20 / 04 / 2024

Naci Ağbal kimdir

Naci Ağbal kimdir

Maliye Bakanı Naci Ağbal, taşınmaz satışı istisna uygulamasıyla ilgili tasarıda ikinci yürürlük tarihinin finansal kiralama ve finansman şirketlerini ilgilendirdiğini açıkladı. 

Naci Ağbal: Emlak vergisi artışı varsa yeniden düzenleriz!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, “Özellikle belli bölgelerde emlak vergisi değerinin 1-2 kat arttığı şeklinde şikayetler geliyor. Bununla ilgili vatandaşımızın olağanüstü bir yükle karşılaşmasına neden olan gelişme varsa bunu kontrol altına alacak düzenlemeyi yaparız" dedi.

Naci Ağbal: Ekonomide yakaladığımız ivme takdir topluyor!

Türkiye'nin 15 Temmuz alçak darbe girişiminin ardından hızla toparlanma süreci yaşadığını belirten Maliye Bakanı Naci Ağbal, bu noktada en büyük payın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ait olduğunu aktardı.

Hiçbir alanda vergi kaçırılmayacak!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Hiçbir alanda vergi kaçırılmasına tahammülümüz yok. Bir yandan bu kaçakları engelleyeceğiz ama bir yandan da vatandaşımıza, sanayicimize destek olmaya devam edeceğiz” şeklinde açıklamalarda bulundu.

KDV sistemi yatırımın önüne engel!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Türkiye İhracatçılar Meclisinin (TİM) "Genişletişmiş Başkanlar Kurulu Toplantısında konuştu. Ağbal, "KDV sistemi, bu haliyle sürdürülebilir değil. Yatırımın, üretimin, istihdamın ve ihracatın önünde ciddi bir engel oluşturuyor'' ifadelerini kullandı.

Yıl sonuna kadar vergi artışı yok!

Maliye Bakanı Naci Ağbal tarafından yılın ilk 6 aylık bütçe gerçekleşmelerini açıkladığı basın toplantısı gerçekleşti. Ağbal, yıl sonuna kadar vergi artışı planlamadıklarını söyledi.

İlave yatırıma vergi indirimi geliyor!

Özel sektörün ilave yatırımlarına vergi indirimi geliyor. Maliye Bakanı Naci Ağbal, ''Yatırım indiriminin realize edileceği bir sistem getiriyoruz" açıklamalarında bulundu.

Yeniden Yapılandırma 5,5 milyar lirayı geçti!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, yeniden yapılandırmayla ilgili açıklamalarda bulundu. Ağbal, ''Bütçe hedefimiz 1,5 milyar lira iken 5,5 milyar lirayı geçti'' diye konuştu.

Yeni yapılandırma vatandaşın yüzünü güldürdü!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Meclis'ten geçen 7020 sayılı yeni yapılandırma kanunu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Ağbal, kaçırılmayacak 5 fırsatı anlattı.

Naci Ağbal'dan yeniden yapılandırma açıklaması!

Maliye Bakanı Ağbal, yeniden yapılandırma, ekonomik reform paketi gibi gündeme ilişkin konular hakkında konuştu. Ağbal, yapılandırma ile ilgili ''Son şans, mutlaka borcunuzu ödeyin" dedi.

Naci Ağbal: Bazı vergileri kaldırabiliriz!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, vergilerle ilgili açıklama yaptı. Ağbal, piyasa derinliği için çalışma yaptıklarını ve bazı vergileri kaldırabileceklerini söyledi.

Yeniden Yapılandırma Kanun Tasarısı mecliste!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Yeniden Yapılandırma Kanun Tasarısı'nın dün akşam meclise gönderildiğini ve 2 Mayıs'ta da TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda karara bağlanacağını söyledi.

Naci Ağbal yeniden yapılandırma müjdesi verdi!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, yeniden yapılandırma müjdesi verdi. Ağbal, ''16 Nisan sonrası dönemde kurdaki, faiz oranlarındaki gelişmeler, ekonomik büyüme, yatırım harcamaları ve Türkiye'ye gelecek sermaye bakımından kısa vadede olumlu etkiler olacak'' diye konuştu.

Yatırımların önünü açacak anayasa geliyor!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Mardinli iş adamlarıyla bir toplantıda buluştu. Toplantıda konuşan Ağbal, ''Ertelenen yatırımların yapılabilmesinin önünü açacak bir anayasa değişikliği olacak'' dedi.

Vergi denetimlerine sıkı takip!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Erzurum'da düzenlenen 'Defterdarlar' toplantısına katıldı. Ağbal, Cazibe Merkezleri Programı ile sağlanan teşvikleri anlattı.

Gür Çağdaş kimdir? Gür Çağdaş eğitim ve kariyeri nedir?

Gür Çağdaş kimdir? Gür Çağdaş'ın kim olduğu ve Gür Çağdaş'ın hangi alanlarda görevler aldığı ve eğitim durumu hakkında merak edilenler. Gür Çağdaş kimdir? ve nerelerde görev almıştır? Gür Çağdaş'ın eğitim durumu ve kariyeri hakkında merak edilen ayrıntılar...

Ahmet Bal Kimdir? Ahmet Bal nerelerde görev almıştır?

Ahmet Bal kimdir? Hangi görevlerde bulundu? Hangi alanlarda çalıştı? Şu an ne iş yapıyor? İşte Ahmet Bal ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

Gür Çağdaş kimdir? Hangi üniversitede eğitim aldı? Görevi nedir? 

Doğuş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi Gür Çağdaş kimdir? Kaç yaşında? Gür Çağdaş daha evvel hangi vazifelerde bulunmuştur? Gür Çağdaş'ın eğitim hayatı nasıldı?

Naci Ağbal kimdir? Nereli? Kaç yaşında?

Aksa Doğalgaz Yönetim Kurulu Başkan yardımcısı Naci Ağbal kimdir? Naci Ağbal daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Naci Ağbal Ne iş yapar? Naci Ağbal Nereli?  İşte Naci Ağbal'ın hayatına dair merak edilenler.

Yasemin Açık kimdir?

Seza Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık kimdir? Yasemin Açık daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? İşte Yasemin Açık'ın biyografisi...

Naci Ağbal niçin görevinden alındı? Görevden alınması piyasalara nasıl yansır?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "Naci Ağbal niçin görevinden alındı? Görevden alınması piyasalara nasıl yansır?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 17 maddelik analizi...

Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'dan faiz açıklaması!

Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal, "Faiz indirimini uzun süre gündemimize almamız mümkün görünmüyor" ifadelerini kullandı.

Naci Ağbal: Konut kredilerinde güçlü genişleme belirgin!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Naci Ağbal, "Enflasyon Raporu 2021-1" çevrim içi bilgilendirme toplantısında 2020 yılı konut kredisine dair açıklamalarda bulundu. 

Naci Ağbal: Enflasyonun 2021 sonunda yüzde 9,4 olarak gerçekleşeceğini tahmin ediyoruz!

TCMB Başkanı Naci Ağbal, "Enflasyonun 2021 sonunda yüzde 9,4 olarak gerçekleşeceğini, 2022 sonunda yüzde 7'ye, 2023 sonunda ise orta vadeli hedef olan yüzde 5 seviyesine gerileyerek istikrar kazanacağını tahmin ediyoruz." dedi.

Enflasyon Raporu 28 Ocak'ta açıklanacak!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Naci Ağbal, "Enflasyon Raporu 2021-I"in tanıtımı amacıyla 28 Ocak Perşembe basın bilgilendirme toplantısı gerçekleştirecek.

Merkez Bankası Başkanı Ağbal: Enflasyonu düşürmekte kararlıyız!

Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal, '2021 Yılında Para ve Kur Politikası' tanıtım toplantısında yaptığı sunumda, "Fiyat istikrarını sağlamak hepimizin ortak amacı olmalıdır. TCMB olarak biz bu amaca yürekten inanıyoruz ve enflasyonu düşürmekte kararlıyız" ifadesini kullandı.

Dolar, Naci Ağbal'ın açıklamaları sonrası 8,1840'a kadar geriledi!

Dolar/TL, Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'ın açıklamaları sonrası sert düşerek 8,1840'a kadar geriledi.

TCMB Başkanlığına Naci Ağbal atandı!

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile TCMB Başkanı Murat Uysal görevinden alınarak, yerine Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal atandı.

Naci Ağbal kimdir Haberi

Naci Ağbal kimdir

Yeni Şafak Gazetesi'nden Cahit Saraçoğlu bugünkü köşesinde taşınmaz satışı istisna uygulamasıyla ilgili tasarıdaki değişikliği kaleme aldı. İşte, Cahit Saraçoğlu'nun yazısı...

Kurumlar vergisi mükellefi şirketlerin aktiflerinde bulunan taşınmaz satışı ile ortaya çıkan kurumlar vergisi kazançlarının yüzde 75’lik kısmına istisna vardı. Ancak bu istisna TBMM’de kabul edilen tasarıyla yüzde 50’ye düşürüldü. Yeni istisna oranı Kanunun yayımlanma tarihinden itibaren geçerli olacağı için kanun yayımlanmadan satılacak taşınmazlara yüzde 75 istisna uygulanacak. Kanun Cumhurbaşkanının onayının ardından Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girecek. Yetkililer şirketlerin şu sırada planladığı taşınmaz satışında yüzde 25 karlı olacağını belirtirken, Cumhurbaşkanının düzenlemeyi hızla onaylayabileceği beklentisi olduğunu belirttiler.

İSTİSNA YÜZDE 50’YE DÜŞECEK
Şirketlerin sermaye yapılarının güçlendirilmesi, finansman sıkıntılarının giderilmesi ve bağlı değerlerini ekonomik faaliyetlerinde daha etkin kullanmaları amacıyla taşınmaz satışındaki kazanca getirilen yüzde 75’lik...