20 / 04 / 2024

Müze Samsun projesi ne zaman tamamlanacak

Müze Samsun projesi ne zaman tamamlanacak

Köklü bir tarihi geçmişi bulunan Samsun’da çok sayıda arkeolojik ve etnografik eser, gün yüzüne çıkaracak olan Müze Samsun projesine start verildi.

Antalya 3. Etap Raylı Sistem Projesi'nde Varsak-Müze arası bağlantı sağlandı! 

Antalya'da devam eden 3. Etap Raylı Sistem Projesi'nde Varsak-Müze arası raylarla bağlantı sağlandı. 

Kuleli Askeri Lisesi'ne 1.7 milyonluk müze projesi!

15 Temmuz darbe girişiminin ardından askeri okulların kapatılması ile birlikte müze olmasına karar verilen Kulesi Askeri Lisesi için Ankara merkezli bir şirket tarafından 1.7 milyon TL’ye müze projesi hazırlanacak.

Müze Samsun projesine start verildi!

Köklü bir tarihi geçmişi bulunan Samsun’da çok sayıda arkeolojik ve etnografik eser, gün yüzüne çıkaracak olan Müze Samsun projesine start verildi.

Dünyanın müze konseptli ilk caddesi ihaleye çıkıyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Ali Çetinkaya Caddesi’ni dünyanın ilk müze konseptli caddesi haline getirecek ve bambaşka bir çehreye kavuşturacak Doğu Garajı ve Çevresi Kentsel Tasarım Projesi’ni 11 Ocak’ta ihaleye çıkarıyor.

İstanbul müze şehri olacak!

İstanbul müze şehri olma yolunda ilerliyor. Kültür A.Ş Genel Müdürü Nevzat Kütük, önümüzdeki yıl şehre birçok müze kazandıracaklarını söyledi. Şerefiye Sarnıcı, Tekfur Sarayı, Anemas Zindanları projesi tamamlanan müzeler arasında.

Vehbi Koç Vakfı'ndan Dolapdere'ye 20 bin metrekarelik müze!

Vehbi Koç Vakfı’nın kuracağı büyük müze projesi hakkında da kısa bilgi veren Mustafa Koç, “20 bin metrekarelik büyük bir müze olacak. Yeri Dolapdere’de. Açık yarışma ile mimarlık firması seçildi. İnşaata başladık." dedi.

Erzurum Bilim, Müze, Doğa, Tarih ve Eğitim Park projesinin temeli atıldı!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve Atatürk Üniversitesi işbirliğiyle hazırlanan Bilim, Müze, Doğa, Tarih ve Eğitim Park Projesi’nin temeli atıldı.

Diyarbakır'daki cezaevi müze mi olacak?

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisi, Diyarbakır E Tipi Cezaevi'nin müze alanı olarak kullanılması için karar aldı. Milli Emlak, belediyenin aldığı kararın iptali için dava açtı. Adalet Bakanlığı ise, plan değişikliğinin şimdilik uygun görülmediğini bi

Metaş Yapım Aydos House projesi!

Tapu teslimleri Nisan sonunda başlayacak olan Metaş Yapım Aydos House projesi 8 katlı 2 bloktan meydana geliyor. Projede yüzde 25 peşinatta, kalan bedel için vade imkanı sağlanıyor.

Müze ve ören yerlerinden 435 milyon TL elde edildi!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, müze ve ören yerleri ile ticari faaliyetlerden elde edilen gelirin geçen yıla kıyasla 2014'te yüzde 39'luk artışla 435 milyon liraya çıktığını bildirdi.

Müze gelirleri yüzde 39 arttı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, müze ve ören yerleri ile ticari faaliyetlerden elde edilen gelirin geçen yıla kıyasla 2014'te yüzde 39'luk artışla 435 milyon liraya çıktığını bildirdi.

1980 yılında İbrahim Paşa Sarayı müze haline getirilmiş!

1980 yılında Damat İbrahim Paşa Sarayı müze haline getirilmiş. Sultanahmet Meydanı'ndaki, sadrazam saraylarından biri olan İbrahim Paşa Sarayı restorasyonu tamamlandıktan sonra Türk İslam Eserleri Müzesi olarak kullanılacakmış.

Antalya'da müze ve ören yerleri 12.7 milyon lira gelir sağladı!

Antalya'da bulunan 4 müze ve 16 ören yerini geçen yıl yaklaşık 2,9 milyon kişi ziyaret ederken, bu ziyaretlerden 12 milyon 771 bin 873 lira gelir elde edildi.

Müze Samsun projesi ne zaman tamamlanacak Haberi

Müze Samsun projesi ne zaman tamamlanacak


Kalkolitik, ilk Tunç, Hitit, Hellenistik, Persler, Pontus Rum, Roma, Bizans, Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemleriyle zengin kültürel ve tarihi mirasa sahip Samsun, tüm eserlerini görücüye çıkarmaya hazırlanıyor. 5 bin 741 arkeolojik, 648 etnofrafik eser, 9 bin 783 adet de sikke, kazılarda ele geçirilen heykeller, Amisos hazineleri, kabartma rölyefler ve birçok paha biçilmez eser, ‘Müze Samsun’da halkın beğenisine sunulacak.


Kentin tüm kültür ve tarihi varlıklarını koruyup gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla ‘Müze Samsun’ Projesi’ne start veren Samsun Büyükşehir Belediyesi, kent estetiğine uygun yeni müzesini şehre kazandıracak. İşitme Engelliler 23. Yaz Deaflympics Olimpiyat Oyunları sebebiyle yapımına gecikmeli olarak başlanan projenin yapımı tamamlandığında Türkiye’nin en modern müzelerinden biri olacak. Yeni konsept içinde sergi alanı, hediyelik eşya satış mekanları da yer alacak.


Samsun Büyükşehir Belediyesi ve...