynı kapsamdadır" diye konuştu.

Bursa'da 2 katlı metruk bina yıkıldı!

Bursa'nın Mudanya ilçesinde cadde üzerinde yer alan 2 katlı metruk bina kendiliğinden yıkıldı.

Zonguldak Ereğli'de 2 katlı metruk bina çöktü!

Zonguldak Ereğli Kirmanlı Mahallesi'nde yer alan 2 katlı metruk bina yerle bir oldu...

Bina mantolama zorunlu mu?

Mantolama Yasası ile inşaat alanı 1000 metrekareden fazla binalarda Enerji Kimlik Belgesi şartı aranıyor. Peki bina mantolama zorunlu mu? Binalarda mantolama yasası neyi ifade ediyor? İşte tüm merak edilenler...

Buca'da metruk binalar ortadan kaldırılıyor!

İzmir Buca Belediyesi,  kent genelinde metruk binaları ortadan kaldırmak için çalışmalarına devam ediyor. İlçe genelinde dört ayda 74 metruk bina yıkıldı.

Bursa Osmangazi'de 41 metruk bina yıkıldı!

Bursa'ya bağlı Osmangazi Belediyesi 4 ay içerisinde 41 metruk binanın yıkımını gerçekleştirdi.

Aydın Efeler'de bir metruk bina yıkıldı! 

Aydın Efeler Belediyesi, Mesudiye Mahallesi’nde bulunan 3. Derece Arkeolojik Sit Alanı içindeki metruk binanın yıkımını gerçekleştirdi. 

Bursa Osmangazi'de bir metruk bina yıkıldı!

Bursa Osmangazi Belediyesi, Küplüpınar Mahallesi’nde tehlike saçan metruk binanın yıkımını gerçekleştirdi. 

Mersin Akdeniz'de 2 katlı metruk bina yıkıldı!

Akdeniz Belediyesi, Bahçe Mahallesi'nde yer alan 2 katlı metruk binanın yıkımını kontrollü bir şekilde gerçekleştirdi. 

Metruk Bina Veri Tabanı ile 62 bin bina yıkımı gerçekleştirildi!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, depremle mücadele kapsamında kullanılan Metruk Bina Veri Tabanı programı ile 62 bin yapının yıkımının gerçekleştiğini dile getirdi. 

Muş metruk bina yıkımı Haberi

Muş metruk bina yıkımı

Kent merkezine yaklaşık 20 kilometre mesafede bulunan Muratgören köyünde çoğunluğu eski ve terk edilmiş evlerin büyük bölümünün çatısında leylek yuvaları yer alıyor. Köylüler, bu yuvaların zarar görmemesi için eski evlerini yıkmıyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, vatandaşlardan Hasan Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, leyleklerin köyün simgesi haline geldiğini söyledi. Evlerin çatılarında çok sayıda leylek yuvası bulunduğunu anlatan Yılmaz, şöyle konuştu:

"Yaklaşık 15 yıl önce yeni ev yaptım ve eski evim şu anda boş, yıkmam gerekiyor. Ancak çatısında yıllardan beri leylek yuvası olduğu için yıkamıyorum çünkü baharın müjdecisi leylekleri çok seviyoruz. Köyümüz bir asırdır leyleklere ev sahipliği yapıyor. Onlar köyün neşe kaynağı." 

Süleyman Korkmaz da köyde üzerinde leylek yuvası bulunan birçok evin yıkılması gerektiğini ifade ederek "60 haneli köyümüzde yaklaşık 30 leylek yuvası...