25 / 04 / 2024

müteahhitlik nedir

müteahhitlik nedir

HY Gayrimenkul'ün Yönetim Kurulu Başkanı Harun Acar, inşaat sektörünün son yıllardaki dönüşümüne dikkat çekerek, "Üretmek kolay, önemli olan üretileni tüketici ile buluşturmak. Bu noktada biz devreye giriyoruz'' dedi.

Tahir Tellioğlu: Türkiye'de hala müteahhitlik mesleğinin bir tarifi yok!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu ( İMKON ) Başkanı Tahir Tellioğlu, ' Türkiye'de hala müteahhitlik mesleğinin bir tarifi yok, bu çok ciddi bir eksiklik ' de di...

Müteahhitlik nedir?

İnşaat terimlerinden olan müteahhitlik nedir? Müteahhit kime denir? Merak ediyorsanız yanıtı ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Yerinde dönüşüm kredisi nedir?

Kentsel dönüşümde riskli binasını yıkan malikler, devletin sunduğu finansal desteklerden de yararlanabiliyor. Bu desteklerin başında kentsel dönüşüm kredisi yer alıyor. Peki, kentsel dönüşümde yerine dönüşüm kredisi nedir?

Yerinde dönüşüm projesi nedir?

Kentsel dönüşümde asıl amaç yerinde dönüşümü sağlamak oluyor. Ancak zemin problemleri nedeni ile yerinde dönüşümün imkansız olduğu alanlar için rezerv alanlar değerlendiriliyor. Peki, yerinde dönüşüm projesi nedir?

Kortaş Müteahhitlik Yapı İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kortaş Müteahhitlik Yapı İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Mahmut Taşkın, Mustafa Korkmaz tarafından 400 bin TL'lik sermaye ile 10 Kasım'da Ataşehir, Yenisahra Mahallesi, Koç Caddesi'nde kuruldu.

Yapıtek Müteahhitlik ve İnşaat Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yapıtek Müteahhitlik ve İnşaat Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Bayram Hakan Kutluata tarafından 100 bin TL'lik sermaye bedeli ile 21 Ekim'de senyurt, Fatih Mahallesi'nde kuruldu.

Çınar Müteahhitlik İnşaat ve Yapı Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Çınar Müteahhitlik İnşaat ve Yapı Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Kenan Dönmez, Hakan Yiğit, Osman Yiğit tarafından 120 bin TL'lik sermaye ile 20 Ekim'de kuruldu.

İmarda karma kullanım alanı nedir?

İmar yönetmeliklerin göre; Yerleşme ve gelişme alanlarında konut kullanımına yönelik olarak planlanan alanları "konut alanı" olarak tanımlanıyor. Peki, imarda karma kullanım alanı nedir? Karma kullanım alanları nelerdir?

Yurtdışı müteahhitlik gelirleri rekor kırdı!

Merkez Bankası verilerine göre, bu yılın ağustos ayında inşaat hizmet gelirleri (yurtdışı müteahhitlik hizmetlerinden elde edilen gelirler) 271 milyon dolarla tüm zamanların en yüksek seviyesinde gerçekleşti.

Ortak alan kullanım hakkı nedir?

634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, anagayrimenkulün bağımsız bölümleri dışında kalıp, korunma ve ortaklaşa kullanılan alanlara ortak kullanım alanları deniyor. Peki, ortak alan kullanım hakkı nedir?

Geçici müteahhitlik belgesi için istenen evraklar!

Daha çok arsası üzerinde bina inşa etmek isteyenler tarafından talep edilen geçici müteahhitlik belgesi nasıl alınır? Geçici müteahhitlik belgesi için istenen evraklar nelerdir? Geçici müteahhitlik belgesi nereden alınır?

Müteahhitlik yetki belgesi dilekçe örneği!

Müteahhitlik yetki belgesinin alınabilmesi için bir dilekçe ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na başvuruda bulunulması gerekiyor. Müteahhitlik yetki belgesi dilekçesi nasıl yazılır? İşte müteahhitlik yetki belgesi dilekçe örneği...

Müteahhitlik ile kat karşılığı sözleşme nasıl yapılır?

Arsası üzerinde ev yapmak isteyen mal sahipleri, müteahhit ile anlaşma yaparak, kat karşılığında inşaat sözleşmesi imzalayabiliyor. Peki, müteahhitlik ile kat karşılığı sözleşme nasıl yapılır? Sözleşme şekil şartı nedir?

İşte Türkiye'deki müteahhit sayısı! Müteahhitlik yetki belgesi nasıl alınır?

Ekonomik büyümenin yavaşlamasında en büyük etken olarak gösterilen inşaat yatırımlarına iş dünyasının ilgisi hızla artıyor. Türkiye'de müteahhitlik yetki belgesi alanların sayısı son yıllarda hızla arttı

İşte Türkiye'deki müteahhit sayısı! Müteahhitlik yetki belgesi nasıl alınır?

Ekonomik büyümenin yavaşlamasında en büyük etken olarak gösterilen inşaat yatırımlarına iş dünyasının ilgisi hızla artıyor. Türkiye'de müteahhitlik yetki belgesi alanların sayısı son yıllarda hızla arttı

müteahhitlik nedir Haberi

müteahhitlik nedir

HY Gayrimenkul'ün Yönetim Kurulu Başkanı Harun Acar, inşaat sektörünün son yıllardaki dönüşümüne dikkat çekerek, "Üretmek kolay, önemli olan üretileni tüketici ile buluşturmak. Bu noktada biz devreye giriyoruz. Her iş profesyonellerce yapılmalı" dedi. Son yıllarda kaydettiği hızlı büyüme ile ekonominin lokomotifi haline gelen inşaat sektörünün ulaştığı hacim; üretim, satış ve diğer hizmet ayaklarında ayrışma ve profesyonelleşmeyi kaçınılmaz kılıyor. Bu ciddi yapısal dönüşümde İstanbul önemli bir aşama kaydederken, Ankara da bu yönde önemli bir değişim sürecine girmiş bulunuyor. Son dönemde büyük inşaat firmalarının marka projelere imza attığı Ankara'da satış ayağında faaliyet gösteren gayrimenkul profesyonelleri arasında HY Grup, başı çekiyor. Ankara'nın prestijli projelerinin satış hizmetlerini üstlenen HY Gayrimenkul'ün Yönetim Kurulu Başkanı Harun Acar, inşaattaki bu dönüşüme işaret ederek, artık üretim ayağını oluşturan...