18 / 04 / 2024

mütekabiliyet yasası yabancı konut satışı

mütekabiliyet yasası yabancı konut satışı

Sıcak satış yapılan Arap pazarı inşaat şirketleri için önemli bir kapı olurken Türk vatandaşları yabancıların Türkiye’de ev alması fikrine sıcak bakmıyor. İnşaat firmalarının bir bölümü yabancılara satışın sektöre kan kazandıracağını düşünüyor...

Konut pazarında yabancı yatırımcı ilgisi artıyor!

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, mütekabiliyet yasası ile birlikte yabancıların Türkiye’ye olan ilgisinin hızla yükselişe geçtiğini gayrimenkul sektörünü projeden konut satışlarında yabancı gayrimenkul yatırımcılarının ayakta tuttuğunu değerlendirdi.

Yabancıya konut satışında rekor beklentisi!

Yabancıların Türkiye'de konut sahibi olmasına imkan sunan ve 2012'nin ortalarında yürürlüğe alınan Mütekabiliyet Yasası, Türk gayrimenkul sektörüne yurt dışından rağbetin artmasına neden oldu.

Türkiye'de yerleşik her 3 yabancıdan birisi kendi evinde oturuyor!

Yabancıların Türkiye'den aldığı konut sayısı, 2012 yılında çıkan Mütekabiliyet Yasası'ndan sonra aradan geçen 7 yılda (2013-2019) 180 bine yaklaştı. 2013 yılında yıllık 12 bin düzeyinde olan yabancılara konut satış adedi, 2019’da 45 bini geçti... 

Miami son yılların gözde yatırım bölgesi oldu!

Yurt dışından ev satın almak son birkaç yıldır ülkemiz vatandaşları arasında yaygınlaşan bir pratik haline geldi. Mütekabiliyet Yasası gereğince yabancılar ülkemizden ev satın alabilirken, Türk vatandaşları da yurt dışından ev satın almak hakkına sahip oluyor. 

Yabancıya konutta kur artışı umudu!

Mütekabiliyet Yasası'nın çıktığı 2012'den bu yana yabancılara konut satışı artıyor. Ancak bu satışlar hala yeterli düzeyde değil. Bu açıdan kurlardaki yükseliş umut oldu. Kurlardaki yükselişle yabancı yatırımcının fırsatı değerlendirip Türkiye'den alım yapması bekleniyor.

Gayrimenkul en güvenli yatırım aracı!

2016 yılında TÜİK verilerine göre gayrimenkul satışları yüzde 4 artış gösterdi. Açıklanan verilere göre Türkiye, kentsel dönüşüm çalışmaları ve mütekabiliyet yasası ile yerli ve yabancı yatırımcıların odağı olmaya devam ediyor.

Mütekabiliyet yasası yabancıların Türkiye'ye ilgisini artırdı!

15 yıldır gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren ve gayrimenkul danışmanlık şirketi kuran Eyyup Albayrak, mütekabiliyet yasasının çıkmasıyla yabancı yatırımcının Türkiye'ye ilgisi artırdığını dile getirdi.

Gayrimenkulde son trend; Yabancıya satış!

Yabancıya konut satışı 2012'de kabul edilen Mütekabiliyet Yasası ile birlikte etkilerini göstermeye başladı. Gerek 2013'te gerekse 2014'te satışların artış hızı hayli yüksek.

Mütekabiliyet yasası sektörü olumlu etkileyecek!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, yabancılara konut satışının döviz kazandırıcı hizmet kapsamına alınmasının inşaat sektörünün geleceğini olumlu etkileyeceğini belirtti.

Türkiye'den ev alan yabancılara vatandaşlık hakkı mı verilecek?

Yabancıya satışa izin veren mütekabiliyet yasasının ardından konut bedeline göre süresiz oturma izni veya vatandaşlık gündeme geldi. Zeybekci, ”Kim T.C yazan tapu alıyorsa, o vatandaşımızdır” dedi.

Yabancılar konut sektörüne yoğun ilgi gösteriyor!

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, yabancıların özellikle konut sektöre yoğun ilgi gösterdiğinin altını çizerek, mütekabiliyet yasasından bu yana yabancıların yaklaşık 4,5 milyar dolarlık konut aldığını açıkladı.

Ev alan yabancıya vatandaşlık hakkı!

Yabancıya satışa izin veren mütekabiliyet yasasının ardından konut bedeline göre süresiz oturma izni veya vatandaşlık gündeme geldi. Zeybekci, ”Kim T.C yazan tapu alıyorsa, o vatandaşımızdır” dedi.

Yabancılar Türkiye'den 4.5 milyar dolarlık konut aldı!

Yabancı yatırımcılar, mütekabiliyet yasasının çıkmasından beri Türkiye'den 4,5 milyar dolarlık konut aldı. Mehmet Büyükekşi, yabancıların özellikle konut sektöre yoğun ilgi gösterdiğinin altını çizdi.

mütekabiliyet yasası yabancı konut satışı Haberi

mütekabiliyet yasası yabancı konut satışı

Sıcak satış yapılan Arap pazarı inşaat şirketleri için önemli bir kapı olurken Türk vatandaşları yabancıların Türkiye’de ev alması fikrine sıcak bakmıyor. İnşaat firmalarının bir bölümü yabancılara satışın sektöre kan kazandıracağını düşünürken, bir bölümü yerli alıcıyı kaybetme korkusuyla satışlarına sınır koyuyor.


YABANCILARIN Türkiye’de konut edinmesinin önünü açan Mütekabiliyet Yasası etkisini göstermeye başladı. Türkiye’de ve yurtdışında düzenlenen emlak fuarları yabancıların gayrimenkul alımına hız kazandırdı.


Ağırlıklı olarak Araplardan oluşan yabancı yatırımcının Türkiye’de konut alması yerli yatırımcıları tedirgin etti. Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği’nin (GYODER) 5 bin kişi üzerinde yaptığı araştırmaya göre Türk vatandaşlarının yüzde 65.1’i yabancıların ev almasına karşı. Sektör temsilcilerini de ikiye bölen bu durum tartışma yarattı. İnşaat patronlarının bir bölümü yabancıların Türkiye ekonomisi için önemine vurgu yaparken, kimi firma sahipleri yerli...