23 / 04 / 2024

Müteahhitlik Hizmet Yasası

Müteahhitlik Hizmet Yasası

"Türkiye ekonomisine kaldıraç görevi yürüten inşaat sektörüne bugün sahip çıkılmazsa, yarına maliyeti ağır olacak" diye konuşan İMKON Genel Başkanı Tellioğlu, "İnşaat sektörünün talepleri sektör battıktan sonra mı uygulanacak?" dedi...

Müteahhitlik Hizmet Yasası şart!

ANTMÜTDER Başkanı Deniz Karataş, inşaat ve gayrimenkul sektörünün kentsel dönüşüm ve yeni projelerle büyüyeceğini söyledi. Karataş, 'Müteahhitlik Hizmet Yasası'nın çıkartılması şart' açıklamasında bulundu.

Deniz Karataş: 2017'de Müteahhitlik Hizmet Yasası çıkarılmalı!

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Karataş, kentsel dönüşüm ile ilgili yasal çerçevelerin 2017’de belirlenmesini gerektiğini belirterek “ ‘Müteahhitlik Hizmet Yasası’ çıkarılmalı” diye konuştu.

Kaçak müteahhit ihbar hattı kuruluyor!

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş, ülkemizde sayıları gün geçtikçe artan ve hem müteahhitleri hem de konut satın alan kişileri huzursuz eden ‘kaçak inşaat ve kaçak müteahhitlik’ ile ilgili ihbar hattını hayata geçirmek için gerekli başvuruları yapacaklarını söyledi.

Tahir Tellioğlu: Müteahhitlik Hizmet Yasası bir an önce çıkmalı!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Başkanı Tahir Tellioğlu, İnşaat sektörüne yönelik çarpıcı açıklamalarda bulundu. İşte Tahir Tellioğlu'nun açıklamaları...

Deniz Karataş: Müteahhitlik Yasası olmazsa olmazımız!

Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkan Vekili Deniz Karataş, "Müteahhitlik hizmet yasası çıkmadığı sürece bir daireyi beş kişiye satan müteahhit de olacaktır, maketten daire satıp vatandaşı dolandıran da...” dedi.

Müteahhitlik Hizmet Yasası dört gözle bekleniyor!

Sektörü lekeleyen müteahhitlere karşı Müteahhitlik Hizmet Yasası dört gözle bekleniyor. Sorunları masaya yatıran Müteahhitler en büyük sorunun bu olduğu yönünde görüş bildiriyor.

Herkesin müteahhit olma arzusu, sektörü türbülansa sokabilir!

İMKON Genel Başkanı Tellioğlu: " Liyakati olup olmayan herkesin müteahhit olma arzusu, inşaat sektörünün türbülansa girmesine sebep olacaktır " şeklinde ifadelerde bulundu.

Tahir Tellioğlu: Müteahhitlik yasası çıkarılsın!

TOBB İnşaat Müteahhitleri Sektör Meclisi Başkanı Tellioğlu, inşaat sektöründe kontrolsüz bir artış olduğunu belirterek, “Hızlı büyüme tekstilciyi, otomotivciyi müteahhit yaptı" diyerek yasa ihtiyacına dikkat çekti.

Süleyman Akbıyık: Müteahhitlik hizmet yasası çıkmalı!

Kepez Müteahhitler Derneği Başkanı Süleyman Akbıyık, müteahhitlik hizmet yasasının bir an önce çıkarılması gerektiğini söyledi. Akbıyık, “Bu meslek her önüne gelenin müteahhit olduğu bir alan olmaktan çıkarılmalıdır” dedi.

Ankara müteahhitler yasa istiyor!

ANKARA İnşaat Müteahhitleri Derneği siyasi partilere seslendi: Partilerin seçim vaatlerine, 'Müteahhitlik Hizmet Yasası' da eklenmeli. 7 Haziran seçimleri yaklaşırken siyasi partiler de tek tek seçim bildirgelerini açıklıyor.

Partilerin seçim vaatlerine Müteahhitlik Hizmet Yasası eklenmeli!

27 AB ülkesinde toplam 80 bin Müteahhit varken, Türkiye'de 300 bini aşkın müteahhittin olması ve her geçen gün bu sayının artması, Türkiye’de Müteahhit enflasyonu olduğunu göstermektedir. Siyasi partiler, bu sorunu fark etmelidir.

Tahir Tellioğlu: Müteahhitlik yasası acilen görüşülsün!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Başkanı Tahir Tellioğlu, "Sektördeki çürük elmaları temizleyebilmek için 'müteahhitlik hizmet yasası'nın bir an önce TBMM gündemine alınması gerekiyor" dedi.

Tahir Tellioğlu: Müteahhitlik Hizmet Yasası çıkarsa büyük bir atılım yapılacak!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Başkanı Tahir Tellioğlu, Müteahhitlik Hizmet Yasası'nın yıl sonuna kadar çıkması durumunda inşaat ve müteahhitlik sektörünün, 2015'te Türkiye'de ve dünyada büyük bir atılım yapacağını belirtti.

Tahir Tellioğlu: Tüketici açısından ön ödemeli konut almak tehlikeli!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Başkanı Tahir Tellioğlu, Ön Ödemeli Konut Satışları Hakkındaki Yönetmelik için, sektörün içinde bulunduğu sorumsuzluktan dolayı, tüketici açısından, ön ödemeli konut almak, hala risklidir'' dedi.

Türkiye Müteahhitler Birliği'nden çağrı: Kamuya iş yapan küçük ve orta ölçekli müteahhitler af yasası kapsamına alınsın

Türk inşaat sektörünün en köklü sivil toplum örgütlerinden Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB),çaresizlik içinde teminat mektuplarını yakmak zorunda kalan ve cezalı duruma düşen müteahhitlik firmalarının, af yasası kapsamına alınması çağrısını yaptı.

Müteahhitlik Hizmet Kanunu bir an önce çıkartılmalı!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, '' Müteahhitlik Hizmet Kanununun bir an önce inşaat sektör temsilcileri ile birlikte çıkartılması acilen gerekmektedir'' dedi. 

Müteahhitlik yasası çıkmalı!

“Leasing ve KOBİ’iler birlikte güçlü yarınlara -İnşaat Sektörüne Leasing Desteği “ buluşması dün gerçekleştirildi. İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu ( İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu buluşmada " Acil olarak müteahhitlik yasasının çıkarılması gerekiyor." dedi..

Müteahhitlik Hizmet Yasası çıkarılmalı!

Akdeniz'de Yeni Yüzyıl Gazetesi'nin köşe yazarı Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkan Vekili Deniz Karataş, bugünkü köşesinde "Her önüne gelen müteahhit olamamalı" başlıklı yazısına yer verdi. İşte o yazı...

Müteahhitlik Hizmet Yasası şart!

ANTMÜTDER Başkanı Deniz Karataş, inşaat ve gayrimenkul sektörünün kentsel dönüşüm ve yeni projelerle büyüyeceğini söyledi. Karataş, 'Müteahhitlik Hizmet Yasası'nın çıkartılması şart' açıklamasında bulundu.

Deniz Karataş: 2017'de Müteahhitlik Hizmet Yasası çıkarılmalı!

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Karataş, kentsel dönüşüm ile ilgili yasal çerçevelerin 2017’de belirlenmesini gerektiğini belirterek “ ‘Müteahhitlik Hizmet Yasası’ çıkarılmalı” diye konuştu.

Müteahhitlere hizmet kanunu çıkmalı!

İMKON Genel Başkanı ve TOBB İnşaat Müteahhitleri Meclisi Başkanı Tahir Tellioğlu, Şehircilik Şurası açılış programında konuştu. Tellioğlu, "Cumhurbaşkanımızın müteahhitlere kulak vermesini, müteahhitlik hizmet kanunun çıkmasını zatıâlilerinden arz ediyoruz" dedi.

Kadem Bacaksız: Acilen Müteahhitlik Hizmet Yasası çıkarılmalı!

Ordu Müteahhitler Birliği Derneği Başkanı Kadem Bacaksız, "Acilen Müteahhitlik Hizmet Yasası çıkarılmalı, bir oda şemsiyesi altında yasal bir statüye kavuşturulmalı. Bu dönüşüm sektörün pek çok problemini çözecektir." dedi.

Deniz Karataş: Müteahhitlik hizmet yasası şart!

Türk Müteahhitlik sektörü dünyada kendini kanıtlamış bir sektördür. Bu başarı tesadüf değildir, ancak yurtdışında yakaladığımız bu başarının aynısını, ülkemizde tutturamamamız, sistemde eksiklik olduğunu apaçık ortaya koymaktadır

Müteahhitlik hizmetlerinde hedef Sahra Altı Afrika ülkeleri!

Elektrik Elektronik ve Hizmet İhracatçıları Birliği (TET), ‘İnşaat Müteahhitlik ve Teknik Müşavirlik Hizmetleri İhracat Stratejisi Çalıştayı’nı gerçekleştirdi.

Faizlerin düşmesi konut satışını rekor seviyeye çıkaracak!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Başkanı Tahir Tellioğlu, faizlerin düşürülmesiyle konut satışlarının rekor seviyeye çıkabileceğini belirtti. Tellioğlu ayrıca "Müteahhitlik hizmet yasasının çıkartılması gerekir" dedi.

Deniz Karataş ANTMUTDER seçimlerinde yeniden aday olacak!

Deniz Karataş, Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği (ANTMUTDER) 16 Haziran'da yapılacak olağan genel kurul öncesi tekrar adaylığını açıkladı. Karataş "Tekrar aday olmamın tek sebebi Müteahhitlik Hizmet Yasası'dır." dedi.

Tahir Tellioğlu: Müteahhitlik Hizmet Yasası bir an önce çıkmalı!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Başkanı Tahir Tellioğlu, İnşaat sektörüne yönelik çarpıcı açıklamalarda bulundu. İşte Tahir Tellioğlu'nun açıklamaları...

Müteahhitlik Hizmet Yasası Haberi

Müteahhitlik Hizmet Yasası

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu,  daralan Türkiye ekonomisi, imar barışı, inşaat sektörü ve Müteahhitlik Hizmet Yasası ile ilgili sert konuştu. İMKON Genel Başkanı Tellioğlu’nun açıklamaları şu şekilde: 

“Yaklaşık 100 gündür devam eden ekonomi seyri ve Hükümetin aldığı kısa, orta ve uzun vadeli tedbirlerle birlikte yasal düzenlemeleri dikkatle izliyor ve yakinen takip ediyoruz.

Müteahhitlik sektörü olarak zor günler geçirdiğimiz bu dönemlerde devlet desteği olmadan; aşırı fiyat artışlarından dolayı yani hakkımız olan fiyat farkı verilmeden bu süreci atlatmamız mümkün değildir.
 
Üyelerimizin yıllarca biriktirdiği emekleri heba edilmemeli, zor günlerde Türkiye ekonomisine adeta kaldıraç görevi yapan inşaat sektörü yalnız bırakılmamalıdır. 

İnşaat sektörünün kaderine terk edilmesi, binlerce müteahhitle birlikte yüz binlerce alt taşeron ve malzeme tedarikçilerini de mağdur edecek ve ekonomimize onarılamaz tahribatlar...