23 / 04 / 2024

müteahhit tasfiye hakkı

müteahhit tasfiye hakkı

İnşaat sektöründe gündemde yer alan ihale yasağı deprem etkisi yarattı. Resmi Gazete'de yayımlanan Yasaklı firmalar listesi ile çok sayıda müteahhide ihale yasağı kararı geldi. Oysaki müteahhitler Tasfiye hakkı beklerken gelen haber ile sarsıldılar...

Kamu müteahhitleri fiyat farkı ve tasfiye hakkı için yarın sahaya iniyor! 

Fiyat farkı düzenlemesinden memnun olmayan ve tasfiye hakkı şartlarını yeterli bulmayan kamu müteahhitleri, yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek için yarın sahaya iniyor. 

Müteahhit yapamazsa banka yapacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Banka ya da sigorta firması müteahhit adına bize diyecek ki 'Bu firma burayı yapabilir, bunu yapabilecek mali kriterleri vardır ben de referans oluyorum, sigorta sağlıyorum.' Yapamazsa eğer banka yapacak, sigorta firması yapacak' zorunda olacak" dedi...

Önüne gelen müteahhit olamayacak!

Hükümet, inşaat sektörüne yeni düzenlemeler getiriyor. Meclis’e sunulan teklif yasalaşırsa, müteahhit yeni işe başlarken mali gücü ve iş bitirmesine bakılacak.

Müteahhit Ahmet Sakızoğlu'nun yargılandığı davada yeni gelişme!

Antalya'da maket proje üzerinden aynı daireleri 176 kez  satarak "nitelikli dolandırıcılık" yaptığı gerekçesiyle 528 yıl hapis cezasına çarptırılan "Ferrarili müteahhit" Ahmet Sakızoğlu'nun yargılandığı davada yeni gelişme yaşandı.

Döviz mağduru müteahhit tasfiye kararnamesi ile nefes alacak!

Müteahhitlerin beklediği haber geldi. Zor durumdaki müteahhitler için ‘tasfiye kararnamesi’ önümüzdeki günlerde yürürlüğe girecek....

Borçları yüzünden bunalıma giren müteahhit canına kıydı!

Adana'da borçları yüzünden bunalıma girdiği belirtilen müteahhit ve otel sahibi Dilaver Ş. intihar etti.

Kentsel dönüşümde müteahhit seçmenin 5 altın kuralı!

Çukurova Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Son, arsa sahiplerine müteahhit seçerken dikkat etmeleri gereken kriterlerle ilgili önemli tavsiyelerde bulundu...

Güney Müteahhit İnşaat Kuyumculuk Turizm Nakliyat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Güney Müteahhit İnşaat Kuyumculuk Turizm Nakliyat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Başakşehir'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Levent Güney ve Osman Güney ortaklığında kuruldu. 

Yaşar Aşçıoğlu: 262 bin 500 müteahhit iflas edecek!

Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu yaptığı açıklamada, "Türkiye’de 350 bin müteahhit var. Bunların sadece yüzde 25’i kurumsal firma. Çürük elmalar yakında temizlenecek." dedi.

Müteahhit Cafer Çelik çekiçle öldürüldü!

Beyoğlu'nda satışa çıkardığı dairede kafasına çekikçe vurularak öldürülen müteahhit Cafer Çelik'in cesedi Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı...

Turyap 20’ye yakın müteahhit firmayla görüşüyor!

6 Şubat’ta Gül İnşaat’ın gayrimenkullerini satacak olan Turyap İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere Türkiye'nin çeşitli şehirlerinde 20'ye yakın müteahhit firmayla görüşme halinde…

Kanal İstanbul’u tahmin eden müteahhit karlı çıkamadı!

Kanal İstanbul projesinin geçeceği güzergahla ilgili önceden duyum aldığını açıklanan müteahhit Ali İhsan Koç,emlak piyasası durgun olduğu için daha konut satamamış.

Müteahhit enflasyonu risk yaratıyor!

Türkiye'de Avrupa’nın 10 katı oranında müteahhit bulunuyor. Müteahhit sayısının her geçen gün artması sektörde risk yaratıyor.

müteahhit tasfiye hakkı Haberi

müteahhit tasfiye hakkı

TBMM'de görüşülen torba yasa teklifine, AKP ve MHP’nin ortak önergesi ile müteahhitlere fiyat farkı verilmesine ilişkin düzenleme de eklendi.Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı M. Erdal Eren, bugün yaptığı yazılı açıklamada, bu teklifin yetersiz olduğunu belirtti. Kamuya iş yapan müteahhitler fiyat farkı kararnamaesi ve tasfiye hakkı beklerken ihale yasakları ile sarsıldı.

Uzun zamandır fiyat farkı kararnamesi ve koşulsuz tasfiye hakkı talep eden müteahhitler zor durumda olduklarını belirterek iş yapamaz halde olduklarını belirterek iflas ile karşı karşıya kaldıklarını belirtmişlerdi. 

DEMİR VE ÇİMENTO FİYATLARI YÜKSELDİ

Demir ve çimento fiyatları başta olmak üzere birçok inşaat malzemesinde rekor artışlar etiketlere yansımaya devam ederken, müteahhitler iflas bayrağını çekeceklerini belirterek yardım istemişti.

8 Nisan 2022 tarihli Resmi Gazete ile yine ne yazık ki çok sayıda kamu müteahhidi için ihale yasağı kararı çıktı....