16 / 04 / 2024

Müteahhitler Federasyonu

Müteahhitler Federasyonu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Kentsel dönüşüm bizim olmazsa olmazımız. Bu işin siyaseti yok, bedeli ne olursa olsun bu işi yapmak zorundayız" dedi...

Kentlerin master planları için sektör büyük önem taşıyor!

Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı inşaat mühendisi Necip Nasır, kentlerin master planlarının yapılmasının sektör için büyük önem taşıdığını ifade etti.

Müteahhitler yasası bir an önce çıkmalı!

Bornova Müteahhitler ve İşadamları Derneği (BOMİAD) Ege Kasrıbeyaz restoronda bir araya geldi. Dernek Başkanı Hasan Ali Karaman, Bornova’nın yapılaşmasına görsellik açısından yenilikler getirmek ve sağlam temeller atmak istediklerini söyledi.

Necip Nasır: Ölümü gösterip, sektörü sıtmaya razı etmeye çalışıyorlar!

Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı Necip Nasır, çimento firmalarının yaptığı zammın bir bölümünü geri çektiklerini, ölümü gösterip, sektörü sıtmaya razı etmeye çalıştıklarını söyledi.

İzmir'de inşaat sektörünün gelişmesini neler etkiliyor?

İzmir'de inşaat sektörünün gelişmesinin önündeki en büyük engelin, yeni arsa üretilememesi olduğunu kaydeden Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı Necip Nasır, kent ekonomisinin bu durumdan olumsuz etkilendiğini söyledi.

Necip Nasır: Kentsel dönüşüm yık-yap modeli oldu!

Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Yönetim Kurulu Başkanı Necip Nasır, kent dönüşümünde aktörün "bölgesiyle bütüncül planlar hazırlayan ilçe belediye başkanları" olması gerektiğini belirterek, şu anki dönüşümün "yık-yap" modelinde olduğunu kaydetti.

Bayraklı'da amaç gecekondu dönüşümü değil!

Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır ve yönetim kurulu üyeleri Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ'ı ziyaret etti. MÜFED Başkanı Necip Nasır, "Şehir merkezinde dönüşüme ihtiyaç var" diye konuştu.

İzmir kentsel dönüşümle değer kazanacak!

Müteahhitler Federasyonu ( MÜFED ) Başkanı Necip Nasır, İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Selahattin Varan 'ı makamında ziyaret etti; toplantıya kentsel dönüşüm konusu damgasını vurdu.

Müteahhitler Federasyonu Başkanı İsmail Kahraman'dan çarpıcı açıklama: Yüzde 90’ımız iş yapamıyor! 

Müteahhitler Federasyonu Başkanı İsmail Kahraman, İZTO İnşaat Grubu’nda 10 bin üyeleri olduğunu dile getirerek, “Bu kadar müteahhidin tamamına yakını artık iş yapmıyor; çünkü maliyetler çok yükseldi." dedi.

Müteahhitler hammadde fiyatlarında düzenleme bekliyor!

İMKON’a bağlı Müteahhitler Federasyonu İsmail Kahraman, kentsel dönüşüme hız kazandırılması için hammadde fiyatlarının düzenlenmesi gerektiğine dikkat çekti.

İzmirli müteahhitler kentsel dönüşüm için düğmeye bastı!

İzmir'de kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırmak için bir araya gelen Müteahhitler Federasyonu (MÜFED), yeni bir şirket kurduklarını dile getirdi. 

İzmir Müteahhitler Federasyonu Hasan Topal'ı eleştirdi!

İzmir Müteahhitler Federasyonu (İMFED) tarafından Selçuk Richmond İnternational Hotel'de düzenlenen geleneksel birlik ve dayanışma yemeğinde çok sayıda müteahhit, ailesiyle katıldı.

Müteahhitler fiyat farkı kararnamesi istiyor!

Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkan Vekili Karataş, metal, çimento ve enerji maliyetleri de dikkate alınarak müteahhitler için "fiyat farkı kararnamesi" çıkarılmasını istedi.

Müteahhitler fiyat farkı kararnamesi çıkarılmasını istiyor!

Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkan Vekili Karataş, metal, çimento ve enerji maliyetleri de dikkate alınarak müteahhitler için 'fiyat farkı kararnamesi' çıkarılmasını istedi.

Müteahhitler için fiyat farkı kararnamesi çıkarılacak mı?

Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkan Vekili Karataş, metal, çimento ve enerji maliyetleri de dikkate alınarak müteahhitler için 'fiyat farkı kararnamesi' çıkarılmasını istedi.

Türkiye Müteahhitler Birliği Türkiye-Vietnam iş formu düzenledi!

Türkiye Müteahhitler Birliği tarafından düzenlenen iş forumunda, Vietnam Ulaştırma Bakanı La Tang, “Türk müteahhitlerin uluslararası ölçekte ne kadar muhteşem bir başarı öyküsü yarattıklarını çok iyi biliyoruz. TMB’yi tebrik ediyoruz” dedi.

Mardin Müteahhitler Derneği Başkanı Murat Aktaş vefat etti!

Mardin Artuklu Üniversitesi'nde sosyal tesis ihalesine giren iki grup arasında çıkan silahlı çatışmada Mardin Müteahhitler Derneği Başkanı ve inşaat mühendisi 41 yaşındaki Murat Aktaş öldü, 4 kişi de yaralandı.

Fikirtepe Müteahhitler Platformu güncel sorunları masaya yatırdı!

Kadıköy Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm bölgesinde sorunların çözülmesi ve bölgedeki dönüşümün hızlanması için bir araya gelen Fikirtepe Müteahhitler Platformu, Beşiktaş’taki Çevre ve Şehircilik İstanbul İl Müdürlüğü’nde bir toplantı gerçekleştirdi.

Eyüp Müteahhitler Birliği'nin açılışı yapıldı!

Eyüp`te bulunan müteahhitlerden oluşan Müteahhitler Birliği açılışını Başkan Remzi Aydın yaptı. Açılışta konuşan Eyüp Müteahhitler Birliği Başkanı “Eyüp müteahhitler birliğin bölgemizdeki çalışmalarının hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Müteahhitler Yeşil Adım Projesini destekliyor!

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı'yı ziyaret eden müteahhitler, 'Yeşil Adım' projesine destek verdiklerini belirterek yaptıkları inşaatlarda fidan dikimlerini gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Fikirtepe'de müteahhitler birleşiyor!

Fikirtepe’de proje üreten müteahhitler, bölgedeki dönüşümün hızlanması için el birliği yaptı. Kurulacak komisyonlar hak sahiplerinin mağduriyetini önlemek için çalışacak..

Müteahhitler Federasyonu Haberi

Müteahhitler Federasyonu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir Ticaret Odası'nda (İZTO) Müteahhitler Federasyonu iş birliğiyle düzenlenen inşaat sektörü konulu toplantıya katıldı. Kurum, toplantıda konuşma yaptı. 

Kurum, inşaat sektörünün büyük önem taşıdığını, ülke ekonomisinin yüzde 7'sini temsil ettiğini, istihdamın yüzde 15'ini sağladığını ve 300-400 sektörü doğrudan desteklediğini söyledi. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; yurt dışında da çok sayıda Türk müteahhidin faaliyet gösterdiğini, Türkiye'de belki de "gereğinden fazla" müteahhit olduğunu ifade eden Bakan Kurum, müteahhit potansiyelini hem yurt içinde hem de yurt dışında verimli kullanmak istediklerini belirtti.

Kurum, yurt dışında Türk müteahhitlerini desteklemek amacıyla büyükelçilikler bünyesinde "çevre ve şehircilik ataşelerinin" görev yapacağını belirtti. Kurum, Türkiye'nin her güçlüğün, zorluğun üstesinden yerli, milli duruş sergileyerek geldiğini söyledi. 

"Bakanlık olarak inşaat sektörünün sorunlarını yakından takip ediyoruz." diye konuşan...