26 / 04 / 2024

müteahhitin iflas etmesi

müteahhitin iflas etmesi

Müteahhit arsa sahibi ile kat karşılığı inşaat sözleşmesi imzalıyor. Müteahhit kendisine düşen bağımsız bölümleri de daire satış sözleşmesi ile satabiliyor. Peki, inşaat sürecinde müteahhit iflas ederse ne olur?

İflas eden müteahhite Bakanlık da acımadı! İnşaatı teslim etmedi, 300 bin TL ceza kesildi!

Ticaret Bakanlığı, Sakarya'da iflas eden bir müteahhite, yaptığı inşaatı zamanında teslim etmeyerek, sözleşmeye aykırı hareket ettiği gerekçesiyle 300 bin liralık ceza kesti.

Türk inşaat şirketi iflas etti! Dev konut projesi yarım kaldı, 1500 ev teslim edilemedi!

Karadayı Konut Yapı AŞ. iflas etti. Şirket bin 500 konutu teslim edemeyince iflas bayrağını çekti. Dev konut projesi yarım kaldı, 1500 ev teslim edilemedi.

Akaryakıtta eşi benzeri görülmemiş indirim! Resmen açıklandı! Tüm detaylar bu haberde!

Türkiye’nin en büyük bankalarından Akbank, Axess müşterilerine özel akaryakıt kampanyası hazırlayarak akaryakıt harcamalarından 120 TL indirim kazanılacağını açıkladı. Akbank, kampanyanın 30 Eylül’de sona ereceğini ve bu nedenle, müşterilerin acele etmesi gerektiğini duyurdu.

Bu ülkede gelecek yıl içerisinde 28 bin şirketin iflas etmesi bekleniyor!

Son üç ayda 6 bin 342 şirketin iflas ettiği ülkede yaşanan yüksek faiz oranları ve artan borçlanma maliyetleri nedeniyle gelecek yıl içerisinde toplam 28 bin şirketin daha iflas edebileceği belirtildi.

Migros'ta Omo Platinium toz deterjan 261,90 TL’ye, temizlik seti 299,90 TL’ye, Raid sinek öldürücü 49,90 TL’ye düştü!

Migros’taki büyük indirim kampanyasının yarın sona ereceği ve bu nedenle müşterilerin acele etmesi gerektiği duyuruldu. Bu kapsamda, Migros’ta Omo Platinium toz deterjan 261,90 TL’ye, temizlik seti 299,90 TL’ye, Raid sinek öldürücü 49,90 TL’ye düştü. İşte 27 Ağustos Pazar Migros fiyat listesi...

Dünyaca ünlü banka iflas ettiğini açıkladı. Dünyadan binlerce müşterisi var. Müşteriler şaşkına döndü

Dünya genelinde bankalardan endişe verici haberler gelmeye devam ediyor. Dünyaca ünlü bir banka daha iflas ettiğini açıkladı. Müşteriler şaşkına döndü.

Elektrik, su, doğal gaz ve internet faturası kabarık gelenlerin başına talih kuşu kondu! 10 Ağustos’a kadar vaktiniz var

Yapı Kredi, otomatik ödeme talimatına ilişkin bir kampanya düzenleyerek kampanya kapsamında hesaplara hediye Worldpuan yatıracağını duyurdu. Kampanyanın 10 Ağustos’ta sona ereceğini duyuran Yapı Kredi, müşterilerin acele etmesi gerektiğini vurguladı.

CarrefourSA Kart’ı olanlar yaşadı! Kütahya porselen kahve fincan takımı 229,90 TL’ye, tencere 166,90 TL’ye düştü!

Carrefour’un büyük indirim kampanyasının sona ereceği ve bu nedenle müşterilerin acele etmesi gerektiği belirtildi. Carrefour’da 2 Ağustos tarihinde CarrefourSA Kart sahiplerine özel Kütahya porselen kahve fincan takımı 229,90 TL’ye, tencere 166,90 TL’ye düştü. İşte 2 Ağustos 2023 fiyat listesi...

Dev firma resmen iflasını verdi. Müşterileri şaştı kaldı. Herkes karar açıklanınca şok oldu

Bursa'da köklü tekstil firmaları arasında yer alan bir firma iflasını verdi. Yıllardan bu yana firma ile iş yapan müşterileri ise şaşkına döndü.

Ziraat Bankası ve Vodafone müşterilerinin hesabına tam bu kadar para yatacak!

Ziraat Bankası, Vodafone iş birliğiyle bir kampanya düzenlediğini ve kampanya kapsamında müşterilerin 150 TL kazanacağını duyurdu. İlgili kampanyasına yönelik detayları ve son katılım tarihini de paylaşan Ziraat Bankası, müşterilerin acele etmesi gerektiğini belirtti.

HSBC’den bayram öncesi sevindirecek haber! Ay sonuna kadar bu parayı alın!

HSBC, Advantage müşterilerine özel yeni bir kampanya düzenlediğini ve kampanya kapsamında 300 TL NakitPuan hediye edileceğini duyurdu. Kampanyanın 30 Haziran’da sona ereceğini açıklayan HSBC, müşterilerin acele etmesi gerektiğini vurguladı.

Amerika’da banka iflaslarının perde arkası! Amerika'da bankalar neden batıyor?

ABD faiz artırımlarının ardından son dönemde banka iflasları ile yeniden gündeme geldi. Milyarlarca dolarlık varlığa sahip olan Silvergate, Silicon Valley Bank ve Signature Bank’ın iflas etmesi akıllara bazı soruları getiriyor.

Analistler tek tek açıkladı! Altın bir sonraki seviyede işte bu kadar olacak

ABD'den gelen iflaslar üzerine altın ücretleri da çıkışa başladı. Bankaların iflas etmesi ile beraber ons altın 1,5 ayın arkasından 1900 dolar seviyelerine çıktı. Bu çıkışın ilerde daha da sürat kazanacağı söylendi.

müteahhitin iflas etmesi Haberi

müteahhitin iflas etmesi

Müteahhit iflas ederse ne olur?

Müteahhit arsa sahibi ile kat karşılığı inşaat sözleşmesi imzalıyor. Bu sözleşme ile arsa sahibine ve kendisine düşen bağımsız bölümler tespit ediliyor.


Müteahhit kendisine düşen bağımsız bölümlerin satışını da taşınmaz inşaatını tamamlamadan yapabiliyor. Bu sözleşme ise müteahhit daire satış sözleşmesi oluyor.


Müteahhit daire satış sözleşmesi ile alıcı konut amaçlı bir taşınmazın satış bedelini önceden peşin veya taksitle ödemeyi, satıcı da bedelin tamamen veya kısmen ödenmesinden sonra taşınmazı tüketiciye vermeyi kabul etmiş oluyor.


Peki, müteahhit iflas ederse ne olur? Müteahhit iflas ederse tarafların hak ve sorumlulukları nelerdir?


Müteahhitin iflas etmesi ve ortadan kaybolması halinde sözleşmeye imzalayan 3. şahıslar, arsa sahibi ile karşı karşıya kalıyor. Arsa sahibi müteahhitin iflasını öne sürerek sözleşmeyi iptal etmek isteyebiliyor.


Bu gibi durumlarda, arsa sahibine karşı dava süreci...