19 / 04 / 2024

müsiad başkanı nail olpak

müsiad başkanı nail olpak

MÜSİAD Başkanı Nail Olpak, kamudaki bürokratların liyakat sistemine göre belirlenmesi gerektiğini ifade etti. Kamuda performansa dayalı sistemin uygulanması gerektiğini söyleyen Olpak, aksi halde hiç bir işin doğru şekilde yapılamayacağını belirtti.

MÜSİAD Gürcistan Batum ofisi açıldı!

Müstakil Sanayici İşadamları Derneği (MÜSİAD) yurtdışındaki 166'ncı ofisini Gürcistan'ın Batum kentinde açtı. MÜSİAD Başkanı Nail Olpak'ın ev sahipliğinde yapılan açılış törenine, iki ülkenin iş ve siyaset dünyasından önemli isimler katıldı.

Nail Olpak kimdir?

MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak kimdir? Nail Olpak, ne zamandan beri MÜSİAD Genel Başkanı olarak görev alıyor? İşte MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak 'ın biyografisi..

MÜSİAD, Erbil'de temsilcilik açtı!

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Erbil kentinde temsilcilik açtı. MÜSİAD Temsilciliğinin açılışı Erbil'deki Dedeman Otel'de düzenlenen bir resepsiyonla duyuruldu...

MÜSİAD Genel Başkanı Asmalı 2024'ten umutlu! İnşaat sektöründeki büyüme topyekün genişlemeye işaret ediyor!

MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı inşaat sektörünün yüzde 8,1 genişlemesinin topyekun bir büyümeye işaret ettiğine dikkati çekti.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na kentsel dönüşüm tepkisi: 4,5 yılda kaç konut yenilendi belli değil!

İBB Meclisinde İBB'nin 2024 yılına ait mali bütçesi tartışmaya açıldı. MHP Grup Başkanvekili Volkan Yılmaz, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na dönüşüm ile ilgili tepki gösterdi. İşte ayrıntılar...

AKTOB Başkanı: Kayıt dışı ve fahiş fiyatlarla konutların kiraya verilmesinde özellikle mücadele ettik!

Akdeniz Turistik Otelciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kavaloğlu, turizm sektörüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. AKTOB Başkanı Kavaloğlu, kayıt dışı ve fahiş fiyatlarla konutların kiraya verilmesinde özellikle mücadele ettiklerini söyledi.

Kuşadası Belediye Başkanı Günel: Ruhsatsız ve kaçak inşaatlarla mücadeleyi sürdüreceğiz!

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel,  Kuşadası'nda  ruhsatsız ve kaçak inşaatlarla mücadeleyi sürdüreceklerini açıkladı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan’dan kentsel dönüşüm açıklaması: ‘Ranta izin vermeyeceğiz’

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Kentsel Dönüşüm Kanunu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Babacan, kentsel dönüşümde ranta geçip vermeyeceklerini ifade etti.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş’tan kentsel dönüşüm açıklaması! ‘Kentsel dönüşüme ihtiyaç var’

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Gaziakdemir Kentsel Dönüşüm Projesi’nde çalışmaların şeffaf ve herkese açık bir şekilde devam ettiğine vurgu yaptı. Başkan Aktaş, “Bursa’nın kentsel dönüşüm çalışmalarına ihtiyacı var. Kırmadan, dökmeden ve büyük bir anlaşmayla geldiğimiz bir nokta var

İMO Kocaeli Şube Başkanı Akgün: ‘Kentsel dönüşümün önü açılsın’

İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şube Başkanı Ali Akgün, kentsel dönüşüm kanuna ilişkin yaptığı açıklamada, “İstanbul depreminde büyük bir felaket yaşamamak ve depremin çevre kentlere etkisinin daha fazla büyümemesi açısından zaman kaybetmeden kentsel dönüşümün önünün açılması lazım” dedi.

Avcılar Belediye Başkanı Hançerli: Kentsel dönüşüm yasasıyla dönüşümün önündeki sorunları çözemeyiz!

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli son zamanlarda gündemden düşmeyen kentsel dönüşüm yasası ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Kentsel dönüşüm yasasıyla dönüşümün önündeki sorunları çözemeyiz" dedi. İşte konu ile ilgili son dakika detayları....

Başkan Selvitopu'ndan '6306' sayılı yasa çıkışı: Zar zor konut sahibi olanların mülkiyet hakkını tehdit ediyor!

Kentsel dönüşüm tartışmalarının yeniden alevlendiği bir dönemde 6306 sayılı yasanın mutlaka gözden geçirilmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Selvitopu, vatandaşın mülkiyet hakkına dikkat çekti.

İBB Başkanı İmamoğlu’ndan Kentsel Dönüşüm Kanunu'na tepki: Vatandaşlar tapusunun elinden alınacağını düşünüyor...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kentsel Dönüşüm Kanunu'nu değerlendirdi. İmamoğlu, vatandaşların yerinden yurdundan olacağını, tapusunun elinden alınacağını düşündüğünü belirtti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan duyurdu! Tüm kentlerdeki sağlıksız ve riskli yapı stoku yenilenecek!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, “Dünya Şehircilik Günü” kapsamında düzenlenen basın toplantısında konuştu. Karaaslan, "Tüm kentlerimizdeki sağlıksız ve riskli yapı stokunu yenilemekte kararlıyız” dedi.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Akgün'den uyarı: Müteahhit ile anlaşma yapmayın ve hiçbir belgeye ıslak imza atmayın!

Büyükçekmece Belediyesi Başkanı Dr. Hasan Akgün'den vatandaşlara uyarı geldi. Akgün "Bizlerle görüşmeden hiçbir şekilde müteahhit ile anlaşma yapmayın ve hiçbir belgeye ıslak imza atmayın" dedi.

Fed Başkanı Powell’dan faiz artırımı mesajı! Fed yeniden faiz artıracak mı?

Fed Başkanı Powell’dan faiz artırımına ilişkin yine yeşil ışık geldi. Powell, büyümenin devamlı trendin üzerinde olduğuna veya iş gücü piyasasındaki sıkılığın azalmadığına ilişkin ek kanıtların para politikasının daha da sıkılaştırılmasını gerektirebileceğini söyledi.

müsiad başkanı nail olpak Haberi

müsiad başkanı nail olpak

Dünya gazetesinden Sercan Akıncı’nın haberine göre, bürokrasinin Türkiye'deki işleri zaman zaman çıkmaza soktuğunu dile getiren Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Nail Olpak, kamuda performansa dayalı bir sistem getirilmediği sürece hiçbir işin doğru şekilde yapılmasının mümkün olmadığını ifade etti.


MÜSİAD Heyeti'nin DÜNYA Gazetesi'ne gerçekleştirdiği ziyaret sırasında konuşan Olpak, yakın dönemde “İşletmeler ve Bürokrasi, İşgücü Piyasaları ve Dışı Politikada Sınanma Yılı” adlarıyla 3 ayrı araştırma raporu yayınladıklarını belirtti. İşletmeler ve Bürokrasi raporunu hazırlarken son 22 yılda Türkiye'de bürokrasi anlamında nelerin değişip, değişmediğini incelediklerini söyleyen Olpak, raporda bürokrasiye yönelik şu önerilerde bulunduklarını söyledi; “Kamu yönetiminde özellikle zihniyet değişikliği amaçlanmalı ve devleti merkeze alan geleneksel bürokrasi anlayışı yerini vatandaşı merkeze alan çağdaş bir yönetim anlayışına bırakmalı. Kamuda görev alan bürokratların hem...