26 / 04 / 2024

müteahhit baskısı toki

müteahhit baskısı toki

Kamu İhale Yasası'nın önemini vurgulayan TOKİ Başkanı Bayraktar, "Bu yasa olmasa ne kadar dürüst olsak da müteahhit baskısına direnemezdik" dedi.

Yarısı bizden kampanyası için uzmanlar uyarıyor! Müteahhit seçimine dikkat edin!

İstanbul'da kentsel dönüşümün önündeki finansman sorununu çözmek için hazırlanan yarısı bizden kampanyasında uzmanlar müteahhit seçimi konusunda vatandaşları uyarıyor.

İnşaatlarda denetim için Müteahhitler Odası kurulmalı: Önüne gelen müteahhit olmasın!

İMKON (Türkiye İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu) Yönetim Kurulu Üyesi ve Kentsel Dönüşüm Uzmanı Osman Avcıl, önüne gelenin müteahhit olduğunu belirterek, inşaatlarda denetim için Müteahhitler Odası'nın kurulması gerektiğini söyledi. 

Aylık 70 bin liraya çalışacak usta bulamayan kadın müteahhit inşaatta ustalığa başladı!

Türkiye genelinde inşaat sektöründe yaşanan usta sıkıntısı, işverenleri zor durumda bırakıyor. Sakarya'da kadın müteahhit aylık 70 bin liraya çalışacak usta bulamayınca kendisi inşaatta ustalığa başladı. 

Ev sahibi 'kendim oturacağım' dedi kiracısını çıkardı: Aynı evi 3.600 TL yerine 14 bin TL'ye ilana koydu!

Konya’da oturduğu eve 3 bin 600 TL kira veren Necip Fazıl Kocaman, konut sahibinin “çık kendim oturacağım” baskısıyla evini boşalttı. Ev sahibi evi 14 bin TL'ye ilana koydu. Duruma tepki göstere kiracı, ev sahiplerini vicdanlı olmaya davet eden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasını anımsattı... 

Çankırı'da parasını alamayan inşaat işçileri eylem yaptı: Müteahhit paramızı ödesin!

Çankırı'da 7 katlı inşaatın çatısına çıkan inşaat işçileri vinç üzerine çıkarak 'müteahhit paramızı ödesin' eylemi yaptı. 

Müteahhit arsayı bitirmediğinde ne yapılmalı? İnşaat sözleşmesi feshedilir mi?

Arsası olup arsayı kat karşılığı inşaat sözleşmesi ile müteahhide verenler, bazı durumlarda tamamlanmayan işlerle karşılaşabilir. Müteahhit inşaatı bitirmezse kişinin bazı yasal haklarının olduğunu bilmesi gerekir. Peki arsa sahibinin bu durumlarda hakları nelerdir ve nasıl dava açmalıdır?

Yeni Evim Kampanyası'nda müteahhit oyunu! Müteahhitler dairelerin fiyatlarını artırıyor!

Yeni Evim Kampanyası'nda müteahhit oyunu! 3 senelik Hazine desteğiyle taksit tutarları avantajlı görünen kampanyada beklentiler ve gerçeklerin uyuşmadığı ileri sürüldü. İşte ayrıntılar...

Bitcoin keskin satış baskısıyla karşı karşıya mı?

TA göstergesi, Bitcoin için güçlü satış baskısı gösteriyor!

Müteahhit mağduru olmamak için bunlara dikkat!

Müteahhit firmalarla inşaat sözleşmesi imzalarken nelere dikkat etmek gerekiyor? Merakla beklenen soruların yanıtlarını avukat Ebru Erdinç verdi.

İzmirli depremzedelere müteahhit şoku!

İzmir’de 30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen depremde evleri hasar gören depremzedeler, konutlarını yaptırmak için mücadele ederken bu defa de müteahhit krizi ortaya çıktı. Bölgede müteahhitlik firmalarının, yüksek maliyetler sebebiyle sözleşmeleri feshettiği belirtildi.

Müteahhit dolandırıcılıklarında nelere dikkat edilmeli?

Müteahhit dolandırıcılıkları sık sık gündeme gelen konular arasında yer alıyor. Peki müteahhit dolandırıcılığı nasıl oluşuyor? Gayrimenkul alıcıları nelerle karşılaşıyor? İşte ayrıntılar...

Yalova Belediyesi davasında başkan yardımcısı ve müteahhit tahliye edildi!

Yalova Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü'nde çalışan Reşat E.'nin zimmetine para geçirdiği iddiasına ilişkin 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki 5. duruşmada tutuklu yargılanan belediye başkan yardımcısı Halit Güleç ve müteahhit Bekir Bilgi'nin tahliyesine karar verildi.

Konut yapma vaadiyle 1049 kişiyi dolandıran müteahhit yakalandı!

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde, 1049 kişiyi konut yapacağını söyleyerek paralarını alan 691 yıl 8 ay kesinleşmiş hapis cezasıyla müteahhit Mustafa Mallı yakalandı.

müteahhit baskısı toki Haberi

müteahhit baskısı toki

Hükümet enerji, ulaştırma, su ve posta sektörlerini ihale yasasının dışına çıkarmaya hazırlanırken, birçok kurum tarafından eleştirilen Kamu İhale Yasası'na Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar'dan destek geldi. Bayraktar, "İyi ki ihale yasası var ve biz buna göre iş yapıyoruz. Yoksa ne kadar dürüst olursak olalım müteahhit baskısına direnemezdik" dedi. Bayraktar, yasanın uzun ilan süreleri içeren ve şikâyet mekanizmasıyla işi yavaşlatan düzenlemelerini ise eleştirdi.
Bayraktar ve Başkan Yardımcısı Ercan Tıraş, Milliyet gazetesi yazar ve yöneticileri ile bir araya gelerek idarenin çalışmalarını anlattı. Toplantıya Doğan Gazetecilik İcra Kurulu Başkanı Faik Açıkalın, Milliyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin, Milliyet gazetesi Ankara Temsilcisi Fikret Bila, Milliyet gazetesi Ankara İdari Temsilcisi Vedat Büyükyılmaz, yazarlar Meral Tamer ve Hurşit Güneş katıldı.

...