29 / 03 / 2024

Nakkaştepedeki askeri arazi ne olacak

Nakkaştepedeki askeri arazi ne olacak

Üsküdar Belediye Meclisi, 3 Ocak’taki oturumunda eşsiz bir İstanbul Boğazı manzarasına sahip Nakkaştepe’deki askeri alan için tepki çeken bir karara imza attı.

İstanbul'daki 12 milyon metrekarelik dev askeri arazi rezerv alan ilan edildi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İstanbul Başakşehir'de yer alan dev askeri araziyi rezerv alan olarak imara açtı.

Sancaktepe Sarıgazi'de askeri arazi ticaret alanına çevrildi! İBB dava açtı!

Sarıgazi'de rezerv alan ilan edilen 4 dönümlük askeri arsa imar planı değişikliğiyle ticaret alanına çevrildi, mahkeme planı iptal etti.

İstanbul'daki askeri alanlar neden imara açılıyor? Süreç nasıl ilerliyor?

İstanbul'da yer alan pek çok askeri arazi tek tek imara açıldı. Peki İstanbul'daki askeri alanlar neden imara açılıyor? Askeri alanların imara açılma süreci nasıl ilerliyor? Hangi askeri alanlar imara açıldı? 

Bir şirkete verilen askeri arazi meclis gündeminde!

Bir şirkete verilen askeri arazi meclis gündemine taşındı. CHP'li Başarır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Sarıyer Rumelifeneri'nde askeri arazi satışa çıkarıldı!

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, İstanbul Sarıyer'de Rumelifeneri Mahallesi’nde bulunan 4 bin 290 metrekarelik askeri alanın satışa çıkarıldığını duyurdu.

Putin Suriye'de daha fazla arazi ve gayrimenkul istiyor!

Rusya, Suriye'de bulunan askeri üsleri için daha fazla arazi ve gayrimenkul almak istiyor. Putin, Savunma Bakanlığı'na Suriye hükümetiyle görüşmelerde bulunması için talimat verdi.

Çekmeköy’deki 187 dönümlük askeri arazi için yeni imar planı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul 6. İdare Mahkemesi’nin Çekmeköy’de bulunan 187 dönüm askeri arazinin yapılaşmaya açan imar planlarını iptal etmesine karşın söz konusu araziye ilişkin yeni imar planları hazırladı...

Nakkaştepe terası millet bahçesi oldu!

Üsküdar'ın Nakkaştepe bölgesindeki 50 dönümlük askeri arazi ‘Millet Bahçesi’ olarak düzenlendi. İstanbul'un en değerli arazisi konumunda bulunan alan, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından açılacak.

Rauf Denktaş’a ait üniversite arazisi KKTC’de tartışma yarattı!

Başkent Lefkoşa’da Rum sınırı yakınında askeri arazi, Rauf Denktaş’la aynı adı taşıyan torunu Rauf Denktaş’ın şirketine Bakanlar Kurulu kararıyla 35 yıllığına kiralandı.

Tuzla’daki askeri arazi imara açıldı!

Tuzla'da yer alan Jandarma Komando Tabur Komutanlığı Kışlası’nın yanındaki arazi imara açıldı. Mülkiyeti belediyeye ait araziye konut yapılacak.

Nakkaştepe’deki askeri alan için tepki çeken karar!

Üsküdar Belediye Meclisi, 3 Ocak’taki oturumunda eşsiz bir İstanbul Boğazı manzarasına sahip Nakkaştepe’deki askeri alan için tepki çeken bir karara imza attı.

Çatalca Nakkaş'da 15 bin 500 dönümlük arazi istimlak ediliyor!

Çatalca Nakkaş Mahallesi'nde 15 bin 500 dönümlük arazi istimlak ediliyor. Halkı tedirgin eden istimlak kararının ardından ise Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Nakkaş Mahallesi'ni ziyaret etti.

TOKİ'ye 10 yılda 3 milyar liralık askeri arsa devredildi!

Son 10 yılda 3 milyar 84 milyon liralık askeri arazi Başbakanlık Toplu Konut İdaresi’ne (TOKİ) devredildi. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, “Herhangi bir kışla TOKİ’ye devredilmek amacıyla boşaltılmadı. Daha önce askeri kullanımı sona ermiş araziler TOKİ’ye devredilmiştir” dedi.

Nakkaştepedeki askeri arazi ne olacak Haberi

Nakkaştepedeki askeri arazi ne olacak


Üsküdar Belediye Meclisi, 3 Ocak’taki oturumunda eşsiz bir İstanbul Boğazı manzarasına sahip Nakkaştepe’deki askeri alan için tepki çeken bir karara imza attı.


Belediye Meclisi'nin Bütçe ve Hukuk komisyonları tarafından hazırlanan ortak rapor ile Üsküdar'da bulunan Boğaz Köprüleri Uçaksavar Tabur Komutanlığı kullanımındaki alan için 15. Füze Üs Komutanlığı ile belediye arasında protokol hazırlanabilmesi amacıyla belediye başkanına yetki verildi. Meclis'teki CHP grubunun hayır oyu verdiği karar oy çokluğu ile kabul edildi.

‘YETKİSİ YOK'

Karara itiraz eden CHP'li Meclis Üyesi Nezih Küçükerden, “Yaklaşık 200 bin metrekarelik bu parsel, Boğaz'ı koruyan askeri birlik tarafından kullanılıyor. İçeriğini bilmediğimiz protokol için belediye başkanına yetki verildi ama burası Boğaziçi ön görünümünde olduğu için İmar Kanunu'na göre ilçe belediyesinin burada hiçbir yetkisi yok” dedi.


Belediyenin burada gelecekte nasıl bir tasarrufta bulunacağını...