27 / 04 / 2024

müteahhit kentsel dönüşüm

müteahhit kentsel dönüşüm

İnşaat yapı malzemelerinin maliyetlerindeki artışın ardından müteahhitler kentsel dönüşüm projelerinde ek ücret istemeye başladı. Hak sahipleri ile müteahhitler arasında yaşanan bu durumu uzamanlar değerlendirdi.

Kentsel dönüşümde müteahhitle vatandaş karşı karşıya!

CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, kentsel dönüşümde vatandaşla müteahhidin karşı karşıya bırakıldığını söyledi. “Vatandaş piyasaya terk edildi” diyen Karayalçın, mülk sahiplerine de söz hakkı tanınması gerektiğini belirtti.

Kentsel dönüşümde dikkatli davranın!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan vatandaşı " İdari işlem başlamadan müteahhitle anlaşma yapmayın" şeklinde uyardı...

Kentsel dönüşümde metrekare hesabı engeli! Müteahhitle anlaşamayan hak sahipleri süreci yavaşlatıyor!

Riskli yapıların yenilenmesini kapsayan kentsel dönüşüm çalışmaları, İstanbul'da tüm hızıyla devam ediyor. Ancak, hak sahipleriyle müteahhit firmaların anlaşamaması hala en büyük engellerden...

İstanbul'da 230 bin konut dönüşüm bekliyor! Kentsel dönüşümde ev sahibi ve müteahhit çıkmazı! 

İstanbul’da 230 bin konutun kentsel dönüşüme girmesinin gerektiği gündeme geldi. Ancak kentsel dönüşüm beklendiği gibi hızlı ilerlemiyor. Peki bunun nedeni ne? İşte ayrıntılar...

Kentsel dönüşüm müteahhit avantajları!

Miladını dolduran veya riskli yapı olarak ilan edilen binalar kentsel dönüşüm kapsamında yenileniyor. Peki kentsel dönüşüm müteahhit avantajları neler? Müteahhit kentsel dönüşümden ne kazanıyor? İşte tüm merak edilenler...

Yarım kalan kentsel dönüşüm projelerini belediyeler tamamlayacak! 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan kentsel dönüşümde mağduriyet yaşayan vatandaşlara müjde geldi. Kentsel dönüşüm kapsamında vatandaş ve müteahhit firma arasında yapılan sözleşmeleri feshetme yetkisi İstanbul’da ilçe belediyelerine verildi.

Kentsel dönüşümde müteahhit seçimine dikkat!

İzmir'de 30 Ekim'de yaşanan 6,6'lık yıkıcı deprem sonrasında binaları ağır veya orta derece hasar gören binlerce vatandaş evlerini yenilemek amacıyla kentsel dönüşüm için harekete geçti. İzmirli müteahhitler zor bir süreçten geçen vatandaşlara önemli uyarılar yaptı.

Kentsel dönüşüm değişikliği ile Antalya'da yeni bir dönem başladı!

Kentsel dönüşüm sürecinin vatandaları mağdur etmeden ilerleyebilmesi için yönetmelikte yapılan değişiklik Antalya’daki mülk sahipleri için de yeni bir dönemin başlangıcı oldu. Değişikliğe göre artık müteahhit, 1 yıl inşaata başlamaz veya 6 ay durdurursa sözleşme feshedilebilecek...

Kentsel dönüşümde vatandaş, müteahhit ve devlet işin içinde olmalı!

Kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Kurum, "Kentsel dönüşüm projelerinde vatandaşın da müteahhitin de işin içinde olması gerekiyor. Bakanlık olarak devlet olarak bizim de işin içinde olmamız gerekiyor." dedi...

Kentsel dönüşüm kapsamındaki harçlar geri alınabilecek!

Antalya Müteahhitler Derneği Başkanı Deniz Karataş, kentsel dönüşüm kapsamında yapılan yapılarda, müteahhit veya mülk sahiplerinin ödedikleri tapu devir harcını geri alabileceğini dile getirdi. 

Bağdat Caddesi'nde kentsel dönüşüm ne durumda?

Gazete Habertürk yazarlarından Mimar Esin Tümer, Bağdat Caddesi'ndeki kentsel dönüşüm çalışmalarını Cadde'de projeler üreten müteahhit firmalara sordu. İşte,  Mimar Esin Tümer'in yazısı.. 

Kentsel dönüşümde müteahhit seçerken nelere dikkat edilmeli?

Çukurova Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Son, arsa sahiplerine karar aşamasında dikkat edilmesi gereken kriterlerle ilgili önemli tavsiyelerde bulundu. Peki kentsel dönüşümde müteahhit seçerken nelere dikkat edilmeli?

Adana'ya 150'den fazla kentsel dönüşüm projesi geliyor!

Adana'da faaliyet gösteren Yeni Akdeniz İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı İnşaat Mühendisi Müteahhit Serkan Tunçay, yeni projeleri ve yatırımları anlattı. Tunçay, bölgede 150'yi aşkın kentsel dönüşüm projesine başlanılacağını söyledi.

İzmir'e kentsel dönüşüm uyarısı!

Çanakkale'de art arda yaşanan depremlerin ardından İzmirli müteahhit ve inşaat sektörünün önde gelen isimleri, İzmir ve kentsel dönüşüm hakkında görüşlerini belirtti.

İmar artışıyla kentsel dönüşüm desteklenmemeli!

TOKİ Başkanı Ergün Turan, tıkanan bölgelerde kentsel dönüşüme gireceklerini belirterek, “Mal sahibi dönüşümü fırsat olarak görüp daha büyük ev isterse, müteahhit para kazanacağım derse, kamu kazanacağım derse bu kadar kazançtan biri kaybeder. Kaybeden şehirlerimiz olur” dedi.

müteahhit kentsel dönüşüm Haberi

müteahhit kentsel dönüşüm

İnşaat yapı malzemelerinin maliyetlerindeki artışın ardından müteahhitler kentsel dönüşüm projelerinde ek ücret istemeye başladı. Hak sahipleri ile müteahhitler arasında yaşanan bu durumu uzamanlar değerlendirdi. Dolar kurunun yükselmesinden sonra inşaat maliyetleri son zamanlarda yüzde 67.47 civarında artış gösterdi. Söz konusu artış inşaatlarda fiyatlara zam olarak yansımaya başladı. Bu durumda önceden sözleşmesi gerçekleştirilmiş projeler zora girmeye başlamışken taahhüt ve kentsel dönüşüm projelerinde sorunlar gün yüzüne çıktı. Kamu tarafında müteahhitlere fiyat farkı düzenlemesi gerçekleşirken, özel sektör de ise hak sahipleri ile müteahhitler karşı karşıya geldi.

Döviz artışı gerekçe gösterilemez

Posta Gazetesi'nden Meltem Kara Söyleyenoğlu'nun haberine göre, Avukat Hanife Emine Kara, ekonomik kriz veya döviz artışının tek başına yeterli olmayacağını ifade etti. Kara, “Dövizde yaşanan artış ve dalgalanmalar Yargıtay tarafından çoğunlukla ‘öngörülebilir’ bir...