26 / 04 / 2024

Muvafakatname örneği

Muvafakatname örneği

Bir izin belgesi olarak da bilinen muvafakatname nedir ? Muvakafatname ne anlama gelmektedir? Muvafakatname belgesi hangi durumlarda gerekli olur? İşte muvakafatname nedir sorusunun yanıtı ve muvafakatname örnekleri..

Muvafakatname örneği nasıl hazırlanır?

Eşiyle beraber yaşadığı, aile hayatı sürdürdüğü tapuda tescilli aile konutunun üzerinde, eşinin rızası olmadan alım-satım veya herhangi bir borca ilişkin tasarrufta bulunamıyor. Peki, muvafakatname örneği nasıl hazırlanır?

Muvafakatname 1 belgesi örneği!

Muvafakatname 1 belgesi bir arazinin tarımsal amaçlı olarak kullanımına izin verilmesi halinde düzenleniyor. Bu durumlarda düzenlenmesi gereken muvafakatname 1 belgesi örneği için haberimize giriş yapabilirsiniz...

Apartmanda işyeri açmak için muvafakatname örneği!

Bir apartman dairesinde Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında izin verilen bir işyeri açmak isteniyorsa, apartmandaki tüm kat maliklerinden muvafakatname alınıyor. İşte apartmanda işyeri açmak için muvafakatname örneği!

Hisseli tapuda muvafakatname örneği!

Hisseli tapu işlemlerinde yetkili kurumlar bazen muvafakatname isteyebiliyor. İşte, hisseli tapu satışında hazırlanması gereken muvafakatname örneği...

Muvafakatname örneği nasıl hazırlanır?

Eşiyle beraber yaşadığı, aile hayatı sürdürdüğü tapuda tescilli aile konutunun üzerinde, eşinin rızası olmadan alım-satım veya herhangi bir borca ilişkin tasarrufta bulunamıyor. Peki, muvafakatname örneği nasıl hazırlanır?

Konut kredisi eş muvafakatname örneği!

Aile konutu üzerinde hak sahibi eşin konutla ilgili tasarrufu geçerliliği diğer eşin rızasına bağlanıyor. Bu hususla ilgili hükümlere Türk Medeni Kanunu'nda yer veriliyor. İşte, konut kredisi eş muvafakatname örneği!

Tapu tashih davası dilekçe örneği!

Tapuda yapılan yanlışlıkların düzeltimi mümkün olabiliyor. Bunun için, tashih talebi sahibi kişinin vir dilekçe ile Sulh Hukuk Mahkemesine müracaat etmesi gerekiyor. İşte tapu tashih davası dilekçe örneği...

İnşaat ruhsat yenileme dilekçe örneği!

Yapıya başlama müddeti ruhsat tarihinden itibaren iki yıldır. Bu müddet zarfında yapıya başlanmadığı veya yapıya başlanıp bitirilmemesi halinde ruhsatın yenilenmesi gerekiyor. İşte inşaat ruhsat yenileme dilekçe örneği...

Apartman yönetimi toplantı tutanak örneği!

Kat malikleri olağanüstü durumlar söz konusu olmadıkça yılın belli gününde apartman yönetimi toplantısı gerçekleştiriyorlar. Apartman yönetimi toplantısında istekler ve öneriler sunuluyor. İşte, apartman yönetimi toplantı tutanak örneği!

Kira kontratı ihtarname örneği!

Kiracının kirasını ödememesi ya da geciktirmesi gibi durumlarda ev sahibi kiracısına göre haklı bulunuyor. Bu tarz durumlarda ev sahibi kiracısına kira kontratı feshi için ihtarname gönderebiliyor. İşte, kira kontratı ihtarname örneği..

Kira fesihname örneği!

Kiracının kira sözleşmesini fesh edebilmesi için ya kira sözleşmesinin sona ermesi gerekiyor ya da haklı nedenlerle olağanüstü fesih yollarından bir tanesinin gerçekleşmiş olması gerekiyor. İşte, Kira fesihname örneği!

Tapu iptal davası dilekçe örneği!

Tapu iptal davası tapu sicilindeki tescilin düzeltilmesi için açılıyor. Dava için taşınmazın bulunduğu Asliye Hukuk Mahkemesine dilekçe ile başvuru yapmak gerekiyor. Tapu iptal davası dilekçesi nasıl doldurulur? Tapu iptal davası dilekçe örneği!

İşyeri kira sözleşmesi örneği 2014!

İşyeri sahipleri, işyerini kiraya verdiği zaman kiracısı ile nasıl bir sözleşme imzalar? İşyeri kira sözleşmesinde hangi maddelere yer verilmeli? İşte işyeri kira sözleşmesi örneği 2014..

Ev sahibi tahliye tutanağı örneği!

Tahliye tutanağı ve sahibi ile kiracı arasında imzalanıyor. Ev sahibi tahliye tutanağında neler yer alıyor?Ev sahibi tahliye tutanağı nasıl doldurulur? İşte, Ev sahibi tahliye tutanağı örneği!

Kiracı tahliye tutanağı örneği!

Tahliye tutanağı ile kiracı, belirlenen bir tarihte kiraladığı konutu boşaltacağına dair anlaşma imzalamış oluyor. Kiracı ve ev sahibinin imzaladığı bu tutanak nasıl dolduruluyor? İşte, kiracı tahliye tutanağı örneği!

Muvafakatname örneği Haberi

Muvafakatname örneği

Muvafakatname nedir?

Muvafakatname sözcüğü, farklı durumlarda istenilen bir izin belgesi için kullanılan bir terim olarak karşımıza çıkıyor. Muvafakatnamenin tanımı sözlükte; "İzin verildiğine ilişkin üzerinde bilgi bulunan yazılı belge" şeklinde veriliyor.


Bir diğer ifade ile muvafakatname; Bir kişinin kendi dışında bir başka özel ya da tüzel kişiliğe, üzerindeki çıkar ve haklarını kullanabilmesini sağlamak üzere verdiği özel bir izin, kabul veya yetki belgesini ifade ediyor.


Muvafakatname ayrıca, Medeni Kanuna göre bir kimsenin oturduğu evi satmak istediğinde eşten mutlak alınması gereken aksi halde gayrimenkul satışını geçersiz kılan belge anlamına geliyor. Muvafakatnameler noterde düzenlenebiliyor.


Muvafakatname nereden alınır?

Muvafakatname noterlerden veya emniyet müdürlüklerinden alınabiliyor. Resmi düzenlemede muvafakatname almak için belirtilmiş başka bir kurum bulunmamakla birlikte muvafakatname almak isteyen kimseler kendilerine en yakın kuruma müracaat edebiliyor.


Muvafakatname belgesi ne kadar?

Muvafakatname belgesi,...