19 / 04 / 2024

MÜSİAD faiz kararı

MÜSİAD faiz kararı

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Ankara Şube Başkanı İlhan Erdal, Merkez Bankası'nın faiz indiriminin periyodik olarak ve piyasayı rahatlatıcı şekilde devam etmesi gerektiğini belirtti.

Fed faiz kararı öncesi altın düşüşte! Nefesler tutuldu! 31 Ocak 2024 altın fiyatları!

Amerika Merkez Bankası (Fed) faiz kararı öncesi altında hareketlilik başladı. Altın fiyatları bugün düşüşe geçti. Altın fiyatları bugün ne kadar oldu? Gram altın, çeyrek altın, yarım altın kaç TL? 30 Ocak 2024 altın fiyatları. 

1941'de Mısır Çarşısı'nın restore edilmesine karar verilmiş!

1941 yılından Mısır Çarşısı için yenileme kararı alınmış. Karara göre, tarihi özelliği bozulmadan yeniden inşaası planlanmış. 

Merkez Bankası faiz kararı öncesi altın fırladı! Çeyrek altın resmen uçtu! 23 Kasım Perşembe altın fiyatları

Altın fiyatları Merkez Bankası faiz kararı öncesi resmen fırladı. Çeyrek altın fiyatı ise adeta uçuşa geçti. Bugün altın fiyatları ne kadar? Gram altın, çeyrek altın, yarım altın kaç lira? 23 Kasım 2023 canlı altın fiyatları.

Piyasalar tarafından merakla bekleniyor! 2023 Merkez Bankası Kasım faiz kararı ne zaman açıklanacak?

Piyasalar tarafından merakla beklenen Merkez Bankası'nın Kasım ayı faiz kararı araştırılıyor. Peki 2023 Merkez Bankası Kasım faiz kararı ne zaman açıklanacak?

Fed'in faiz kararı öncesi dolar güne nasıl başladı? Bugün dolar yükseldi mi, düştü mü? 1 Kasım dolar/TL kuru

Piyasaların merakla beklediği Amerika Merkez Bankası (Fed) faiz kararı bugün açıklanacak. Peki Fed'in faiz kararı öncesi dolar güne nasıl başladı? Bugün dolar yükseldi mi, düştü mü? 1 Kasım dolar/TL kuru.

Amerika Merkez Bankası Ekim 2023 faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? İşte Fed Ekim 2023 faiz kararı takvimi!

Amerika Merkez Bankası (Fed) faiz kararı için geri sayım başladı. Piyasalar tarafından yakından takip edilen Fed faiz kararının ne zaman saat kaçta açıklanacağı merak ediliyor. İşte Fed Ekim 2023 faiz kararı takvimi!

Buğday, arpa, mısır fiyatlarında dolar ve yüksek faiz depremi! Hangi borsada fiyatlar kaç TL? Çiftçiler şimdi bakın!

Dolar endeksinin artış göstermesi, yüksek faiz ortamının devam edeceğine ilişkin endişeler ve üretim tahminlerinin artmasıyla buğday, mısır fiyatlarını etkiledi. Peki buğday, arpa, mısır fiyatları bu haftaya nasıl başladı? İşte 30 Ekim 2023 fiyat listesi...

ECB faiz kararına bir gün kala euro/TL ne kadar oldu? Euro yükselecek mi, düşecek mi?

Avrupa Merkez Bankasının (ECB) yarınki faiz kararı toplantısında makroekonomik projeksiyonların belirleyici olması bekleniyor. ECB faiz kararına bir gün kala euro kuru yakından takip ediliyor. Peki ECB faiz kararı öncesi euro ne kadar oldu? Euro yükselecek mi, düşecek mi?

Kentsel dönüşüm mağduru olmayın! İşte kentsel dönüşüm sürecinde izlenmesi gereken adımlar

6 Şubat Kahramanmaraş’ta meydan gelen ve 11 ili etkileyen depremler, dayanıksız yapı stoku gerçeğini ortaya çıkarırken İstanbul olmak üzere bir çok şehirde kentsel dönüşüm seferberliği başladı. Ancak bu süreçte mağdur olmamak için dikkat edilmesi gerekiyor. İşte kentsel dönüşüm sürecinde izlenmesi g

Merkez Bankası’nın faiz kararı sonrası konut ve araç kredilerinde ne olacak? Ekonomistler tüm detaylarıyla açıkladı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) politika faizi kararını dün paylaştı. Peki, TCMB’nin faiz kararı sonrası krediler nasıl etkilenecek? Ekonomistler cevapladı. İşte detaylar...

Fed'in faiz kararı öncesi dolar/TL de sınırlı yükseliş devam ediyor!

20 Eylül Pazartesi dolar/TL kurunda sınırlı yükseliş devame diyor. Dolar yeniden 27 TL seviyesine yükselirken Fed'in faiz kararı merakla bekleniyor. Bugün dolar alış satış fiyatı ne kadar oldu? 20 Eylül Pazartesi dolar/TL kuru...

Merkez Bankası faiz kararını ne zaman açıklayacak! Faiz kararı ne olacak? İşte peş peşe açıklanan tahminler...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın paylaşacağı faiz kararı piyasalar tarafından merakla bekleniyor. Ekonomistler kademeli faiz artışlarının sürmesini bekliyor. İşte toplantı için uzmanların son öngörüleri...

Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Standard Chartered yıl sonu faiz tahminini yükseltti!

Eyül 2023 Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz kararı için geri sayım başladı. Faiz kararının ne olacağını merak edilirken StanChart yıl sonu tahminini de yüzde 35'e yükseltti.

MÜSİAD faiz kararı Haberi

MÜSİAD faiz kararı


Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Ankara Şube Başkanı İlhan Erdal, Merkez Bankası'nın faiz indiriminin periyodik olarak ve piyasayı rahatlatıcı şekilde devam etmesi gerektiğini belirtti. 


Erdal, yazılı açıklamasında, Merkez Bankası Para Politikası Kurulunun (PPK) aldığı faiz indirimi kararını değerlendirdi. 


Faiz indirimi, küçük de olsa olumlu bir sinyal 


Merkez Bankasının Temmuz 2014'ten bu yana politika faizini yüzde 8,25'te tuttuğunu hatırlatan Erdal, PPK'nın aldığı 50 baz puan faiz indirimini, küçük de olsa olumlu bir sinyal olarak niteledi. Söz konusu faiz indiriminin yeterli olmadığını ifade eden Erdal, şunları kaydetti: 


"Düşük faiz ortamı, planlı bir borçlanmaya izin vererek dengeli büyüme içerisinde gelir dağılımı ve istihdam için olumlu ortam sağlayacaktır. Orta Vadeli Plan'da 2017 enflasyon hedefi yüzde 5 ve büyüme hedefi yıllar bazında ortalama yüzde 4 olan...