24 / 04 / 2024

naci ağbal

naci ağbal

Maliye Bakanı Naci Ağbal, İstanbul'un Sultanbeyli ilçesindeki 40 yıllık sorunu çözüme kavuşturduklarını söyledi. 

Kurumlar vergisi oranında indirim yarışı!

Türkiye'de kurumlar vergisi oranı 11 yıldır yüzde 20 olarak uygulanıyor. En son 2006 yılında tyüzde 30'dan bu orana indirilmişti.Dünyada son yıllarda kurumlar vergisi oranının düşürülmesi yönünde bir trend göze çarpıyor.

Evini satanlara çifte takip!

"Evini satmak, kiralamak isteyen arsasını satmak isteyen internet ortamında değişik sitelere ilan veriyor, reklam veriyor" diyen Maliye Bakanı Naci Ağbal kuracakları yeni birimle evini satanları takip edecelerini söyledi.

Referandum sonrasında ekonomik güven artacak!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, referandum sonrası ekonomide güven ve öngörülebilirliğin artmasının ekonomik görünümü olumlu etkileyeceğini söyledi.

Teşvik belgesi alanlar 10 yıl vergi ödemeyecek!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Süper Teşvik Paketinin yatırımcı odaklı geliştirildiğini ifade ederek "Teşvik belgesi alanlardan 10 yıl süre ile normal bildiğimiz yatırım katkı oranı dışında hiçbir şekilde vergi almayacağız" dedi.

Vergi sisteminde bazı düzenlemeler yapılmalı!

Bakan Ağbal, vergi adaleti bakımından vergi hasılasında dolaysız vergilerin daha fazla yer alması gerektiğini belirtti. Ağbal, "Bu konuda mutlaka vergi sisteminde bazı düzenlemeler yapma ihtiyacımız var." dedi.

Vergisini düzenli ödeyene indirim!

Maliye Bakanı Naci Ağbal,hem vergisini zamanında ödeyen hem de geçmişe dönük vergisel yükümlülüklerini tam olarak yerine getiren mükelleflere indirim imkanı getireceklerini belirtti.

Vergi dairelerinde yapılandırma mesaisi!

İstanbul'da, vergi ve prim borçları başta olmak üzere, bazı alacakların yeniden yapılandırılması ödemeleri için gece de açık tutulan vergi dairelerinde yoğunluk oluştu.

Yatırımcılar varlıklarını Türkiye'ye getirmek için düzenleme istiyor!

Maliye Bakanı Ağbal, Varlık barışı konusunda, 'Özellikle yurt dışındaki varlıklarını Türkiye'ye getirmek isteyen yatırımcılarımız bir tebliğ düzenlemesinin yapılmasını istiyor.' dedi.

2 bin 400 kişinin mal varlığı donduruldu!

Terörün finasmanına yönelik operasyonlar hız kesmeden devam ediyor. Son operasyonlarla birlikte FETÖ, DEAŞ, El-Kaide bağlantılı 2 bin 400 kişinin mal varlığı donduruldu

Vergi incelemelerinde mükellefin eli güçlendi!

Maliye Bakanı Ağbal, "Hakkında vergi incelemesi yapılan vatandaşlarımızın kendisini daha iyi savunabilmesini sağlayacak düzenlemeyi hayata geçirdik" dedi.

Vergi yapılandırmasına 3 milyon 786 bin başvuru geldi!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, vergi borçlarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin, Türkiye genelinde şu ana kadar almış oldukları başvuru sayısının 3 milyon 786 bin olduğunu belirtti.

11 milyar liralık vergi borcu yapılandırıldı!

Maliye Bakanı Ağbal, “Vergi borcunun yapılandırılması için 1 milyon 958 bin 425 esnaf ve vatandaşımız müracaat etmiş. Bugüne kadar 11 milyar liralık alacağı yeniden yapılandırmışız. Bu da gayet güzel” dedi

Yeni vergi teşvikleri yolda!

Meclis’in açılması ile birlikte yeni vergi teşvikleri çıkaracaklarını belirten Maliye Bakanı Ağbal, “Hedefimiz büyüme” dedi

7. İstanbul Finans Zirvesi’nde Jeopolitik Riskler ve Finans tartışıldı!

7. İstanbul Finans Zirvesi’nin açılış konuşmasını yapan Maliye Bakanı Naci Ağbal, AB üyeliğinin Türkiye için stratejik hedef olduğunu belirtti.

Naci Ağbal kimdir? Nereli? Kaç yaşında?

Aksa Doğalgaz Yönetim Kurulu Başkan yardımcısı Naci Ağbal kimdir? Naci Ağbal daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Naci Ağbal Ne iş yapar? Naci Ağbal Nereli?  İşte Naci Ağbal'ın hayatına dair merak edilenler.

Naci Ağbal niçin görevinden alındı? Görevden alınması piyasalara nasıl yansır?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "Naci Ağbal niçin görevinden alındı? Görevden alınması piyasalara nasıl yansır?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 17 maddelik analizi...

Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'dan faiz açıklaması!

Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal, "Faiz indirimini uzun süre gündemimize almamız mümkün görünmüyor" ifadelerini kullandı.

Naci Ağbal: Konut kredilerinde güçlü genişleme belirgin!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Naci Ağbal, "Enflasyon Raporu 2021-1" çevrim içi bilgilendirme toplantısında 2020 yılı konut kredisine dair açıklamalarda bulundu. 

Naci Ağbal: Enflasyonun 2021 sonunda yüzde 9,4 olarak gerçekleşeceğini tahmin ediyoruz!

TCMB Başkanı Naci Ağbal, "Enflasyonun 2021 sonunda yüzde 9,4 olarak gerçekleşeceğini, 2022 sonunda yüzde 7'ye, 2023 sonunda ise orta vadeli hedef olan yüzde 5 seviyesine gerileyerek istikrar kazanacağını tahmin ediyoruz." dedi.

Enflasyon Raporu 28 Ocak'ta açıklanacak!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Naci Ağbal, "Enflasyon Raporu 2021-I"in tanıtımı amacıyla 28 Ocak Perşembe basın bilgilendirme toplantısı gerçekleştirecek.

Merkez Bankası Başkanı Ağbal: Enflasyonu düşürmekte kararlıyız!

Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal, '2021 Yılında Para ve Kur Politikası' tanıtım toplantısında yaptığı sunumda, "Fiyat istikrarını sağlamak hepimizin ortak amacı olmalıdır. TCMB olarak biz bu amaca yürekten inanıyoruz ve enflasyonu düşürmekte kararlıyız" ifadesini kullandı.

Dolar, Naci Ağbal'ın açıklamaları sonrası 8,1840'a kadar geriledi!

Dolar/TL, Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'ın açıklamaları sonrası sert düşerek 8,1840'a kadar geriledi.

TCMB Başkanlığına Naci Ağbal atandı!

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile TCMB Başkanı Murat Uysal görevinden alınarak, yerine Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal atandı.

Naci Ağbal: Deprem vergileri çarçur edilmedi!

Elazığ'da meydana gelen deprem, deprem vergisi tartışmasını gündeme getirdi. Strateji ve Bütçe Başkanı Ağbal; "Bütün vergi gelirleri nasıl bütçenin havuzuna gidiyorsa bu gelirler de bütçenin havuzuna geldi. Bu gelirler çarçur edilmedi." dedi...

Naci Ağbal: Ekonomide güçlü bir değişim ve dönüşüm döneminin başlangıcındayız!

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Ağbal, "Türkiye ekonomisi güçlü bankacılık sistemi, sağlam ve sürdürülebilir kamu maliyesi göstergelerine bakıldığında geleceğe dönük güçlü bir yatırım ve çekim merkezi durumundadır." dedi.

Naci Ağbal: 2020'de özelleştirmeden 10 milyar liralık gelir hedefimiz var!

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal, 2020 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi'ne ilişkin basını bilgilendirme toplantısında; "2020 yılında hızlı bir toparlanma bekliyoruz." dedi...

Naci Ağbal: 88,5 milyar liralık kamu yatırımı yapılacak!

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal, 2020 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi'ne ilişkin basını bilgilendirme toplantısında; 2020 yılında ulaştırmadan imalat sanayisine, sağlıktan eğitime kadar 88,5 milyar liralık kamu yatırımı yapılacağının bilgisini verdi...

naci ağbal Haberi

naci ağbal

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Anadolu Ajansı (AA) muhabiri Deniz Çiçek'e yaptığı açıklamada, vatandaşların yıllarca süren mülkiyet sorununu 2012'de çıkardıkları ve kamuoyunda "2B Yasası" olarak bilinen düzenlemeyle çözüme kavuşturduklarını söyledi. 

Bakan Ağbal, yaptıkları diğer bir düzenlemeyle de İstanbul'un Sultanbeyli ilçesindeki 40 yıllık sorunu çözüme kavuşturduklarını söyledi. 

Sultanbeyli Belediyesi'ne devredilen taşınmazların fiili kullanıcılarına uygun bedelle satılacağını söyledi. Ağbal, sözlerine şu şekilde devam etti; "Yaptığımız düzenlemeyle Sultanbeyli ilçemizdeki 200 bin vatandaşımızın mülkiyet sorunu çözülmüş olacak. Bakanlığımız ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yürütülen trampalar sonucunda 2,8 milyon metrekarelik alan Hazine adına tescil edildi ve Sultanbeyli Belediyesine devredildi. Bu taşınmazlar, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünce belirlenecek fiili kullanıcılarına, daha önce bölgede satılan 2B taşınmazlarının satış bedeli dikkate alınarak belirlenecek bedel üzerinden yine 2B Kanunu'ndaki satış ve...