26 / 04 / 2024

Müteahhitler Federasyonu başkanı

Müteahhitler Federasyonu başkanı

İzmir Torbalı’da faaliyet gösteren müteahhitler demir, çimento, beton gibi inşaat malzemelerine gelen zamları fahiş buldular ve Torbalı Ticaret Odası (TTO) yetkililerine şikayet ettiler.

İzmir'de inşaat sektörünün gelişmesini neler etkiliyor?

İzmir'de inşaat sektörünün gelişmesinin önündeki en büyük engelin, yeni arsa üretilememesi olduğunu kaydeden Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı Necip Nasır, kent ekonomisinin bu durumdan olumsuz etkilendiğini söyledi.

Necip Nasır: İzmir'de kentsel dönüşüme hemen başlanmalı!

Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır, seçimlerin bittiğini, büyükşehir ve ilçe belediyelerinin bir an önce kentsel dönüşüm konusunda harekete geçmesi gerektiğini söyledi. Nasır, İzmir'in yüzde 85'inin kentsel dönüşüme uğrayacağını da hatırlattı.

İnşaat sektörü 2024'ten umutsuz: Yavaşlama trendi devam edecek!

Son dönemlerde gündemden düşmeyen inşaat sektörü 2024 yılından da umutsuz. Müteahhitler Federasyonu Başkanı İsmail Kahraman konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada yavaşlama trendinin devam edeceğini söyledi.

Satılık ve kiralık konut fiyatlarındaki artışları neler tetikliyor? İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu 9 maddede sıraladı!

Ev fiyatlarında ve kira bedellerinde yaşanan artışlar gündemden düşmüyor. İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu, 9 maddede satılık ve kiralık konut fiyatlarındaki artışları nelerin tetiklediğini X sosyal medya hesabından açıkladı. İşte o açıklama...

Yabancıların konut alımında getirilen 400 bin dolarlık sınırlamanın yankıları sürüyor!

Türkiye emlak sektöründe son dönemlerde, yabancıların konut alımında getirilmiş olan 400 bin dolarlık sınırlamanın yankıları devam ediyor. Bu konudaki önemli bir aktör olan Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Hacı Ali Taylan konu ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptı.

Müteahhitler Federasyonu Başkanı İsmail Kahraman'dan çarpıcı açıklama: Yüzde 90’ımız iş yapamıyor! 

Müteahhitler Federasyonu Başkanı İsmail Kahraman, İZTO İnşaat Grubu’nda 10 bin üyeleri olduğunu dile getirerek, “Bu kadar müteahhidin tamamına yakını artık iş yapmıyor; çünkü maliyetler çok yükseldi." dedi.

KİPTAŞ'tan bir teslim müjdesi daha! İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu açıkladı!

İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmeden devam ederken KİPTAŞ'n kentsel dönüşüm kapsamında hayata geçirdiği Güngören Doğakent Sitesi için de teslim müjdesi geldi. Yüzleri güldüren müjdesi İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu resmi sosyal medya hesabından duyurdu.

ATEM Başkanı Hakan Akçam: Yarısı bizden kampanyasına özel müteahhitler de dahil edilmeli

Konut sorununu çözmek için İstanbul’da başlatılan Yarısı Bizden kampanyasını Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası Başkanı Hakan Akçam değerlendirdi.

MÜSİAD Genel Başkanı Asmalı 2024'ten umutlu! İnşaat sektöründeki büyüme topyekün genişlemeye işaret ediyor!

MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı inşaat sektörünün yüzde 8,1 genişlemesinin topyekun bir büyümeye işaret ettiğine dikkati çekti.

İstanbullulara müjde! İBB Başkanı İmamoğlu duyurdu: Beylikdüzü-Pendik arası 55 dakika olacak! HIZRAY geliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu uzun süredir üzerinde çalıştıkları ''HIZRAY'' projesi ile ilgili bilgi vererek  Beylikdüzü-Pendik arasının 55 dakika olacağını duyurdu.

Kıbrıs Müteahhitler Birliği Başkanı Gürcafer açıkladı: Oturum izniyle ilgili mevzuatlarda eksiklikler var!

Müteahhitler Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, oturum izni ile ilgili olarak mevzuatlarda eksiklikler bulunduğuna dikkat çekti.

İnşaat sektöründe yapı denetim sorunu! Firmalar keyfi uygulama getiriyor!

Müteaahitler Federasyonu Başkanı İsmail Kahraman, inşaat sektöründeki ilk sorunlardan birinin yapı denetim firmalarının keyfi uygulamaları olduğuna dikkat çekti ve önerilerini paylaştı. İşte o açıklamalar...

Konut sektörü inşaat malzemelerindeki fahiş zamlardan sonra durma noktasına geldi! 

Müteahhitler Federasyonu Başkanı ve İZTO Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Kahraman, konut satışları ile konuştu ve sektörün inşaat malzemelerindeki fahiş zamlardan sonra durma noktasına geldiğine dikkat çekti. Kahraman, çözüm önerilerini tek tek sıraladı.

Türk Lirası'ndan sıfır atılacak mı? Merkez Bankası Başkanı ilk kez açıkladı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda verdiği sunum sonrasında milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Yeni banknotlar çıkacak mı? Merkez Bankası Başkanı Erkan'dan flaş açıklama

Artan enflasyon ve döviz karşısında değer kaybeden TL'de yeni banknot basılacağı iddiası gündem oldu. Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'dan flaş açıklama geldi. İşte gelişmeler...

Müteahhitler Federasyonu başkanı Haberi

Müteahhitler Federasyonu başkanı

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Şikayet üzerine harekete geçen TTO İnşaat Komitesi, geçtiğimiz yıllarda yaptıkları eylemlerle geri adım attırdıkları beton, çimento ve demir firmalarına bir uyarı gönderdi.


Birleşme çağrısı

Oldukça yoğun katılım ile gerçekleşen toplantıda; Müteahhitler Federasyonu Başkanı (MÜFED) Necip Nasır, TTO Başkanı Abdulvahap Olgun, Meclis Başkanı Erkan Aksoy, Torbalı Müteahhitler Derneği Başkanı Özgün Ünver hazır bulundu. Necip Nasır, müteahhitlerin yaşadığı sorunları ve çözüm önerilerini aktarıp, birleşme çağrısı yaptı.

TTO Başkanı Abdulvahap Olgun ise, “Kartelcilerin yaptıkları fahiş zamlar yüzünden sektörün beli bükülmüştü. 2 yıl önce birlikte hareket ederek beton fiyatlarını geri çektirdik. Çimento firmaları, 71 milyon lira cezaya çarptırıldı. Enflasyon rakamlarına bakıldığında bir yükselme var. Fakat yine de maliyet hesaplaması yapığımızda fiyatların fahiş olduğunu görüyoruz. Çevre il ve ilçelerdeki fiyatlar...