05 / 05 / 2024

Müteahhite verilen peşinat

Müteahhite verilen peşinat

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun ''Müteahhite verilen peşinat geri alınabilir mi?'konulu sorusunu yanıtladı. 

TOKİ 33 il için düğmeye bastı! KDV'den muaf 391 arsa hem yüzde 25 peşinat hem de 48 ay vadeyle satılacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı,  ticaret, konut, turizm tesis alanı, sanayi, gemi söküm ve plansız niteliğindeki arsaları yüzde 25 peşinat ve 48 ay vadeyle satışa çıkardı. 

Ekmas Koru'da 400 bin lira peşinat ve TL taksitle ev fırsatı!

Ekranların sevilen dizileri arasında yer alan Şahane Hayatım'da tanıtılan Ekmas Koru projesinde 400 bin lira peşinat ve TL taksitle ev fırsatı sunuluyor. Ekmas Koru'da toplam 479 adet konut bulunuyor.

2 sene önce ev alınan para, şimdinin peşinatı oldu! 

Hem satılık konut fiyatlarında hem de kiralık konut bedellerinde yaşanan fahiş artışlar sık sık gündem oluyor. Haber spikeri ve program sunucusu Şebnem Arda Boğa, "2 sene önce ev alınan para, şimdinin peşinatı oldu" dedi. İşte Şebnem Arda Boğa'nın o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Milli Emlak'tan KDV ve peşinat olmaksızın 2500 TL teminatla arsa!

Milli Emlak tarafından gerçekleştirilen arsa satışlarından rakamlar vatandaşların yüzlerini güldürüyor. Buna göre, Milli Emlak'tan KDV ve peşinat ödemeden arsa sahibi olunabilir. Bu imlan ilk defa arsa alacaklara tam bir yatırım fırsatı sunmakta.

Bakanlıktan büyük fırsat! İki ilde yüzde 25 peşinat ve 24 ay vadeyle 590 arsa satıyor!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanlığı, Samsun ve Malatya'da yer alan toplam 590 arsayı açık artırma yöntemiyle satışa çıkardı. Söz konusu arsalar için yüzde 25 peşinat ödendiğinde kalan tutar 24 ay vadeyle ödenebiliyor. 

Sur Tatil Evleri Antalya'da peşinat ve ara ödeme yok! 2+1'ler 297 bin TL'den başlayan fiyatlarla!

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya'da 2+1'lerin fiyatları 297 bin TL'den başlıyor. Peşinat ve ara ödeme olmadan devre mülk sahibi olunabilen projede teslimlerin 12 ay sonra yapılması planlanıyor. 

TOKİ yüzde 25 peşinat, 72 ay vade fırsatıyla ev satıyor! 32 il için son dakika müjdesi! 

TOKİ, 32 şehirde yer alan 169 konutu yüzde 25 peşinat, 72 ay vade fırsatıyla satıyor. Peki ihale ne zaman? İşte TOKİ'nin satış ihalesi ile ilgili merak edilenler...

TOKİ'den yüzde 25 peşinat ve 96 ay vadeyle 2+1 konut fırsatı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı yüzde 25 peşinat ve 96 ay vade imkanı ile konut satacak. Projede yer alan konutlar için başvurular 22 Kasım tarihinde başlayacak.

354.074 TL'den başlayan fiyata 42 ilde, 462 arsa, yüzde 35 peşinat, 48 ay vade fırsatı! TOKİ arsa ihalesi başladı mı?

Ucuz fiyata arsa almak isteyen vatandaşlar TOKİ arsa ihalesini bekliyor. 354.074 TL'den başlayan fiyata arsa... 42 il, 462 arsa, yüzde 35 peşinat, 48 ay vade fırsatı! TOKİ arsa ihalesi başladı mı ne zaman başlayacak?

TOKİ'den hiç evi olmayanlara 96.946 TL peşinat 4.848 lira taksitle konut müjdesi!

TOKİ yükselen konut fiyatlarına darbe vurarak 96.946 TL peşinat 4.848 lira taksitle hiç evi olmayanlara hemen teslim konut projesi sunuyor. İşte haberin ayrıntıları...

Ege Yapı Urla Kekliktepe'de yüzde 10 peşinat ve 1,99 faiz fırsatı!

Ege Yapı'nın Kekliktepe projesinden yüzde 10 peşinat ve 1,99 faiz fırsatıyla konut sahibi olunabiliyor. Söz konusu projede 73 müstakil villa bulunuyor.

Pardo Gümüşlük Evleri yüzde 60 peşinat fırsatıyla satışta! Yeni proje!

Pardo Gümüşlük Evleri'nde yüzde 60 peşinat ve kalanı taksit imkanıyla satışlar başladı. Projede her biri kendi alanına sahip 9 adet lüks villa yer alıyor. Peki Pardo Gümüşlük Evleri'nde konut fiyatları ne kadar? 

Mia Port Comfort Arnavutköy'de yüzde 50 peşinat 24 ay taksitle son cadde dükkanları!

Hadımköy-Arnavutköy çevreyolu ayrımında hayata geçirilen Mia Port Comfort'ta yüzde 50 peşinat 24 ay taksitle son cadde dükkanlarının satışı devam ediyor. İşte Mia Port Comfort projesi ile ilgili detaylar...

Müteahhite verilen peşinat Haberi

Müteahhite verilen peşinat

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun ''Müteahhite verilen peşinat geri alınabilir mi?''konulu sorusuna cevap verdi. İşte Tamer Heper'in yazısı... 

Müteahhit ile yaptığımız adi sözleşme nedeniyle peşinat verdik. Şimdi paramızı geri almak için dava açtık ve binaya tedbir koymak istedik. Avukatımız ‘mahkeme kararı olmadan, tedbir olmaz’ diyor. Ancak müteahhit dahi aldığı parayı inkar etmiyor, bu durumda kendimizi teminat altına almak için ne yapabiliriz. ● Y.P.

Okuyucumun probleminin birkaç cephesi var. Birincisi bir daire almak için yapılacak gayrimenkul satış vaadi sözleşmesinin, belli bir şekilde yapılması şarttır. Öyle düz beyaz kağıda yazılan sözleşme geçersizdir. Bu nedenle okuyucumun elindeki sözleşme ile bu dairenin adine tescilini istemek mümkün olmayacaktı. Ama bir dönem Yargıtay bir karar verdi. Dedi ki ‘her ne kadar satış vaadi sözleşmesi...