27 / 04 / 2024

müteahhitin iflası halinde haklar

müteahhitin iflası halinde haklar

Müteahhit arsa sahibi ile kat karşılığı inşaat sözleşmesi imzalıyor. Müteahhit kendisine düşen bağımsız bölümleri de daire satış sözleşmesi ile satabiliyor. Peki, inşaat sürecinde müteahhit iflas ederse ne olur?

Kiracılar dikkat! Doğalgaz dönüşümü yapılan evde kiraya ek zam gelir mi? 

Kirada bulunan evlerin doğalgaz dönüşümü yapılması halinde ev sahipleri de bu dönüşümden faydalanarak kiraya ek zam yapmak için kiracı ile karşı karşıya gelebiliyorlar. Peki, kiracılar böyle bir ek zammı kabul etmek zorundalar mı?

İflas eden müteahhite Bakanlık da acımadı! İnşaatı teslim etmedi, 300 bin TL ceza kesildi!

Ticaret Bakanlığı, Sakarya'da iflas eden bir müteahhite, yaptığı inşaatı zamanında teslim etmeyerek, sözleşmeye aykırı hareket ettiği gerekçesiyle 300 bin liralık ceza kesti.

Türk inşaat şirketi iflas etti! Dev konut projesi yarım kaldı, 1500 ev teslim edilemedi!

Karadayı Konut Yapı AŞ. iflas etti. Şirket bin 500 konutu teslim edemeyince iflas bayrağını çekti. Dev konut projesi yarım kaldı, 1500 ev teslim edilemedi.

Dünyaca ünlü banka iflas ettiğini açıkladı. Dünyadan binlerce müşterisi var. Müşteriler şaşkına döndü

Dünya genelinde bankalardan endişe verici haberler gelmeye devam ediyor. Dünyaca ünlü bir banka daha iflas ettiğini açıkladı. Müşteriler şaşkına döndü.

Dev firma resmen iflasını verdi. Müşterileri şaştı kaldı. Herkes karar açıklanınca şok oldu

Bursa'da köklü tekstil firmaları arasında yer alan bir firma iflasını verdi. Yıllardan bu yana firma ile iş yapan müşterileri ise şaşkına döndü.

Kripto para yatırımcılarına müjde! İflas ve hacklenme tehdine karşı varlıklar sigortalanacak!

Türkiye kripto para yatırımlarında dünyada ilk 5 ülke arasında yer alıyor. Son yıllarda sektörde yaşanan iflaslar nedeniyle kripto paralar eski parıltılı günlerini geride bıraksa da, hem sektörün gelişimi hem de yatırımcıları ilgilendiren güzel haberler gelmeye başladı.

Milyonlarca tapu sahibini ilgilendiriyor! Yüzde 61,5 zam kapıda! 

Emlak vergisine, müdahale edilmemesi halinde, 2023'te yeniden değerleme oranının (yüzde 122.93) yarısı kadar (yüzde 61,5 )otomatik zam yapılacak. Peki bu zam yapılmayabilir mi? İşte ayrıntılar..

Antalya Hal fiyatları açıklandı mı? Toptancılar halinde domates, soğan, patates kaç TL? 12 Ekim 2022 fiyat listesi

Antalya Büyükşehir Belediyesi Hali'nin 12 Ekim 2022 güncel fiyat listesi belli oldu. Peki, Antalya Hali'nde maydanoz, muz, domates, patates, patlıcan, biber, şeftali ve diğer meyve sebze çeşitleri ne kadar? İşte 12 Ekim 2022 Antalya Hal fiyat listesi...

Zincirlikuyu'daki Çiftçi Towers'ın müteahhidine iflas kararı! Kamyon fabrikası arazisi ailenin malvarlığını tüketti

İstanbul'un en değerli bölgesinde önceden kamyon fabrikası olan araziye inşa edilen Çiftçi Towers'ın akıbeti mük sahiplerini zora soktu. 2011 yılında yapımına başlanan ancak henüz tamamlanamayan Çiftçi Towers’ın yapım şirketi Çiftçi Gayrimenkul iflas etti.

İnşaat sektörü yasta, müteahhitler iflas eşiğinde! Son dakika beton ve çimento fiyatlarına zam geldi!

İnşaat sektörünün en temel yapı malzemesi olan hazır beton ve çimento fiyatlarına zam geldi. İnşaat sektörünü yas tutturan zam haberleri müteahhitleri çileden çıkardı. Peki hazır betona ne kadar zam geldi? Çimento fiyatları ne kadar oldu? İşte beton ve çimento 2022 fiyat listesi...

Topraktan ev alırken nelere dikkat edilmeli?

Posta Gazetesi yazarı Tamer Heper bugünkü yazısında iptal edilen tapu haklarına ilişkin yazıyı kaleme aldı. İşte Heper'in "Müteahhitin hak etmiş olması lazım" başlıklı yazısı...

Müteahhitler maliyet artışlarına çözüm bekliyor!

Yükselen inşaat maliyetlerinin karşısında çözüm bulamayan on binlerce kamu müteahhidinin iflasın eşiğinde olduğuna dikkat çekiliyor. İnşaat sektörü temsilcileri hükümetten konuyla ilgili çözüm bekliyor. Peki maliyet artışlarının önüne nasıl geçilebilir?

Eşin ölümü halinde aile konutu şerhi kalkar mı?

Eşin ölümü halinde aile konutunun akıbeti merak ediliyor. Peki, kanunen eşin ölümü halinde aile konutu şerhi kalkar mı?

müteahhitin iflası halinde haklar Haberi

müteahhitin iflası halinde haklar

Müteahhit iflas ederse ne olur?

Müteahhit arsa sahibi ile kat karşılığı inşaat sözleşmesi imzalıyor. Bu sözleşme ile arsa sahibine ve kendisine düşen bağımsız bölümler tespit ediliyor.


Müteahhit kendisine düşen bağımsız bölümlerin satışını da taşınmaz inşaatını tamamlamadan yapabiliyor. Bu sözleşme ise müteahhit daire satış sözleşmesi oluyor.


Müteahhit daire satış sözleşmesi ile alıcı konut amaçlı bir taşınmazın satış bedelini önceden peşin veya taksitle ödemeyi, satıcı da bedelin tamamen veya kısmen ödenmesinden sonra taşınmazı tüketiciye vermeyi kabul etmiş oluyor.


Peki, müteahhit iflas ederse ne olur? Müteahhit iflas ederse tarafların hak ve sorumlulukları nelerdir?


Müteahhitin iflas etmesi ve ortadan kaybolması halinde sözleşmeye imzalayan 3. şahıslar, arsa sahibi ile karşı karşıya kalıyor. Arsa sahibi müteahhitin iflasını öne sürerek sözleşmeyi iptal etmek isteyebiliyor.


Bu gibi durumlarda, arsa sahibine karşı dava süreci...