26 / 04 / 2024

Nafi Çil özgeçmiş

Nafi Çil özgeçmiş

Mimar Nafi Çil kimdir? Mimar Nafi Çil, bugüne kadar hangi projelere imza attı? Mimar Nafi Çil, bugün hangi mimarlık firmasında çalışmalarına devam ediyor? İşte Mimar Nafi Çil...

Binalarda kolon demirlerinin bükülmesi riskli mi, değil mi? 

Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra binaların depreme dayanıklıkları ve inşalarında yapılan hatalar sık sık gündeme gelmeye başladı. Akademisyen İnşaat Mühendisi Mayk İnşaat, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında bir inşaatta kolon demirlerinin büküldüğünü belirtti. Peki bu riskli mi?

Türkiye'nin en gelişmiş 5 ilçesi hangisi?

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın son verileri kapsamında Türkiye'nin en gelişmiş 5 ilçesinin belli olduğu açıklandı. Buna göre, listede sadece 2 şehir yer alıyor. Peki, Türkiye'nin en gelişmiş ilçesi hangisi?

İBB 4,5 yılda 150 bin kişiyi işe yerleştirdi!

İş arayanlarla işverenleri bir araya getiren İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstihdam Ofisleri’ne bugüne kadar 736 bin 830 özgeçmiş kaydı yapıldı. 150 binin üzerinde kişi ise özel sektörde iş imkanına kavuştu.

Akaryakıtta şok! 1 litre benzin, motorin, LPG fiyatları ne kadar? İndirim ya da zam geldi mi? 

Son dakika 8 Ekim 2023 il il akaryakıt fiyatları internet üzerinden araştırılıyor. Peki 1 litre benzin, motorin, LPG fiyatları ne kadar? İndirim ya da zam geldi mi?  

Elektrikler mi kesilecek? Bugün elektrik mi kesilecek? İşte 20 Haziran Salı elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler!

İstanbul’da bugün elektrikler kesilecek mi? İstanbul’da hangi ilçelerde elektrik kesintisi yaşanacak? İşte 20 Haziran 2023 elektrik kesintisi yaşayacak ilçeler!

Elektrik kesintisi yaşayacak ilçeler açıklandı! İşte 18 Haziran Pazar elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler!

İstanbul’da bugün elektrikler kesilecek mi? İstanbul’da hangi ilçelerde elektrik kesintisi yaşanacak? İşte 18 Haziran 2023 elektrik kesintisi yaşayacak ilçeler!

Vatandaşlar hemen bakın! İşte 15 Haziran Perşembe elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler!

İstanbul’da yarın elektrikler mi kesilecek? Hangi ilçelerde elektrik kesintisi olacağı tek tek araştırılıyor. 15 Haziran 2023 gününde İstanbul’un bazı ilçelerinde ve mahallelerinde elektrik kesintisi yaşanacak. İşte o ayrıntılar!

Elektriksiz kalacağız! İşte 14 Haziran Çarşamba elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler!

İstanbul’da yarın elektrikler mi kesilecek? Hangi ilçelerde elektrik kesintisi olacağı tek tek araştırılıyor. 14 Haziran 2023 gününde İstanbul’un bazı ilçelerinde ve mahallelerinde elektrik kesintisi yaşanacak. İşte o ayrıntılar!

Bu ilçelerde oturanlar dikkat! İşte 13 Haziran Salı elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler!

İstanbul’da yarın elektrik kesintisi meydana gelecek mi? Hangi ilçelerde elektrik kesileceğinin yaşanacağı tek tek araştırılıyor. 13 Haziran 2023 gününde İstanbul’un bazı mahallelerinde elektrik kesintisi yaşanacak. İşte ayrıntılar!

Bu ilçelerde oturanlar dikkat! Bugün elektrikler mi gidecek! İşte 9 Haziran Cuma elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler!

İstanbul’da elektrik kesintisi olacak mı? Elektrik kesileceğinin yaşanacağı ilçeler tek tek araştırılıyor. 9 Haziran 2023 gününde İstanbul’un bazı mahallelerinde elektrik kesintisi yaşanacak. İşte ayrıntılar!

Arefe günü resmi tatil mi? Özel sektör arefe günü yarım gün mü? Arefe günü bayram mesaisi sayılır mı?

Arefe gününe dair sorulan soruların, Kurban Bayramı yaklaşılırken sıklaştı. Arefe günü resmi tatil mi değil mi? İşte detaylar!

Hamdi Selçuk Tuğrul hangi bankalarda çalıştı? SPK’da hangi alanda görev aldı? Hamdi Selçuk Tuğrul evli mi?

Yeşil GYO Yönetim Kurulu Üyesi Türk iş insanı Hamdi Selçuk Tuğrul, hangi kolejden ve hangi üniversiteden mezun oldu? Nerelerde çalıştı? Hangi pozisyonlarda çalıştı? Evli mi ve çocuğu var mı? İşte Yeşil GYO Yönetim Kurulu Üyesi Hamdi Selçuk Tuğrul ile ilgili merak edilen her şey...

Elektrik kesintisi mi olacak? İşte 3 Haziran Cumartesi elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler!

İstanbul’da elektrik kesintisi olacak mı? Elektrik kesileceğinin yaşanacağı ilçeler tek tek araştırılıyor. 3 Haziran 2023 gününde İstanbul’un bazı mahallelerinde elektrik kesintisi yaşanacak. İşte ayrıntılar!

Nafi Çil özgeçmiş Haberi

Nafi Çil özgeçmiş

Nafi Çil kimdir?

“Ben mimar olmadan önce ressamdım,” diyen Nafi çil 1967 yılında Güzel Sanatlar Akademisi'nden Yüksek Mimar olarak mezun oldu. Mies van der Rohe gibi “Sadece yaşam yoğunluğu olanın, biçim yoğunluğu vardır,” diyen Nafi çil, varoluşunu gerçekleştirmek için resim ve mimari gibi iki farklı alandaki çalışmalarını “çağdaş insan varlığı” kavramı üstünde temellendirir ve çağdaş insan varlığını belirleyen etkinliğin yaratma etkinliği olduğunu düşünür. Nafi çil resim sanatı alanında bugüne kadar elli kişisel sergi gerçekleştirmiş ve ayrıca yurtiçinde ve Avrupa'nın birçok şehrinde grup sergilerine katılmıştır. Mimari alanda da Nafi çil'in değişik büyüklükte tasarımları bulunmaktadır. Bunlar; kent merkezi ve meydanları, otel ve tatil köyleri, iş merkezleriyle özel ve toplu konutlar gibi farklı ölçeklerdeki işlerdir. çalışmalarının birçoğu mimari yarışmalarda ödül almıştır. Öğrenci olduğu...