26 / 04 / 2024

Müteahhitlere Bazı Harç ve Ücretlerde İndirim

Müteahhitlere Bazı Harç ve Ücretlerde İndirim

Kayseri Melikgazi'de kentsel dönüşüm alanlarında yapılaşmanın hızlandırılması için harekete geçildi. Bölgedeki 3 mahallede ’Müteahhitlere Bazı Harç ve Ücretlerde İndirim’ uygulanıyor.

2023 tapu masrafında son dakika! Tapu harçları arttı mı? İşte tapu harç ücretleri Temmuz 2023!

2023 tapu masrafında son dakika... Tapu harçları arttı mı? İşte tapu harç ücretleri Temmuz 2023...Hemen bakın...

Suudi Arabistan'dan Türk müteahhitlere 150 milyar dolarlık davet!

Suudi Arabistan Belediye, Kırsal İşler ve Konut Bakanı Majed Al Hugail, ülkesinde yapılacak projeler için Türk müteahhitlere 150 milyar dolarlık davette bulundu.

Kentsel dönüşümde küçük müteahhitlere çağrı!

Afetlere dayanıklı şehirler için hazırladığı projelerinin tanıtımında konuşan KENTSEV Yönetim Kurulu Başkan Vekili Haldun Ersen, kentsel dönüşümde küçük müteahhitlere birleşerek projeleri yönetin çağrısı yaptı.

Gülmez’den kentsel dönüşüm yapacak müteahhitlere çok önemli uyarı!

Gülsan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Gülmez, kentsel dönüşümün önündeki en büyük engellerden birinin de varis davaları olduğunu hatırlatarak, müteahhitlere çok önemli bir uyarıda bulundu.

Hazine müteahhitlere çalıştı: 68 milyar TL

Hazine ve Maliye Bakanlığı verilerine göre son 8 ayda müteahhitlere aktarılan toplam tutar 68 milyar Türk Lirası’na dayandı. Sadece geçtiğimiz ağustos ayında müteahhitlere aktarılan para 15 milyar Türk Lirası’nı buldu.

2022-2023 üniversite harç ücretlerine şok zam! Hangi fakülteye ne kadar harç yatıracak? Tıp, mühendislik, iletişim...

Üniversite harç ücretlerine yüzde 36 zam yapıldı. Peki hangi bölüm ne kadar harç parası yatıracak? İşte 2022-2023 harç ücretleri miktarı...

Rusya-Ukrayna savaşı Türk müteahhitlere pahalıya patlayabilir!

Rusya-Ukrayna savaşının Türk müteahhitlere pahalıya patlayabileceğine dikkat çekiliyior. Türk müteahhitlerin Ukrayna ve Rusya’daki 25 milyar dolar değerindeki projelerinin savaşın sona ermemesi halinde riskle karşılaşacağı belirtiliyor.

Kentsel dönüşümde müteahhitler harçlardan muaf mı?

Kentsel dönüşüm kapsamındaki binalar bazı harç ödemelerinden muaf tutuluyor. Peki, kentsel dönüşümde müteahhitler de harçlardan muaf mı?

Kentsel dönüşüm tapu harcı muafiyeti var mı?

Kentsel dönüşümde yıkılarak yenilenen binaların bazı harç ve vergiler için muafiyet bulunuyor. Peki, kentsel dönüşüm tapu harcı muafiyeti var mı?

İmar Müdürlüğü harçları 2022!

İmar Müdürlüğü'nde yapılacak işlemler için ne kadar ücret ödeneceği her sene başında belirleniyor. İşte İstanbul İmar Müdürlüğü harçları 2022...

Müteahhitlere fiyat farkı düzenlemesi geliyor!

Sözcü Gazetesi köşe yazarı Çiğdem Toker, bugünkü köşesinde müteahhitlere getirilecek olan fiyat farkını kaleme aldı. İşte Çiğdem Toker'in 'Müteahhitlere fiyat farkı yolda' başlıklı yazısı...

Arsalarını müteahhitlere verenler KDV'den muaf mı?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Abdullah Tolu, bugünkü köşesinde arsaların hasılat paylaşımıyla müteahhitlere verilmesi durumunda KDV istisnasını kaleme aldı. İşte Abdullah Tolu'nun 'Hasılat paylaşımında KV ve KDV istisnasına yargı onayı' başlıklı yazısı...

BAE'den Türk müteahhitlere 38 milyar liralık davet!

Türkiye'de yatırımlarını hızlandıran Birleşik Arap Emirlikleri, yeni projeler için Türk müteahhitlere davet gönderdi. 

Müteahhitlere Bazı Harç ve Ücretlerde İndirim Haberi

Müteahhitlere Bazı Harç ve Ücretlerde İndirim

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Melikgazi’de devam eden kentsel dönüşüm uygulamasında binaları inşa eden müteahhitlerin ödemesi gereken 17 çeşitli harcın alınmadığını açıkladı. 


Melikgazi’de kentsel dönüşüm alanlarında yapılaşmanın hızlanması için 3 mahallede ’Müteahhitlere Bazı Harç ve Ücretlerde İndirim’ uygulanıyor. 


Konu ile ilgili konuşan Dr. Memduh Büyükkılıç, “Kentsel dönüşüm çalışması yapılan alanlarda konut yapacak olan müteahhitlerden belediye olarak 17 ayrı harç alınmamaktadır. Böylece bu yapıların inşası cazip hale getirilmektedir. İnşaatta yapının inşaat ve kat adeti arttıkça indirim oranları da artmaktadır. Belediyeler açısından bu ücretler önemli gelir kaynakları. Bir inşaatın başlamasında çeşitli kurum ve kuruluşlar ile meslek odalarına olmak üzere 29 ayrı harç yatırmak zorundadır. Ancak biz belediye olarak 29 harçtan 17 harcı almıyoruz. Bu da kentsel dönüşüm binalarının inşasını yapan müteahhitler...