19 / 04 / 2024

mutlak ve kısa mesafe koruma alanı

mutlak ve kısa mesafe koruma alanı

Koruma havzaları arasında yer alan ve mutlak koruma alanından sonra gelen kısa mesafe koruma alanı nedir? Kısa mesafe koruma alanı ve mutlak koruma alanına dair tanımlamalar bu haberde...

Mutlak koruma alanları!

Su havza alanlarının koruma mesafeleri, mutlak koruma alanı, kısa mesafeli ve orta ve uzun mesafeli koruma alanı olarak belirleniyor. Buna göre mutlak koruma alanları nelerdir? İşte yanıtı...

Arsa, konut ve borsa yatırımcıları kırmızı kodla uyarıldı! Bu yatırım aracı kısa sürede zengin eder!

Yatırımcılar, yatırım tercihlerini arsa, konut ve borsadan yana yapmaya devam ediyor. Peki hangi yatırım aracı kısa sürede kazandırır? Borsa yorumcusu yatırımcıları kırmızı kodla uyardı. İşte en kısa sürede zengin edecek o yatırım aracı...

SSK ve BAĞKUR emeklisine hafta sonu müjdesi! Kişi başı 10.500 TL ödenecek, kısa sürede hesaplara nakit para yatırılacak

Milyonlarca emekliye sağlanan banka promosyonları kasım ayıyla birlikte yeniden gündeme geldi. SSK ve BAĞKUR emeklisine hafta sonu müjdesi! Kişi başı 10.500 TL ödenecek, kısa sürede hesaplara nakit para yatırılacak...

Milyonlarca gence peş peşe müjde! İş ve kariyer imkânı, kısa zamanlı çalışma, staj ve eğitim fırsatı da geliyor!

Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı kapsamında genç istihdamını desteklemek amacıyla yaklaşık 1 milyon gence fırsat sağlanacak. Milyonlarca gence peş peşe müjde! İş ve kariyer imkânı: Kısa zamanlı çalışma, staj ve eğitim fırsatı da geliyor!

O ülkede Airbnb ve kısa süreli konut kiralama yasaklandı! Kurala uymayanlara 144 bin TL ceza!

Floronsa Belediye Başkanı Dario Nardella, hükümetin sektörü düzenlemeye yönelik planlarının hayal kırıklığına neden olmasıyla Airbnb ve kısa süreli konut kiralamalarının yasaklandığını açıkladı.

Depremin vurduğu bölgeye kısa çalışma ödeneği ve nakdi ücret desteği geliyor!

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli depremlerin vurduğu 10 ilde yaraları sarabilmek adına hemen her gün peş peşe yeni kararlar alınıyor. İşte bu kararlardan biri de bugün açıklandı ve depremin vurduğu 10 il için kısa çalışma ödeneği ile nakdi ücret desteği uygulanacağı duyuruldu.

Mahir İklimlendirme İnşaat Sağlık Turizm Ve Kırtasiye Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mahir İklimlendirme İnşaat Sağlık Turizm Ve Kırtasiye Sanayi Ticaret Limited Şirketi Küçükçekmece'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Ercan Kara tarafından kuruldu.

Okul servis ücretleri ne kadar? İşte en kısa ve en uzak mesafe servis ücretleri!

Okulların açılması ile birlikte servis ücretleri de araştırılan konular arasına girdi. İşte en kısa ve en uzak mesafe servis ücretleri!

Altın ve dolarda kritik süreç! Kısa süreli düşüşler olabilir!

Piyasa Uzmanı Tunç Şatıroğlu haftalık piyasa değerlendirmesini yaptı. Dolarda yaşanan artışa ilişkin ilgi çeken yorumlar yapan Şatıroğlu, önümüzdeki haftalarda kısa süreli düşüşlerin yaşanabileceğini belirtti! İşte dolar ve altın yatırımcılarını ilgilendiren o kritik yorum...

Kalaa Danışmanlık Sağlık Turizm Otomotiv İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kalaa Danışmanlık Sağlık Turizm Otomotiv İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Esenyurt’ta  250 bin  TL sermaye bedeli ile Ahmed Mohammed Baharetha Emad Musa I.H. Imad Jamal    Ahmed tarafından kuruldu.

Kısa çalışma ödeneği ve işten çıkarma yasağı sona erdi!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında istihdamı korumak için uygulanan kısa çalışma ödeneği, nakdi ücret desteği ve işten çıkarma yasağı sona erdi.

Mart ayına ait kısa çalışma ve işsizlik ödemeleri 5 Nisan'da hesaplara yatıyor!

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, mart ayına ilişkin kısa çalışma ve işsizlik ödemelerinin 5 Nisan'da gerçekleştirileceğini açıkladı.

Kısa çalışma ödeneği, ücretsiz izin ve işten çıkarma yasağı uzayacak mı?

Koronavirüs sürecinde başlatılan kısa çalışma ve ücretsiz izin desteği gibi ödemelerin normalleşme süreciyle beraber sona ereceği açıklanmıştı. Milyonlarca vatandaş ise destekleri devam etmesini bekliyor.

Şubat ayı kısa çalışma ve işsizlik ödemeleri ne zaman yatırılacak?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, şubat ayına ilişkin kısa çalışma ve işsizlik ödeneği ödemelerinin, 5 Mart'ta hesaplara yatırılacağını bildirdi.

mutlak ve kısa mesafe koruma alanı Haberi

mutlak ve kısa mesafe koruma alanı

Kısa mesafe koruma alanı nedir?

Mutlak ve kısa mesafe koruma alanı ile ilgili yapılan tanımlamalara göre mutlak koruma alanı; içme ve kullanma suyu temin edilen ve edilecek olan suni ve tabii göller etrafında en yüksek su seviyesinde, su ile karanın meydana getirdiği çizgiden itibaren yatay 300 metre genişliğindeki alanı ifade ederken; kısa koruma alanı ise mutlak koruma alanı üst sınırından itibaren yatay 700 metre genişliğindeki kara alanı olarak tanımlanıyor.


Şehirlerin havzaları ile ilgili düzenlemeler, şehir belediyeleri tarafından yapılıyor. Aşağıda Koruma Havzalarına İlişkin İzmir Büyükşehir Belediyesinin Yönetmeliğinden örnek bir bölüm yer alıyor;


Kısa Mesafeli Koruma Alanı Yönetmelik örneği..

(300-1000 m.)


1. Bu alanda yapılacak imar ve inşaat faaliyetleri onanlı su koruma alanları çevre düzeni planı ile uygulama imar planı kararlarına uygun olmak zorundadır. Bu alanda...