26 / 04 / 2024

müteaahhitlik kriterleri

müteaahhitlik kriterleri

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün: "Türkiye’de 440 bin müteahhit var, bizim üyelerimizin sayısı 120. Herkes müteahhit olmamalı. Teknik ve finansal kapasitesi yeterli olmayan ve ayıplı iş yapan firmaların sektörden ayıklanmasına olanak sağlayacak yasal zemin hazırlanmalı" dedi

Gayrimenkul değerleme raporu nedir? Değerleme kriterleri nelerdir?

Gayrimenkul değerleme raporu, taşınmazın birçok özelliğini detaylı bir şekilde kapsayan bir belgedir. Bu belgede, mülkün farklı yönleri değerleme uzmanları tarafından ele alınarak işlenir. Peki gayrimenkul değerlendirme raporu nedir, değerleme kriterleri nedir ve ne işe yarar?

ABD'de tüm Tesla Model 3 araçlara vergi teşviki!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, ABD'li elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın tüm Model 3 araçlarının, ABD Hazine Bakanlığı tarafından belirlenmiş olan yeni batarya tedariki kriterleri kapsamında vergi teşvikinden faydalanabileceği bildirildi.

2021'de evini satanlar dikkat! İşte vergilendirme kriterleri...

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Ahmet Karabıyık, bugünkü köşesinde gayrimenkul satışlarından kazanç elde eden mülk sahiplerinin ödeyeceği verginin kriterlerini kaleme aldı. İşte Ahmet Karabıyık'ın '2021’de el değiştiren 3 milyon mülk için vergilendirme kriterleri' başlıklı yazısı...

Müteahhitlere '7 kat' sınırı! Her isteyen yapamayacak!

İzmir depremi sonrasında müteahhitlerin yeterlilikleri yeniden tartışma konusu oldu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından müteahhitlerin sınıflandırma ve yeterlilik kriterleri yeniden belirlendi. 

Dinler Müteaahhitlik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Dinler Müteahhitlik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bağcılar'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Hüseyin Dinler tarafından kuruldu. 

Bolu'da yıkımına karar verilen yayla evleri meclis gündeminde!

Bolu'da İmar Kanunu kapsamında yıkımına karar verilen yayla evlerinin sayısı ve yıkım kriterleri meclis gündemine taşındı. CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Kriterleri sağlayan firmalar kentsel dönüşüme girebilecekler!

Kepez'de yapımı devam eden projeleri inceleyen Murat Kurum, yaptığı açıklamada; ''Kriterleri sağlayan firmalar kentsel dönüşüme girebilecekler'' dedi.

Müteahhit yapamazsa banka yapacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Banka ya da sigorta firması müteahhit adına bize diyecek ki 'Bu firma burayı yapabilir, bunu yapabilecek mali kriterleri vardır ben de referans oluyorum, sigorta sağlıyorum.' Yapamazsa eğer banka yapacak, sigorta firması yapacak' zorunda olacak" dedi...

5 maddede ev satın almanın mimari kriterleri!

Ev satın alırken hangi mimari kriterlere dikkat etmek gerekiyor? Anadolu Yakası’nın en çok kentsel dönüşüm projesi üreten mimarı Mimar Ahmet Erkurtoğlu, 5 maddede ‘‘ev satın alırken dikkat edilecek mimari kriterleri’’ açıklıyor.

Yüksek katlı binaların yapımına siluet kriteri getiriliyor!

Yüksek katlı binaların yapımına siluet kriterleri getiren yönetmelik hazırlıyor. İnşa edilecek yüksek katlı binaların bulunduğu şehrin tarihi dokusuna uygun olacak, ayrıca beton ve kullanılan çeliğin kalitesi de artırılacak.

Sezonsal Verimlilik Kriterleri, klima seçiminde önemini artırıyor!

Yenal Altaç, Sezonsal Verimlilik Kriterleri doğrultusunda enerji sınıfları ölçeğinin, A, A+, A++, A+++ gibi yeni ölçüm kriterlerine göre yeniden düzenlendiğini söyledi.

Binaların ses yalıtım düzeyleri belirlendi!

İnşaat halindeki ve mevcut tüm binalara, insanların beden ve ruh sağlığının korunması için gürültü kriterleri geliyor.Bakanlık, binalarda önlem almayanlara veya standartlara aykırı şekilde gürültü yapanlara 770 lira idari para cezası kesebiliyor.

Konutta yatırım ve oturum farkı!

Yatırım yapılacak evle, oturum için alınan evin seçim kriterleri tamamen farklıdır. Cumhuriyet köşe yazarlarından Ceren Kumbasar konut yatırımlarının formülünü anlattı.

müteaahhitlik kriterleri Haberi

müteaahhitlik kriterleri

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün yaptığı açıklamada ihalelerin şeffaf yapılması ve ihale makamının en az müteahhit kadar bilgili olması gerektiğini söyleyerek, “Çünkü ucuz verilen bir iş, iyi iş demek değildir. Sonrası var. Yani bir yol yapıyorsunuz, o yol sağlıksız olursa tekrar yapılması gerekiyor. O tekrarındaki maddi hataları, kazaları düşünün. Yapabilen yapsın, yapamayan dökülürse dökülsün. Bir kere, veriyorsan, istediğin kaliteyi sağlamazsa hiç acımayacaksın. Ben müteahhitim diye, kim olursa olsun müteahhit kollansın diye bir şey olmaz” diye konuştu.

Konut sektörünün şu anda kötü durumda olduğunu ve 1 milyon 200 bin civarında stoğun varlığından söz eden TMB Başkanı Mithat Yenigün ile Cumhuriyet gazetesi yazarı Şehriban Kıraç konut ve müteahhitlik sektörünü konuştu.


 2019’un ikinci çeyreğinde inşaat sektöründe yüzde 12.7’lik bir daralma var. Sektörle...