29 / 03 / 2024

Müteahhitler kar marjları

Müteahhitler kar marjları

Milliyet Gazetesi köşe yazarı olan Erol Ulusoy, bugünkü yazısında konut kredi faizlerindeki artıştan bahsetti. Ulusoy, faiz indiriminin ekonomiyi canlandırdığını söyledi.

Demir fiyatları resmen çakıldı! Müteahhitler bayram etti! Demir fiyatları ne kadar oldu? 18 Mayıs demir fiyatları

İnşaat sektörünün en önemli yapı malzemelerinden demire son zamanlarda peş peşe indirim geldi. Demir fiyatları resmen çakılırken müteahhitler fiyatlar karşısında bayram etti.  Demir fiyatları ne kadar oldu? 1 ton demir fiyatı kaç lira? 18 Mayıs 2023 demir fiyatları.

Demir fiyatlarında büyük indirim! Müteahhitler bayram etti! İşte 14 Nisan 2022 demir fiyatları...

Son zamanlarda inşaat malzemelerine gelen fahiş zamlar inşaat sektöründe kasırga etkisi yarattı. Zamların ardı arkası kesilmezken bir hafta içerisinde demir fiyatlarına peş peşe üç indirim geldi. Müteahhitler, inşaat demirine gelen indirim karşısında bayram etti. İşte 14 Nisan 2022 demir fiyatları..

Bursalı müteahhitler yüksek faiz, enflasyon ve kurdan rahatsız!

Bursa’da inşaat sektörü temsilcileri döviz kurlarında yaşanan düşüşün demir dışında diğer yapı malzemelerine yansımadığını dile getirerek, müteahhitler için sürdürülen işlerde fiyat farkı ve fesih kararnamesi çıkarılması için talepte bulundu.

Müteahhitler konut kredisi faizlerindeki indirimden memnun!

Müteahhitler kamu bankaları tarafından alınan konut kredisi faizlerindeki indirimi kararını memnuniyetle karşıladı. 

Türk müteahhitler gözünü Libya'ya dikti!

Libya’da, Türkiye’nin de destek vermesiyle büyük bir dönüşüm başlatıldı. Libya'daki iç karışıklıkta işlerini bırakıp Türkiye'ye dönen müteahhitlerin Libya’da yarım kalan projelerinin toplam tutarı 19 milyar dolar olarak belirtiliyor. Türk müteahhitler Libya'daki yeni projelerden pay istiyor.

Müteahhitler iş bırakma eylemine hazırlanıyor!

Mayıs ayında patlak veren demir krizi hâlâ devam ediyor. Müteahhitler çözüm bulunmazsa yeniden iş bırakacaklarını açıkladı. İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu “Ciddi bir dar boğazla karşı karşıyayız” diyor.

Müteahhitler kar marjlarında indirim yapmalı!

Milliyet Gazetesi köşe yazarı olan Erol Ulusoy, bugünkü yazısında konut kredi faizlerindeki artıştan bahsetti. Ulusoy, faiz indiriminin ekonomiyi canlandırdığını söyledi.

Müteahhitler bankalara karşı kampanya atağına geçti!

Konut yerine parasını mevduatta tutan müşterileri gayrimenkule yönlendirmek için müteahhitler atağa geçti...

Müteahhitler EKK kararlarını nasıl karşıladı?

İMKON Genel Başkanı Tellioğlu, dün açıklanan EKK kararlarına ilişkin, "Açıklanan maddelerin önemli bir bölümü, müteahhitler olarak hükümetimize sunduğumuz önerileri kapsıyor." dedi.

İnegöl Müteahhitler Derneği dergi çıkarıyor!

İnegöl Müteahhitler Derneği, inşaat sektöründeki seçkin firmaları tanıtacak olan bir dergi hazırlıyor. Derginin yılda 2 kez çıkarılması planlanıyor.

FETÖ'cü müteahhitler vatandaşları mağdur etti!

FETÖ soruşturması kapsamında tapuda şerh konulan müteahhitler yüzünden vatandaşlar mağdur olmaya başladı. Müteahhitlere arsalarını vererek daire satın alan vatandaşların yanı sıra iş karşılığı daire alan esnaflarında mağdur oldukları belirtildi.

Türkiye Müteahhitler Birliği'nden kınama mesajı!

Türkiye Müteahhitler Birliği demokrasiye karşı gerçekleştirilen darbe girişimini kınayan mesajını yayınladı. İşte o metin...

Doka'dan inşaat yatırımcılarının azalan kar marjlarına çözüm!

Özatay, inşaat sektöründe ister küçük ister büyük ölçekli projeler olsun, kar marjlarındaki düşüşlerin firmalara ekstra bir yük getirdiğini, bunun nedeninin ise artan maliyetlerin yoğun rekabet nedeni ile son fiyatlara yansıtılamaması olduğunu belirtti.

Müteahhitler kar marjları Haberi

Müteahhitler kar marjları

Faiz her zaman toplumda önemli bir konu olmuştur. Semavi dinlerin üçünde de faiz yasaktır. Tevrat’ta “Halkımdan birisine, yanındaki bir fakire borç verirsen, ona tefeciymişsin gibi davranmamalısın, ondan hiçbir şekilde faiz almamalısın” denmektedir. Başka iki ayette daha faiz yasaklanmaktadır. Bununla birlikte, yabancılardan faiz alınmasına izin verilmektedir.


İncil’de doğrudan faizi yasaklayan bir ayet bulunmamakla birlikte, Hıristiyanlık’ta da faiz yasak kabul edilmiş, önce 1215 yılında Papa III. Innozenz tarafından yasaklanıp, günah sayılmış, hatta ağır bir sermaye suçu olarak kabul edilmiştir. Ancak faiz yasağının kaynağı Musevilik olduğundan, faiz yasağına uyulmamaya başlanmış, nihayetinde 1822 yılında Katolik Kilisesi faiz yasağını tamamen kaldırmıştır.


Kuran’da da faiz açıkça yasaklanmıştır; Bakara Suresi’nin 275’inci ayetinde, “Allah alışverişi helal, faizi haram kılmıştır”, 278’inci ayetinde ise “Ey iman edenler, Allah’tan sakının ve eğer...