25 / 04 / 2024

Nabi Avcı

Nabi Avcı

20 milyon lira mal olacak olan Türk Dünyası Meydanı projesi toplam 56 bin 400 metrekare alana sahip olacak ve Türkiye’nin en büyük kent meydanı olma özelliğini taşıyacak.

Bakan Avcı'dan Fenerbahçe'ye arsa yanıtı!

Milli Eğitim Bakanı Avcı, stadın yanındaki arsayla ilgili "Fenerbahçe kulübü, 'ben 18 milyona 4 tane okul yapayım, 345 milyonluk arsayı bana verin' diyor' dedi.

MEB yeni okulların mimari standartlarını belirleyen yapı klavuzu hazırladı!

MEB, okullarda yeni mimari öncelikleri ve standartları belirledi Milli Eğitim Bakanlığı, mimar, mühendis ve eğitimcilerin katıldığı toplantıda, yeni okulların mimari standartlarını belirleyen bir yapı klavuzu hazırladı.

Dershanelere inşaattan enerji kullanımına kadar vergi indirimi getirilecek!

Dershanelerin dönüşümünü içeren düzenleme 2014 Ocak ayında TBMM'de yasalaşacak; ancak dershaneler 2015 Eylül ayına kadar bugünkü faaliyetlerini sürdürebilecek. Dershanelere inşaattan enerji kullanımına kadar vergi indirimi geliyor...

Malazgirt Meslek Yüksekokulu'nun açılışı yapıldı!

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan tarafından Muş'un Malazgirt ilçesinde yaptırılan 24 derslikli Malazgirt Meslek Yüksekokulu, düzenlenen törenle açıldı. Törene Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'da katıldı...

Nef İlköğretim Okulu 10 Ekim'de açılıyor!

Nef tarafından Ortabayır Mahallesi Gürhan Sokak'ta hayata geçirilen Nef İlköğretim Okulu'nun açılışı 10 Ekim 2013 Perşembe günü saat 13:00'da Milli Eğitim Bakanı Sayın Prof. Dr. Nabi Avcı'nın katılımı ile gerçekleşecek...

Eskişehir Atatürk Stadı'nın yerine park mı oluyor?

Eskişehir Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı'nın halkın temel beklentilerini belirlemek için 2 bin 200 kişiyle yaptığı kamuoyu araştırmasının sonuçlarını aktaran Nabi Avcı, ankete katılanların yüzde 96'sının dinlenme alanı olmasını istediğini söyledi...

Adıyaman Havalimanı yeni terminal binası açıldı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım: "Adıyaman' a yaraşır, dünya standartlarının üzerinde bir havalimanı yaptık" dedi. Bakan Yıldırım, havalimanının Adıyaman'a hayırlı olması dileğinde bulundu...

Eğitime yüzde 100 Destek projesiyle Ankara'da okullar yenilenecek!

”Eğitime yüzde 100 Destek” ve “Okullarımız Hayat Olsun” projeleri kapsamında, Ankara Büyükşehir Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında protokol imzalandı. Ankara'da okul binaları onarılacak...

Nabi Avcı, Akoğlan Camisi'ndeki restorasyon çalışmaları yerinde inceledi!

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Yüksek Hızlı Tren'le (YHT), hem yeni eserlerimizle hem de eski eserlerimizin restorasyonuyla 29 Ekim'i bu yıl inşallah daha coşkulu kutlama imkanımız olacak" dedi...

Şanlıurfa'ya 130 yeni okul yapılacak!

Şanlıurfa'da, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın katılımı ile 130 okulun temel atma töreni gerçekleşti.

Bakanlar Çelik ve Avcı Göbeklitepe yolunu hizmete açtı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik ile Milli Eğitim Bakanı Avcı, Şanlıurfa'de Göbeklitepe yolunu hizmete açtı...

Yeni açılacak okullar müstakil olacak!

Milli Eğitim Bakanlığı, yeni açılacak ilkokul ve ortaokulların birbirlerinden bağımsız binalarda olması konusunda valilikleri uyardı.

Yüksek Hızlı Tren, Eskişehir'e birçok alanda ivme kazandırdı!

4 yıl önce hizmete giren Yüksek Hızlı Tren'in Eskişehir'e sanayiden ticarete, turizmden sosyal yaşama kadar birçok alanda ivme kazandırdığı bildirildi.

Eskişehir Millet Bahçesi'nde sona geliniyor!

AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı, "Türk Dünyası Kültür Ajansı olarak stadyum yerine yapılaşmaya açmadan büyük bir rekreasyon alanı millet bahçesi yapacağımızı 2014 yılında söylediğimizde pek inandırıcı gelmemişti ama bugün eser ortaya çıkıyor" dedi. 

Atatürk Stadı 3 ay içinde millet bahçesi olacak!

AGİTPA Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı, Atatürk Stadı'nın millet bahçesine dönüşmek için gün saydığını söyledi. Avcı, çalışmaların 90 gün süreceğini belirtti.

Taksim AKM'nin akıbeti meclis gündeminde!

CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci, İstanbul Atatürk Kültür Merkezi'nin akıbetine ve bazı iddialara ilişkin hazırladığı sorularını Kültür Ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'ya iletti..

Türkiye’nin en büyük müze kompleksi Adana'da açıldı!

AB Bakanı Ömer Çelik, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Milletvekilleri ve kent protokolünün katılımı ile Adana Yeni Müze Kompleksi I. Etap Arkeoloji ve Mozaik Müzesi açıldı.

Adana Arkeoloji ve Mozaik Müzesi açıldı!

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik ve Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan , Adana Arkeoloji Müzesi açılışına katıldı. Bakanlar, açılıştan sonra müzeyi gezdi.

Niğde Alaaddin Camii ne zaman onarım gördü?

Niğde'de bulunan Alaaddin Camii'ne ilişkin soru önergesi hazırlayan CHP'li Gürer sorularını Kültür Ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'ya sordu..

Niğde Hasköy'de yeraltı şehri mi var?

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Kültür Ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'ya Niğde Hasköy'de bir yeraltı şehri olup olmadığını sordu..

Marmaray ve 3. Havalimanı'nda çıkan tarihi eserler meclis gündeminde!

Marmaray ve 3. Havalimanı projelerinde ortaya çıkan tarihi eserlere ilişkin soru önergesi hazırlandı. Soruların Kültür Ve Turizm Bakanı Nabi Avcı tarafından yanırlandırılması talep edildi..

İzmir'deki Kolophon Antik Kenti'ne ilişkin 3 sorun mecliste!

İzmir'deki Kolophon Antik Kenti'nde kazı yapılmasına ve antik kentin definecilerden korunmasına ilişkin soru önergesi hazırlandı. Soruların Kültür Ve Turizm Bakanı Nabi Avcı tarafından yanıtlandırılması talep edildi..

Topkapı Sarayı'nda tarihi restorasyon!

Topkapı Sarayı tarihinin en kapsamlı restorasyonunu yaşıyor. Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı yaptığı açıklamada devam eden 24 projenin toplam 220 milyon TL'ye mal olacağını dile getirdi.

Bilecik Yaşayan Şehir Müzesi açıldı!

Bilecik Belediyesi Yaşayan Şehir Müzesinin açılışı gerçekleşti. Açılışa Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı da katıldı.

Afyonkarahisar'da yeni turizm alanları açılıyor!

Afyonkarahisar'a gelen Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, bölgedeki turizm projelerini ve yatırımlarını anlattı. Avcı, özellikle kültür ve turizm alanında çok ciddi hamleler gerçekleştiğini belirtti.

Eskişehir Şehir Hastanesi'nin inşaatı 30 Kasım'da bitecek!

Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, yapımı devam eden Eskişehir Şehir Hastanesi'ni inceledi. Hastane hakkında bilgi veren Avcı, inşaatın 30 Kasım'da biteceği müjdesini verdi.

Nabi Avcı Haberi

Nabi Avcı

Türkiye’nin en büyük kent meydanı olacak Türk Dünyası Meydanı projesi Atatürk Stadyumu'nda düzenlenen basın toplantısında tanıtıldı.


56 bin 400 metrekareyi kapsayan Türk Dünyası Meydanı projesinin 22 bin 500 metrekaresi yeşil zemin, 12 bin 275 metrekare sert zemin alan olacak. 6 farklı noktadan girişi olacak olan meydanın ortasında havuz ve eğime yayılan basamaklar görülecek.


Türk Dünyası Meydanı’nda 15 bin metrekarelik alan ise yaklaşık 600 araç kapasiteli otopark için ayrılmış durumda. Projede bin metrekaresinde ise çok amaçlı salon, müze ve vatandaşlara hizmet edecek işletmeler olacak.


Tanıtım törenine katılan Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, ” Burası fiziki mekan olarak değil, aynı zamanda maddi değer olarak da Türk Dünyası Kültür Başkentliği Ajansı olarak en büyük projemiz. Başka illerde eski statlarla yeni statlar arasındaki geçişler...