18 / 04 / 2024

Müşir Fuat Paşa Yalısı

Müşir Fuat Paşa Yalısı

1995 yılında Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu'nun (UNICEF) Türkiye'de açacağı Bölge Direktörlüğü için eski İstinye Tersanesi içinde yer alan tarihi Müşir Fuat Paşa Yalısı ayrılmış.

Müşir Fuat Paşa Yalısı'ndaki yangını itfaiyeye teşekkür!

Dışişleri Bakanlığı, İstanbul Temsilciliği’nin bulunduğu İstinye’deki tarihi Müşir Fuat Paşa Yalısı’nda çıkan yangını kısa sürede başarıyla söndüren İstanbul İtfaiyesi’ne teşekkür mektubu gönderdi

Müşir Fuat Paşa Yalısı'ndaki yangın elektrik panosundan çıktı!

Sarıyer'deki Müşir Fuat Paşa Yalısı'nda çıkan yangının, zemin katta elektrik panosundan çıktığı ve kablolar vasıtasıyla çatıya yayıldığının tahmin edildiği bildirildi

Müşir Fuat Paşa Yalısı'nda yangın çıktı!

İstinye'de bulunan Müşir Fuat Paşa Yalısı'nın çatısında yangın çıktı, yangın söndürme çalışmaları devam ediyor

Sait Halim Paşa yalısı nerede? Bihter filminin galasının yapıldığı yalının adresi!

Bugün yayına giren "Bihter" filminin galası, Sait Halim Paşa Yalısı’nda ünlü isimlerin katılımıyla yapıldı. Galanın ardından binlerce kişi Sait Halim Paşa yalısı ile ilgili araştırma yapmaya başladı.

Tüylüoğlu Paşa İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tüylüoğlu Paşa İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Kadıköy'de 2 milyon TL sermaye bedeli ile Ali Paşa Tüylüoğlu, Kemal Tüylüoğlu, Yıldırım Tüylüoğlu, Yüksel Tüylüoğlu ortaklığında kuruldu.

Yeksa Yapı Şükrüpaşa apartmanında son konut!

İstanbul'un en nezih semti Kadıköy'de kentsel dönüşüm projesi kapsamında Yeksa Yapı tarafından hayata geçirilen Şükrüpaşa apartmanında son konut. Peki Şükrüpaşa apartmanında son konutun fiyatı ne kadar?

Paşa Mahal Beykoz geliyor! Yeni proje! 

Paşa Mahal Beykoz projesi Parlaklar Group imzasıyla İstanbul Beykoz'da Paşabahçe'de yükseliyor. Projede satışlar başladı. İşte Paşa Mahal Beykoz ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

Bursa Mustafa Kemal Paşa Temizlik işçi alıyor

Bursa'da Mustafa Kemal Paşa Temizlik, özel güvenlik görevlisi olarak istihdam etmek üzere 1 işçi alımı yapacağını açıkladı. Açıklamaya göre son başvuru tarihi 15 Nisan 2022 tarihi.

Zarifi Mustafa Paşa Yalısı'nın rekonstrüksiyon projesi tamamlandı!

Anadoluhisarı’nda bulunan Zarifi Mustafa Paşa Yalısı’nın rekonstrüksiyon ve iç mimari proje tasarımı ile uygulama çalışmalarını Beysun Mert Mimarlık üstlendi. Zarifi Mustafa Paşa Yalısı’nın rekonstrüksiyonunda 18. ve 19. yüzyıl sahilhane yapılarıyla doku bütünlüğünün korunması amaçlandı.

Üçüncüzade Ömer Paşa'nın torunları Manastır Kalesi için devrede!

Trabzon'da 13'üncü yüzyılda Cenevizliler döneminde inşa edilen Güzelhisar Kale'nin sahibi olan Üçüncüzade Ömer Paşa'nın torunları bu kez Gümüşhane Torul'da bulunan Manastır Kalesi için harekete geçti. 

Balıkesir Zağnos Paşa Projesi'nin ilk etabı tamamlandı! 

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Zağnos Paşa Camii'nin etrafında yer alan yapıların yıkım çalışmasında ilk etap tamamlandı.

Balıkesir Zağnos Paşa Projesi'nde son durum ne?

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Zağnos Paşa Camii'nin etrafında yer alan yapıların yıkımı devam ediyor. 

Şemsi Paşa Camii tartışması: Mahir Polat'tan tepki!

Üsküdar'daki Şemsi Paşa Camii'nin deniz kısmına eski İBB yönetimince yapılan ve caminin hasar görmesine neden olan kıyı şeridi projesine tepki gösteren Mahir Polat, "Uygulama tüm Üsküdar tarihi kıyı bandını zalimlik düzeyinde geri dönüşsüz bir şekilde yok etti" dedi.

Balıkesir Zağnos Paşa Camii'nin çevresindeki binalar yıkılıyor!

Balıkesir'de büyük öneme sahip olan Zağnos Paşa Camii’nin siluetinin ortaya çıkarılması için çalışmalar devam ediyor. Balıkesir Büyükşehir Belediye ekipleri caminin etrafındaki yapıların yıkımını gerçekleştiriyor. 

İsmail Zühtü Paşa Konağı'nın yeni sakini Bilfen oldu!

Bilfen Eğitim Kurumları Genel Müdürlüğü Üsküdar Altunizade Mahallesi'nde yer alan İsmail Zühtü Paşa Konağı'nda faaliyet gösterecek.

Rüstem Paşa Camisi cuma namazıyla ibadete açıldı!

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından 2016 yılında başlanan restorasyon çalışmaları tamamlanan Eminönü'ndeki Rüstem Paşa Camisi, cuma namazında cemaatle buluştu.

Müşir Fuat Paşa Yalısı Haberi

Müşir Fuat Paşa Yalısı



UNICEF'e tarihi yalı


Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu'nun (UNICEF) Türkiye'de açacağı Bölge Direktörlüğü için İstinye'deki Müşir Fuat Paşa Yalısı ayrıldı. Gemi Sanayi'ne ait eski İstinye Tersanesi içinde yer alan yalı, yeni misafirleri için hazırlanmaya başladı.


    DIŞİŞLERİ Bakanlığı, tarihi yalının UNICEF'in hizmetine sunulması için Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ile görüştü. Cumhurbaşkanlığı'nın da konuya özel bir önem vermesi üzerine tarihi yalı, satışa çıkarılan Gemi Sanayi'ne ait tersane ve arsaların dışında bırakıldı. Özelleştirme İdaresi, Müşir Fuat Paşa Yalısı'nın Hazine'ye devredilmesi için Özelleştirme Yüksek Kurulu'na dün yazı gönderdi. Yüksek Kurul, daha sonra Dışişleri Bakanlığı'na tahsis edilmek üzere yalıyı Hazine'ye devredecek. Bu arada İstinye...