23 / 04 / 2024

müteahhit yılda kaç ev satıyor

müteahhit yılda kaç ev satıyor

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Leyla İlhan bugünkü yazısında, konut satışlarının hızla arttığını vurguladı. İşte o haber..

Bist Temettü 25 Endeksi’ndeki şirketler son 5 yılda kaç kere temüttü ödedi?

Borsada işlem gören bir şirketin temettü ödemesi yatırımcıların birçoğu için tercih nedeni. Peki Borsa İstanbul’da işlem gören şirketler son 5 yılda kaç kere temettü ödedi?  

Son 4 yılda hangi hisse kaç kat kazandırdı?

Borsa yatırımcıları hangi hissenin ne kadar kazandırdığını merak ederken, yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Borsa Filozofu son 4 yılda hangi hisse kaç kat kazandırdığını paylaştı. İşte o paylaşım ve paylaşıma gelen yorumlar...

Yabancılar Türkiye'den hangi yılda kaç metrekare arazi aldı? Rakamlar her geçen gün katlanıyor!

Türkiye'de yabancılara yapılan arazi satışlarına ilişkin rakamlar her yıl açıklanıyor. Peki yabancılar hangi yılda kaç metrekare arazi aldı? En çok hangi ülke vatandaşları gayrimenkul alıyor? İşte o rakamlar...

Avrasya Tüneli’nden 6 yılda kaç araç geçti? Herkesin merak ettiği o rakam açıklandı!

İstanbul’un Avrupa ve Asya yakalarını denizin altından birbirine bağlayan Avrasya Tüneli’nden 6 yılda geçen toplam araç sayısı açıklandı.

Memurlar dikkat! Memur maaşları yeni yılda kaç liraya yükselecek? Şimdi tek tek hesaplanan bu rakamlara bakın!

Kasım ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla memur 2023 Ocak zammı da şekil almaya başladı. Peki en düşük ve en yüksek memur maaşı yeni yılda kaç TL olacak? İşte memur maaş zammı ile ilgili son dakika gelişmeleri ve peş peşe hesaplanan yeni zamlı maaşlar...

TOGG 1 yılda kaç tane üretilecek?

Türkiye'nin yerli otomobil TOGG artık hayal olmaktan çıkıyor. TOGG’un fabrikası 29 Ekim’de açılıyor. Bu aşamada da bazı sorular sıklıkla sorulmaya başlandı. İşte onlardan biri de “TOGG 1 yılda kaç tane üretilecek?” sorusunun yanıtı!

İlk arabada ÖTV indirimi var mı? ÖTV indirimi 2022 hangi araçlar için geçerli? ÖTV indirimi kaç yılda bir yapılır?

ÖTV indiriminde son durum ne? İlk arabada ÖTV indirimi var mı? ÖTV indirimi 2022 hangi araçlar için geçerli? ÖTV indirimi kaç yılda bir yapılır? İşte sorulan soruların yanıtları!

Öğretmenliği bırakıp müteahhit olan Rahmi Tokay, 33 yılda 13 okul yaptırdı!

Sakarya'da öğretmen okulunu bitirdikten sonra 6 yıl devam ettiği öğretmenliği bırakıp, müteahhit olan Rahmi Tokay, 33 yılda 13 okul yaptırdı.

Pamukkale'de müteahhit inşaatı devam eden okulu bırakıp kaçtı!

Depreme dayanıksız olduğu nedeniyle yıkılan Adil Mustafa Musaoğlu İlkokulu’nun yeniden yapılması için çalışmalara başlayan müteahhit, inşaatı yarım bırakıp kaçtı.

Son 5 yılda 7640 kaçak yapı yıkıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, kaçak yapılarla mücadele kapsamında son 5 yılda 7640 kaçak yapı yıkıldı. 5 yılda kesilen ceza miktarı 384 milyon 874 bin 203 liraya ulaştı.

Mısır'da 3 yılda 1322 kiliseye ruhsat verildi!

Mısır'da son 3 yılda "kaçak" olduğu iddia edilen 1300'den fazla kilise binası imar affından yararlandı ve ruhsat verildi.

Alt ve orta gelirli vatandaşa müjde: Yılda 150 bin konut!

Türkiye 2023 Zirvesi’nden vatandaşa müjde çıktı. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile birlikte alt ve orta gelirliye özel proje hazırladıklarını açıklayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Yılda 150 bin konut yapacağız" diye konuştu...

Darıca'da uyanık müteahhit 24 daireyi 50 kişiye sattı!

Kocaeli Darıca'da müteahhit Y.D. 10 yıl önce 24 daireyi 50 kişiye satıp, aldığı 2,5 milyon TL ile ortadan kayboldu. Yarım kalan inşaat da uyuşturucu bağımlıların yeni yuvası oldu.

müteahhit yılda kaç ev satıyor Haberi

müteahhit yılda kaç ev satıyor


Konut satışları artmaya devam ediyor. Bu dinamizi sağlayan ise küçük müteaahit. Veriler buna işaret ediyor. Türkiye'de satılan konutların en fazla yüzde 15'i markalı, yüzde 85'i ise markasız firmalar tarafından üretildi. Böyle bakıldığında aradaki fark çok büyük. Türkiye'de ortalama her yıl 1 milyon 200 bin konut satılıyor.


Yani 1 milyon adetini sokak arasındaki müteahitler satıyor. Markalı konutların payı yükselirken, son yıllarda mahalle arasında başlayan ve yerinde bina yenileme şeklinde süren kentsel dönüşüm ise markalı firmaların hızını kesti. Bu konudaki bir habere önceki haftalarda Dünya Gazetesi'nde yer vermiştik. Bunda küçük firmaların markalılara göre az maliyetle işe başlaması ve dolayısıyla konut sahibi olmak isteyen kitlenin aradığı fiyat avantajı sunması da etkili oldu. Bu durumda markalı firmaların elinde tek avantaj sosyal donatı alanları kaldı....