29 / 03 / 2024

Muvafakatname 1 belgesi nedir

Muvafakatname 1 belgesi nedir

Muvafakatname 1 belgesi bir arazinin tarımsal amaçlı olarak kullanımına izin verilmesi halinde düzenleniyor. Bu durumlarda düzenlenmesi gereken muvafakatname 1 belgesi örneği için haberimize giriş yapabilirsiniz...

Taşımacılıkta ‘Yeşil Lojistik Belgesi’ dönemi 1 Ocak’ta başlayacak...

Lojistik alanında ek destekler ve muafiyet gibi avantajların sağlanması ve çevreciliği amaçlayan "Yeşil Lojistik Belgesi" için başvuruların 1-31 Ocak 2024 döneminde yapılacağı açıklandı. İşte haberin detayları...

Kiracılar dikkat! İzin belgesi olmayana 1 Ocak’tan itibaren ceza geliyor!

Kiracısı olduğu mülkü başkalarına günlük kiraya verenlere çok büyük ceza geliyor. 1 Ocak 2024 itibaren itibaren uygulanacak yasa ile kiraladığı konutu günlük kiraya verenler ile izin belgesi olmayan konutların turizm amaçlı kiralanmasına aracılık edenlere de yine aynı ceza uygulanacak.

Bekçi adayları müjde! 2023/1 Çarşı ve Mahalle Bekçiliği e-Devlet sınav giriş yerleri erişime açıldı!

Bekçilerin heyecanla beklediği sınav giriş belgeleri erişime açıldı. İşte 2023/1 Çarşı ve Mahalle Bekçiliği sınav giriş belgesi e-Devlet sorgulama ekranı. Tıklayarak hemen öğrenin...

Bu meslekleri yapanlar dikkat! Yeni dönem 1 Ocak'ta başlıyor

16 meslek grubunda yeterlilik belgesi olmayanlar 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren işlerini yapamayacak. Bu gruptaki mesleklerle birlikte yeterlilik belgesi aranan mesleklerin sayısı ise 204'e yükselmiş olacak.

KDV istisnasının ayrıntıları açıklandı! Konut elde etme süresi 1 yıldan 3 yıla çıkartıldı!

Teşvik belgesi kapsamındaki bazı yatırımlara ilişkin KDV istisnasının ayrıntıları belli oldu. Konut elde etme süresi 1 yıldan 3 yıla çıkartıldı. İşte detaylar...

10 yılda yaklaşık 1 milyon 300 bin binaya Enerji Kimlik Belgesi verildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre, binalarda Enerji Kimlik Belgesi uygulamasının başladığı 2011 yılından itibaren yaklaşık olarak 1,3 milyon binaya enerji kimlik belgesi verildi.

Hazine, altına dayalı kira belgesi ihraç etti!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 6 ayda bir yüzde 1,15 kupon ödemeli 8.693 kg altın karşılığı Altın Tahvili ve 6 ayda bir yüzde 1,15 kira ödemeli 9.827 kg altın karşılığı Altına Dayalı Kira Belgesi ihracı yaptı.

Halk Varlık Kiralama Kayseri Şeker 1.Tertip İhraç Belgesi!

Halk Varlık Kiralama'nın 1 milyar TL ihraç tavanı kapsamında, kira sertifikası (sukuk) ihracına ilişkin Kurulca onaylanmış 1.Tertip İhraç Belgesi yayınlandı. 

Vakıf Varlık Kiralama'dan 1 milyar TL'lik kira sertifikaları ihracı!

Vakıf Varlık Kiralama tarafından yurt içinde, halka arz edilmeksizin nitelikli yatırımcılara satışa sunulmak üzere, 1 milyar TL tutarında ve azami 200 gün vadeli, yönetim sözleşmesine dayalı kira sertifikaları ihracı için onaylanan Tertip İhraç Belgesi yayınlandı. 

O belgesi olmayan binalara iskan verilmiyor!

Yeni binalar için 2011’den bu yana uygulanmaya başlanan enerji kimlik belgesinde geçen yıl itibarıyla 1 milyon 206 bin binaya ulaşıldı. Enerji kimlik belgesi bulunmayan binalara belediyeler iskân vermiyor.

Aralık 2020'de 1.181 yatırım teşvik belgesi verildi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, 2020'nin Aralık ayında 1181 yatırım teşvik belgesi düzenledi.

Deniz GYO'nun 1 milyar TL'lik borçlanma aracı ihraç belgesi onaylandı!

Deniz GYO'nun 1 milyar TL nominal tutardaki borçlanma araçlarına ilişkin ihraç belgesinin onaylanması konusunda Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) yapılan başvurusu onaylandı. 

1 Ocak'ta başlıyor! Yaptırım gelecek!

Gayrimenkul ilanlarına yönelik beklenen uygulama 1 Ocak’ta hayata geçiyor. Taşınmaz satışına yönelik yönetmelikte yapılan düzenleme ile yetki belgesi olmayanlar artık gayrimenkul ilanı veremeyecek, yanıltıcı ve sahte ilanlarla ilgili de yaptırım uygulanacak. 

Muvafakatname 1 belgesi nedir Haberi

Muvafakatname 1 belgesi nedir

Muvafakatname 1 belgesi örneği!

Muvafakatname belgesi, bir husus hakkında izin verildiğine ilişkin bir belge olarak karşımıza çıkıyor. Muvafakatname 1 belgesi ise,  bir arazinin tarımsal amaçlı olarak kullanmak üzere kullanımı için bir başkasına izin verilmesi durumunda düzenlenen belgeyi ifade ediyor.


Söz konusu muvafakatname 1 belgesi kapsamında arazi ile ilgili bilgilere ve muvafakat veren hissesarlara ve muvafakat verilen hissedar hakkında bilgilere yer veriliyor. Örnek muvafakatname 1 belgesi aşağıda yer alıyor.


MUVAFAKATNAME 1


Belge Tipi (Tapu/Keşif) : ..............

Arazinin Bulunduğu Yer (İl-İlçe-Bucak-Köy) : ..............

Mevkisi : ..............

Ada No : ..............

Parsel No : ..............

Toplam Alan (m2) : ..............




Hissedarı olduğum/olduğumuz yukarıda özellikleri yazılı arazimi/arazimizi ..../..../.... tarihinden ..../..../.... tarihine kadar tarımsal amaçlı olarak kullanmak üzere aşağıda bilgileri bulunan hissedarımıza/müştereğimize muvafakat veriyorum/veriyoruz. .... /..../....



Muvafakat Veren Hissedarların

Adı Soyadı: ..............

TC Kimlik No : .............. 

Baba...