28 / 03 / 2024

naci ağbaldan Vergi borcu açıklaması

naci ağbaldan Vergi borcu açıklaması

Maliye Bakanı Ağbal, 30 Haziran 2016 tarihinden önceki dönemlere ait vergi, prim, gümrük vergisi borcu olan vatandaşların ekim sonuna kadar müracaat edebileceğini belirtti.

Konutlara ağır vergi yükleri geliyor...

Yeni vergi olmayacağı sözü veren iktidar, oturduğu ev dışında konut alacaklara ağır vergi yükü getireceğini açıkladı. Buna göre, kredi ile  birden fazla konut alacaklar yüzde 15 oranında Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi (BSMV) ödeyecek.  İşte haberin detayları..

Asgari ücrete ilk 6 aydaki TÜFE kadar zam! İTO Başkanı açıkladı: Vergi dilimleri de gözden geçirilmeli!

İTO Başkanı Şekip Avdagiç, Temmuz ayında asgari ücrete yapılacak zamla ilgili açıklamalarda bulundu ve makul olanın ilk 6 aydaki TÜFE kadar zam yapılması olduğunu aktardı. İşte ayrıntılar...

Naci Ağbal kimdir? Nereli? Kaç yaşında?

Aksa Doğalgaz Yönetim Kurulu Başkan yardımcısı Naci Ağbal kimdir? Naci Ağbal daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Naci Ağbal Ne iş yapar? Naci Ağbal Nereli?  İşte Naci Ağbal'ın hayatına dair merak edilenler.

Dikkat! 2023 yılında ödeyeceğimiz vergi ve harçlara büyük zam geldi!

Hazine ve Maliye Bakanlığı dakikalar önce yaptığı açıklamada, vergi ve harçlara zam yapıldığını duyurdu. Peki yeni yılda alınacak vergi ve harçlarda yapılacak artış oranları ne kadar olacak?

Asgari ücrette şok öneri! Vergi düzenlemesi ile KDV yüzde 1'e düşmeli!

Asgari ücretlileri yakından ilgilendiren vergi düzenlemesi önerisi geldi. Vergi Hukuku uzmanı Prof. Dr. Funda Başaran Yavaşlar, Asgari ücretli üzerindeki ağır vergi yükünün de dikkate alınması gerektiğini açıkladı.

Boğaz geçiş ücreti açıklaması! Vergi ve harçlara güncelleme yapıldı! İşte detaylar!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından boğaz geçiş ücreti açıklaması yapıldı. İşte detaylar!

5 bin lirayı aşan vergi cezalarında flaş gelişme! Resmi Gazete'de yayımlandı

Vergide 5 bin lirayı aşan özel usulsüzlük cezaları da uzlaşma konusu olabilecek. Ayrıca 5 bin lirayı aşan usulsüzlük ve özel usulsüzlük cezaları da uzlaşma konusu olabilecek. Söz konusu tutar, her yıl yeniden değerleme oranında yükseliyor.

Kur Korumalı Mevduat Hesabı açanlara vergi avantajı süresi uzatıldı! TBMM'de resmen kabul edildi

Şirketlerce açılan kur korumalı mevduat hesaplarındaki vergi avantajının süresini uzatan torba kanun TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a o tarihe kadar süreyi uzatma yetkisi verildi.

Geçici vergi beyannamelerinin ödeme süreleri 31 Mayıs'a ertelendi!

Binlerce mükellefe müjdeli haber geldi. Gelir ve kurum geçici vergi beyannamelerinin verilmesi ile tahakkuk eden vergilerin ödeme sürelerinin ertelendiği açıklandı. Vergi ödemelerinde son gün 31 Mayıs olarak belirlendi. 

Naci Ağbal niçin görevinden alındı? Görevden alınması piyasalara nasıl yansır?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "Naci Ağbal niçin görevinden alındı? Görevden alınması piyasalara nasıl yansır?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 17 maddelik analizi...

Geliri bu rakamı aşmayanlar vergi ödemeyecek!

Önümüzdeki ay kira geliri elde edenler için beyanname dönemi başlıyor. İstisnalar açıklandı. Peki kimler vergi ödemeyecek? İşte kira geliri vergisi ile ilgili detaylar...

Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'dan faiz açıklaması!

Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal, "Faiz indirimini uzun süre gündemimize almamız mümkün görünmüyor" ifadelerini kullandı.

Naci Ağbal: Konut kredilerinde güçlü genişleme belirgin!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Naci Ağbal, "Enflasyon Raporu 2021-1" çevrim içi bilgilendirme toplantısında 2020 yılı konut kredisine dair açıklamalarda bulundu. 

naci ağbaldan Vergi borcu açıklaması Haberi

naci ağbaldan Vergi borcu açıklaması

Maliye Bakanı Naci Ağbal, katıldığı programda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Darbe girişiminin ardından reformlarda bir aksama olup olmayacağının sorulması üzerine Ağbal, kesinlikle bu konuda bir aksamanın söz konusu olmadığını, darbe girişimi öncesi başladıkları çalışmalara daha fazla cesaretle ve gayret göstererek devam ettiklerini söyledi.


Vergi, prim ve gümrük vergisi borçlarının yeniden yapılandırılmasına yönelik çalışma hakkında da bilgi veren Ağbal, genel anlamda yaklaşık 13 milyon vatandaşın bu düzenlemeden doğrudan doğruya yararlanabileceğini söyledi. Ağbal, "İnşallah bugün bu düzenlemeyi içeren kanun teklifi Meclis Başkanlığına veriliyor. Tahmin ediyorum, salı günü Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşmelere başlıyoruz. İnanıyorum ki muhalefet partilerimizin de desteğiyle süratli bir şekilde komisyondan geçecek, ondan sonra Genel Kurulda da yine süratle görüşülerek, yasalaşacak." dedi.


Söz konusu düzenleme çıktıktan sonra vatandaşların ekim sonuna kadar...