28 / 03 / 2024

Naci Görür istanbul depremi açıklaması

Naci Görür istanbul depremi açıklaması

"Marmara fayı kırıldı, kırılacak. Kırılırsa minimum 7.2 büyüklüğünde deprem üretecek" açıklamasında bulunan yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, deprem beklediği yerlerle ilgili açıklamalarda bulundu. İşte Naci Görür'ün İstanbul depremiyle ilgili konuştu...

Naci Görür'den tüyler ürperten deprem uyarısı!

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, dün Gemlik Körfezi'nde yaşanan depremle ilgili tüyler ürperten bir açıklama yaptı. 

İstanbul depremi için tüyler ürperten açıklama! Kabus yılları başladı mı?

Ünlü yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, olası İstanbul depremi için dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Peki Naci Görür, yıllardır gündemde olan büyük deprem için neler söylüyor? Mega kentin zemini ne durumda? İstanbul depremi nereleri etkiler, nereleri etkilemez? İşte ayrıntılar...

Naci Görür'den tüyler ürperten açıklama!

Bilim Akademisi Üyesi Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, 17 Ağustos 1999 depremine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. İstanbul depreminin pahalıya patlayacağına vurgu yapan Naci Görür, "Minimum 7.2 ile 7.6 arasında bir deprem bekliyoruz. Bu büyüklükte bir depremde insan ayakta duramaz" dedi.

Kanal İstanbul, depremin şiddetini etkileyecek mi?

Bilim Akademisi Üyesi ve İTÜ Jeoloji Mühendisi öğretim üyesi Prof. Dr. Naci Görür, Kanal İstanbul projesine ilişkin dikkat çeken değerlendirmeler yaptı. 

İstanbul depremi için ürküten açıklama!

Jeolog Prof. Dr. Naci Görür, Marmara Bölgesi’nde tarihi kayıtlar incelendiğinde ortalama her 250 senede bir yıkıcı sarsıntı yaşandığını vurguladı. Görür, bu dönemde İstanbul'da 7.2’den büyük yeni bir deprem olma olasılığının çok yüksek olduğunu söyledi.

Naci Görür: Marmara olası bir depreme gebe!

Jeoloji Uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, Kuzey Anadolu fayı ve Marmara depremine ilişkin açıklamalarda bulundu. Naci Görür, Marmara bölgesinde olası bir deprem olacağına dikkat çekerek, kentsel dönüşümü de değerlendirdi.

Deprem uzmanından İstanbul için korkutan uyarı!

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul depremine ilişkin açıklamalarda bulundu. Görür, "Beklenen depremin büyük bir olasılıkla bu kol üzerinde olacağını ve minimumum 7.2 büyüklüğünde gerçekleşebileceğini ifade ediyorum" dedi.

İstanbul depremi uzatmaları oynuyor!

Deprem uzmanı Naci Görür, "İstanbul’da bir periyot öngörebiliyoruz. 99 depreminden sonra 30 sene içerisinde 7’den büyük deprem olma olasılığı her an yüzde 64’tür" dedi. Görür, "14 bin kayıpla kurtulmamız mümkün değil. Artık fazla zaman yok" diye konuştu.

İki fay birden kırılırsa İstanbul'da 7.6'lık deprem olacak!

Prof. Dr. Naci Görür, "Marmara'da iki fay hattı birden kırılırsa İstanbul'da 7.6 büyüklüğünde bir deprem olacak" açıklamasında bulundu.

Naci Görür'den kritik İstanbul Depremi uyarısı!

İstanbul'un Avcılar ilçesinde yaşanan ve çevre ilçelerden de hissedilen 3.2 büyüklüğündeki depreme ilişkin açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Naci Görür, "Bu saatten sonra kilitli olan Kumburgaz fayı üzerinde olan depremler hiç hoş değil, rahatsız edici" diye konuştu.

Prof. Dr. Naci Görür'den korkutan açıklama!

Dün 16:30'da Marmara Denizi açıklarında 4.2 büyüklüğünde yaşanan depremin ardından akşam 20:06'da 3.6 büyüklüğünde artçı kaydedildi. Prof. Dr. Naci Görür, "Bu deprem fayda stres değişimine ve mekanik vibrasyona neden olmuş olabilir. Bu da söz fayın tetiklenmesine katkıda bulunabilir" dedi.

Prof. Dr. Naci Görür: İstanbul depremi için son zaman dilimindeyiz!

Türkiye'nin deprem gerçeğinin boyutlarını değerlendiren Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür, "İstanbul depremi için son zaman dilimindeyiz, artık deprem ne zaman olacak diye sormaya gerek yok" diye konuştu.

Prof. Dr. Naci Görür 7.2'lik deprem uyarısında bulundu, riskli bölgeleri tek tek açıkladı!

Bingöl ve Elazığ Depremlerini önceden tahmin eden Bilim Akademisi Üyesi ve Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, muhtemel deprem beklenen yerlerin hangileri olduğuna ilişkin bilgi verirken, “Marmara’nın altındaki arz kabuğu çatırdamaya başladı” dedi.

Prof. Dr. Naci Görür'den Büyük İstanbul Depremi açıklaması!

Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür Büyük İstanbul Depremi'nin şiddetini ve ne kadar süreceğini açıkladı! 5.8'lik deprem ile beraber...

Naci Görür 'İstanbul'da her an 7'den büyük bir deprem olabilir' dedi' Övgün Ahmet Ercan, 'kanıt gösterin' cevabını verdi

Milyonlarca insan olası İstanbul depremi ile ilgili uzmanların yorumlarını takip etmeye devame diyor. Konuyla ilgili Naci Görür 'İstanbul'da her an 7'den büyük bir deprem olabilir' dedi' Övgün Ahmet Ercan, 'kanıt gösterin' cevabını verdi. 

Naci Görür'den korkutan İstanbul depremi açıklaması: Kesinlikle 7'den büyük deprem olacak!

Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür'den korkutan İstanbul depremi açıklaması geldi. Görür "İstanbul’da kesinlikle 7’den büyük bir deprem olacaktır" dedi. 

Prof. Dr. Naci Görür'den İstanbul uyarısı geldi: Nereye gömeceksiniz bana söyleyin!

Yaptığı açıklamalarla yürekleri ağza getiren Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Marmara Bölgesi'nde seçilen belediye başkanlarının şehirlerine yönelik olarak bir tehlike analizi çıkartmaları gerektiğini dile getirerek, İstanbul için de korkutan bir uyarı yaptı...

Prof. Dr. Naci Görür tekrar tekrar uyarıyor! İstanbul’un kırılması an meselesi!

Yer Bilimci ve Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, 5 Ocak 2020'de yaptığı açıklamalar sonucunda söylediklerinin bir kısmını sosyal medya platformundan vatandaşlara iletti. Görür, "Palu- Bingöl arasına çok fazla özen göstermek gerek" diyerek, "Şimdi de İstanbul’un kırılmasını bekliyoruz"

Prof. Dr. Naci Görür'den çarpıcı İstanbul depremi uyarısı: 'Etkisi 11 şehirden çok daha fazla olur'

Yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Prof. Dr. Naci Görür'den çarpıcı İstanbul depremi uyarısı geldi. Naci Görür yaptığı açıklamada '"Etkisi 11 şehirden çok daha fazla olur" dedi.

Prof. Dr. Naci Görür, şehir şehir açıkladı: Tehlike buralarda arttı!

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Doğu ve Güneydoğu'ya önemli uyarılar yaptı ve şehir şehir tehlikeli yerleri açıkladı. İşte Görür'ün o açıklamaları...

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan ve Naci Görür'den deprem açıklaması! 2024 depremsiz geçmeyecek!

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan ve Naci Görür, bugün Kuşadası Körfezi’nde meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki depremle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. Naci Görür, yine o bölgeyi işaret etti: 6 Şubat'ta buralara önemli miktarda enerji transfer edildi!

Dün Malatya'da meydana gelen depremin ardından vatandaşların tedirginlikleri arttı. Prof. Dr. Naci Görür, depremle ilgili X sosyal medya hesabından açıklama yaptı. İşte o açıklama ve gelen yorumlar...

Prof. Dr. Naci Görür: "Deprem bir milli güvenlik sorunudur"

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum projelerini toplantıda açıkladı. Murat Kurum'un seçim vaatlerini duyurduğu programa Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür de katıldı.

Naci Görür'den Malatya depremi açıklaması geldi! Bir ilçe için 'Acilen deprem dirençli hale getirilmeli' dedi!

İTÜ'lü yerbilimci ve Bilim Akademisi üyesi Prof. Dr. Naci Görür, dün meydana gelen Malatya depreminin ardından önemli açıklamalarda bulundu. İşte Görür'ün X sosyal medya hesabından yaptığı o paylaşım ve gelen yorumlar...

Prof. Dr. Naci Görür'den Adıyaman depremi açıklaması! Artçı bir deprem! Çok yakınında...

Prof. Dr. Naci Görür Adıyaman'da 4 büyüklüğündeki depremin ardından ilk açıklamayı yaptı. Görür, Doğu Anadolu Fayı ve Bitlis-Zagros Bindirme kuşağına dikkat çekti.

Prof. Dr. Naci Görür'den Bolu depremi sonrası korkutan açıklama: Bu depremler buralarda beklenebilir!

Prof. Dr. Naci Görür, Bolu'da meydana gelen 4,1 büyüklüğündeki depremi değerlendirerek ''Bu depremler buralarda beklenebilir'' dedi.

Prof. Dr. Naci Görür: "Malatya'daki depremin ardından stres yüklendi"

Malatya'nın Pütürge ilçesinde dün meydana gelen 4,4 büyüklüğündeki depremden sonra Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından değerlendirmeler yaptı. Görür, "Depremin bu yöreye büyük depremler sırasında stres yüklenmesiyle oluştuğu da söylenebilir" diye konuştu.

Naci Görür istanbul depremi açıklaması Haberi

Naci Görür istanbul depremi açıklaması

Yer bilimci ve Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, Marmara fayı ve İstanbul depremi ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

Depremle ilgili tüyler ürperten uyarılarda bulunan Naci Görür, Anadolu'nun batı yönüne her sene 2.5 cm kaydığına dikkat çekti ve şöyle konuştu:

"- Depremi Marmara Denizi’nin altındaki kuzey Anadolu fayının kuzey kolu üzerinde bekliyoruz. Gölcük’ten Tekirdağ’a kadar fay hattı. O kesime kolaylık olsun diye Marmara fayı diyoruz. Bütün dikkatler burada. Böyle olduğu zaman zannediliyor ki, deprem sadece burada olabilir, hasar burada olur. Diğer yerlerden dikkatimizi çekiyoruz. Yapılan son araştırmalarda bu fay boyunca biriken stres. Stres deyince birim alana düşen kilogram cinsinden kuvvet anlaşılmalı.

- Fay düzlemi üzerinde stres birikiyor. Anadolu batıya doğru her sene 2,5 cm kayarken, kaydığı yerlerde sorun...