26 / 04 / 2024

Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır

Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır

MÜFED Başkanı Necip Nasır, İzmir'de müteahhitlerin kentsel dönüşüm adı altında yık - yap sistemine yönlendirildiğini, ancak bunun kentsel dönüşüm değil, bina yenileme olduğunu dile getirdi.

İzmir inşaat sektörünün temsilcileri seçim sonucunu değerlendirdi!

1 Kasım seçimlerinden tek parti iktidarının çıkmasıyla gözler, sonuçların ekonomik yansımalarına çevrildi. İzmir'de inşaat sektörünün temsilcileri, seçim sonuçlarını sıcağı sıcağına değerlendirdi..

Necip Nasır: İzmir'in yüzde 85'i kentsel dönüşüme muhtaç!

MÜFED Başkanı Necip Nasır, bir deprem bölgesi olan İzmir’de kentsel dönüşümün önemine dikkat çekerek, "İzmir, bilindiği gibi birinci derece deprem bölgesi. Kentin yüzde 85’i dönüşüme muhtaç. Dönüşüm, özellikle nüfus yoğun bölgelerde başlamalı" dedi.

Necip Nasır, Bayraklı planı imar revizyonunu destekledi!

Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır, Bayraklı Belediyesinin imar planı revizyonuna tam destek verdiklerini söyledi. Başkan Karabağ, Başkan Nasır ve yönetim kurulu üyelerini makamında ağırladı.

Müteahhitlerden Bayraklı'ya tam destek!

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır ve yönetim kurulu üyelerini makamında ağırladı. Başkan Karabağ, Bayraklı’nın altı bölgesinde imar plan revizyonu çalışması yaptıklarını belirtti.

Bayraklı'da amaç gecekondu dönüşümü değil!

Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır ve yönetim kurulu üyeleri Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ'ı ziyaret etti. MÜFED Başkanı Necip Nasır, "Şehir merkezinde dönüşüme ihtiyaç var" diye konuştu.

Necip Nasır: Kentsel dönüşümde hedef; yaşanabilir İzmir!

Eski binaları yıkıp yerine yenisini yapmanın, sadece depreme karşı dayanıklılığı artıracağını, fakat kenti bir beton yığınına çevireceğini savunan Necip Nasır, "Bizden sonraki nesillere daha yaşanabilir bir İzmir bırakmak istiyoruz" diye konuştu.

Maliyet çok, satış yok!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2014 yılına ilişkin Konut Satış İstatistikleri açıklandı. Türkiye genelinde 2014'te, bir önceki yıla göre yüzde 0,7 artışla 1 milyon 165 bin 381 konut satıldı.

Necip Nasır: İnşaat işçilerine de erken emeklilik yolu açılmalı!

Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır, inşaat sektöründe sorunların ancak sektörün tüm muhataplarının görevlerini düzgün yapması ile çözülebileceğini söyledi.İnşaat işçilerine de erken emeklilik yolu açılmalı...

Necip Nasır: Kentsel dönüşüm biran önce başlamalı!

Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır, İzmir' in deprem riski açısından dünyada 7' nci sırada bulunduğu söyleyerek, " Kentsel dönüşüm biran önce başlamalı " uyarısında bulundu...

İnşaat sektörü 2024'ten umutsuz: Yavaşlama trendi devam edecek!

Son dönemlerde gündemden düşmeyen inşaat sektörü 2024 yılından da umutsuz. Müteahhitler Federasyonu Başkanı İsmail Kahraman konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada yavaşlama trendinin devam edeceğini söyledi.

Satılık ve kiralık konut fiyatlarındaki artışları neler tetikliyor? İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu 9 maddede sıraladı!

Ev fiyatlarında ve kira bedellerinde yaşanan artışlar gündemden düşmüyor. İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu, 9 maddede satılık ve kiralık konut fiyatlarındaki artışları nelerin tetiklediğini X sosyal medya hesabından açıkladı. İşte o açıklama...

Yabancıların konut alımında getirilen 400 bin dolarlık sınırlamanın yankıları sürüyor!

Türkiye emlak sektöründe son dönemlerde, yabancıların konut alımında getirilmiş olan 400 bin dolarlık sınırlamanın yankıları devam ediyor. Bu konudaki önemli bir aktör olan Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Hacı Ali Taylan konu ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptı.

Müteahhitler Federasyonu Başkanı İsmail Kahraman'dan çarpıcı açıklama: Yüzde 90’ımız iş yapamıyor! 

Müteahhitler Federasyonu Başkanı İsmail Kahraman, İZTO İnşaat Grubu’nda 10 bin üyeleri olduğunu dile getirerek, “Bu kadar müteahhidin tamamına yakını artık iş yapmıyor; çünkü maliyetler çok yükseldi." dedi.

KİPTAŞ'tan bir teslim müjdesi daha! İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu açıkladı!

İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmeden devam ederken KİPTAŞ'n kentsel dönüşüm kapsamında hayata geçirdiği Güngören Doğakent Sitesi için de teslim müjdesi geldi. Yüzleri güldüren müjdesi İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu resmi sosyal medya hesabından duyurdu.

ATEM Başkanı Hakan Akçam: Yarısı bizden kampanyasına özel müteahhitler de dahil edilmeli

Konut sorununu çözmek için İstanbul’da başlatılan Yarısı Bizden kampanyasını Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası Başkanı Hakan Akçam değerlendirdi.

MÜSİAD Genel Başkanı Asmalı 2024'ten umutlu! İnşaat sektöründeki büyüme topyekün genişlemeye işaret ediyor!

MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı inşaat sektörünün yüzde 8,1 genişlemesinin topyekun bir büyümeye işaret ettiğine dikkati çekti.

İstanbullulara müjde! İBB Başkanı İmamoğlu duyurdu: Beylikdüzü-Pendik arası 55 dakika olacak! HIZRAY geliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu uzun süredir üzerinde çalıştıkları ''HIZRAY'' projesi ile ilgili bilgi vererek  Beylikdüzü-Pendik arasının 55 dakika olacağını duyurdu.

Kıbrıs Müteahhitler Birliği Başkanı Gürcafer açıkladı: Oturum izniyle ilgili mevzuatlarda eksiklikler var!

Müteahhitler Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, oturum izni ile ilgili olarak mevzuatlarda eksiklikler bulunduğuna dikkat çekti.

İnşaat sektöründe yapı denetim sorunu! Firmalar keyfi uygulama getiriyor!

Müteaahitler Federasyonu Başkanı İsmail Kahraman, inşaat sektöründeki ilk sorunlardan birinin yapı denetim firmalarının keyfi uygulamaları olduğuna dikkat çekti ve önerilerini paylaştı. İşte o açıklamalar...

Konut sektörü inşaat malzemelerindeki fahiş zamlardan sonra durma noktasına geldi! 

Müteahhitler Federasyonu Başkanı ve İZTO Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Kahraman, konut satışları ile konuştu ve sektörün inşaat malzemelerindeki fahiş zamlardan sonra durma noktasına geldiğine dikkat çekti. Kahraman, çözüm önerilerini tek tek sıraladı.

Türk Lirası'ndan sıfır atılacak mı? Merkez Bankası Başkanı ilk kez açıkladı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda verdiği sunum sonrasında milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Yeni banknotlar çıkacak mı? Merkez Bankası Başkanı Erkan'dan flaş açıklama

Artan enflasyon ve döviz karşısında değer kaybeden TL'de yeni banknot basılacağı iddiası gündem oldu. Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'dan flaş açıklama geldi. İşte gelişmeler...

Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır Haberi

Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır

Müteahhitler Federasyonu Başkanı (MÜFED) ve İnşaat Mühendisi Necip Nasır, son dönemde Marmara ve Ege Denizi’nde yaşanan fay hareketlerinin ülkemizin deprem bölgesinde olduğu gerçeğini bir kez daha hatırlattığını söyledi.


Nasır, birinci derecede deprem kuşağı içinde yer alan ve yüzde 85’e yakın kentsel dönüşüme ihtiyaç duyan İzmir’de olası büyük bir deprem öncesinde yapı stoğunun güçlendirilmesi ve yenilenmesi gerektiğine dikkat çekti.


Kentsel dönüşümün ada bazında bölgesi ile bütüncül olarak değerlendirilmesi gerektiğine vurgu yapan Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır, yürürlükte iki yasa bulunduğunu ve bunun da çift başlılığa yol açtığını savundu.


“Türkiye’de kentsel dönüşümün en fazla konuşulduğu il İzmir olmasına rağmen, konunun aktörleri gerekli çalışmaları tamamlayıp faaliyete geçememişlerdir” diyen Nasır sözlerini şöyle sürdürdü:“Çözüm olarak 6306 sayılı yasa ile 5393 sayılı yasanın 73’üncü maddelerini birleştirerek çift başlılığı...