25 / 04 / 2024

mütekabiliyet yasası emlak

mütekabiliyet yasası emlak

Avrupa Yakası Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Mehmet Keklik: "Yasa piyasada çok fazla hareketliliğe neden olmadığı. Zaten yıllardır bekleniyordu ve yasayla birlikte ancak tapu devirleri yapıldı"

Kentsel dönüşüm yasası, ‘müsadere’ yasası mı? Uzman isim açıkladı!

Kentsel dönüşüm yasasının ‘müsadere’ yasası, yani devletin belirli kişilerin malına istediği zaman el koyması olduğunu öne süren Cumhuriyet gazetesi Köşe Yazarı Av. Erol Türk, bugünkü köşe yazısında anayasanın yasakladığı bu sistemin geri getirildiğini söyledi.

Cebinde bu kadar parası olana resmen arazi müjdesi! Milli Emlak sadece 2 bin TL'ye arazi satacak! Kaçırmayın!

Cebinde bu kadar parası olana resmen arazi müjdesi... Milli Emlak sadece 2 bin TL'ye arazi satacak... Kaçırmayın...

Mags İnşaat Müteahhitlik Gay.Emlak Oto.Tarım Gübre Mermer İmalat Üretim İth.İhr.Paz.Ve Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Mags İnşaat Müteahhitlik Gay.Emlak Oto.Tarım Gübre Mermer İmalat Üretim İth.İhr.Paz.Ve Tic.Ltd.Şti. bugün Kağıthane'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Ali Gençoğlu tarafından kuruldu.

Mıx Istanbul Emlak Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mıx Istanbul Emlak Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta Omar Amjed L. Fazan Alany ve Saıf Khalıd W. Al-Gburı ortaklığında kuruldu.

A-a Turzi̇m Ti̇c.emlak İnş.elektri̇k Elektroni̇k Mobi̇lya Bi̇lgi̇sayar İth. İhr.sanayi̇ Li̇mi̇ted Şi̇rketi̇ Kuruldu!

A-a Turzi̇m Ti̇c.emlak İnş.elektri̇k Elektroni̇k Mobi̇lya Bi̇lgi̇sayar İth. İhr.sanayi̇ Li̇mi̇ted Şi̇rketi̇ Kağıthane'de Hüseyin Narmanlı tarafından kuruldu!

Shan Yatırım İnşaat Emlak Turizm İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Shan Yatırım İnşaat Emlak Turizm İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Shan Yatırım İnşaat Emlak Turizm İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkesi Sarıyer'de yapıldı. 

Yenikent Müteahhitlik Ve Emlakçılık Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yenikent Müteahhitlik Ve Emlakçılık Sanayi Ticaret Limited Şirketi Büyükçekmece’de  100 bin TL sermaye bedeli  ile Sinan Polat Serkan Karakaya Deniz Karataş  ve Adem Yiğit  tarafından kuruldu.

Xs Mühendislik Geri Dönüşüm İnşaat Emlak Otomotiv Madencilik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Xs Mühendislik Geri Dönüşüm İnşaat Emlak Otomotiv Madencilik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 500 bin TL sermaye bedeli ile Sami Söylemez tarafından kuruldu.

Fe İnşaat Mühendislik Harita Emlak İthalat İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Fe İnşaat Mühendislik Harita Emlak İthalat İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Sarıyer'de 40 bin TL sermaye bedeli ile Fuat Kaya tarafından kuruldu.

Mücbir sebebin emlak vergisine etkisi!

Emlak vergisi her dört yılda bir, arsa ve arazi değerleri gözetilerek belediyeler tarafından tarh edilen bir vergi. Peki emlak vergisi ödemeleri nasıl yapılacak? Mücbir sebep emlak vergisini etkiledi mi? İşte detaylar...

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği sektörün nabzını tutmaya devam ediyor!

2016'da kurulan ve gayrimenkul sektörünün en güçlü STK'ları arasında yer alan Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) sektörün nabzını tutmaya devam ediyor. 

ZB Group Isı Yalıtım İnşaat Emlak Dekorasyon Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

ZB Group Isı Yalıtım İnşaat Emlak Dekorasyon Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik'te 200 bin TL sermaye bedeli ile Zeynep Memişoğlu tarafından kuruldu. 

Miami son yılların gözde yatırım bölgesi oldu!

Yurt dışından ev satın almak son birkaç yıldır ülkemiz vatandaşları arasında yaygınlaşan bir pratik haline geldi. Mütekabiliyet Yasası gereğince yabancılar ülkemizden ev satın alabilirken, Türk vatandaşları da yurt dışından ev satın almak hakkına sahip oluyor. 

mütekabiliyet yasası emlak Haberi

mütekabiliyet yasası emlak

Avrupa Yakası Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Mehmet Keklik, mütekabiliyet yasasının sektörde çok fazla hareketliliğe neden olmadığını sadece tapu devirlerinin yapıldığını kaydetti. Avrupa Yakası Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Mehmet Keklik, 2012 yılında konut sektöründe yaşanan gelişmeleri ve 2013 yılına ilişkin beklentileri AA muhabirine değerlendirdi.

2012 yılında durağan bir piyasa olduğunu aktaran Keklik, 2013 yılı ocak ayında çıkan KDV yasasının 2013 yılına özellikle geçmişe dönük olarak biriken bu stokların erimesinden dolayı hareketli bir piyasanın yaşanmasına neden olabileceğini söyledi.

2012 yılında konut sektöründe KDV düzenlemesine ilişkin olarak, KDV düzenlemesinin konut almak isteyenleri konut almaya yönlendirdiğini ve konut fiyatlarındaki yükselişteki belirli etkenin bu durum olduğunu ifade eden Keklik, yeni konutlarda KDV oranının yüzde 18 ya da yüzde 8 olmasının artı bir maliyet getirdiğini söyledi.

Bundan dolayı...