16 / 04 / 2024

naras barajı ne zaman açılacak

naras barajı ne zaman açılacak

Orman ve Su İşleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada inşaatında yüzde 90 seviyesine ulaşılan barajın tamamlanarak sulamasının da devreye alınmasıyla toplam 71 bin 420 dekar tarım arazisinin sulanacağı bildirildi...

Piyasada seçim hareketliliği! Seçim sonrası piyasalar ne kadar etkilendi

Yapılan seçimlerin ardından oyların %50 barajını aşamadığı için Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde netice 2. tura kaldı. Bu durum, Dolar kurunu ve küresel piyasaları ne denli etkiledi? Ayrıntılar haberimizde.

Hyundai Tucson 900 bin TL barajını geçti 1 milyona dayandı! İşte Hyundai Tucson fiyat listesi 5 Nisan 2022!

Suv severlerin gözde modelleri arasında yer alan Hyundai Tucson 900 bin TL barajını geçti. Peki Hyundai Tucson fiyatları ne kadar? İşte Hyundai Tucson fiyat listesi 5 Nisan 2022...

Porsuk Baraj Gölü'ne kalıcı yapı inşa edilmesi mecliste!

Porsuk Baraj Gölü'ne kalıcı yapı inşa edilmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Kasap, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bartın'da baraj yapımı nedeniyle bazı mahalleler taşınacak!

Bartın'da baraj yapımı sebebiyle Şarköy köyüne bağlı bazı mahallelerin belirlenen yerlere nakledilmesi ve yerleşimin sağlanmasına karar verildi.

Melen Barajı'nda son durum ne? 

İBB Çevre ve Enerji Komisyonu ile Tarım, Orman, Hayvancılık ve Su Ürünleri Komisyonu Melen Barajı çalışmalarını bitirdi. Hazırlanan raporda, Melen Baraj gövdesinde oluşan çatlaklar sebebiyle rezervuarda su tutulmasına başlanamadığı belirtildi...

Yusufeli Barajı'nın inşaatında son durum ne?

Yusufeli Baraj inşaatının taahhüt edilen sürede bitirilememesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Bayraktutan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Girme Barajı'nın inşaatı ne zaman tamamlanacak?

Girme Barajı inşaatının hedeflenen sürede bitirilip bitirilmeyeceği meclis gündemine taşındı. CHP'li Girgin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ömerli Barajı Havzası'na sanayi tesisi yapılacak!

İstanbul Ataşehir’de Ömerli Barajı havzası koruma alanı içerisinde yer alan 17 dönümlük arazinin imar planı değişti. Yeni plana göre, alana İçmesuyu Havzaları Yönetmeliği’ne aykırı olarak sanayi tesisi yapılacak.

Sakarya Akçay Barajı'nın inşaatı tamamlanıyor!

Sapanca Gölü’ne alternatif içmesuyu kaynağı olarak inşa edilen Akçay Barajı’nın inşaatı tamamlanıyor.

Akçay Barajı'nda sona doğru!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi tarafından Sapanca Gölü'ne alternatif içme suyu kaynağı olarak Pamukova’nın Eskiyayla bölgesinde inşa edilen Akçay Barajı, yıl sonunda su tutmaya başlayacak.

Denizli Acıpayam'da baraj yapılacak mı?

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, Denizli Acıpayam Sırçalık Mahallesi'ne baraj yapılması talebini meclis gündemine taşıdı..

Bio İstanbul ne zaman başlayacak?

Başakşehir Sazlıdere Baraj Gölü'nün yanında 2 milyon metrekarelik alanda inşa edilecek Bio İstanbul'la ilgili süreç devam ediyor. Peki projede satışlar ve inşaat çalışmaları ne zaman başlayacak?

Akçay Barajında sona doğru!

SASKİ tarafından, Sapanca Gölü’ne alternatif içme suyu kaynağı oluşturmak amacıyla yapımı devam eden Akçay Baraj'ının gövde yüksekliği 36 metreye kadar yükseldi.

naras barajı ne zaman açılacak Haberi

naras barajı ne zaman açılacak


Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünün Antalya’da inşa ettiği Naras Barajı’nda sona yaklaştığı bildirildi.


Orman ve Su İşleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada inşaatında yüzde 90 seviyesine ulaşılan barajın tamamlanarak sulamasının da devreye alınmasıyla toplam 71 bin 420 dekar tarım arazisinin sulanacağı bildirildi. Antalya’nın Manavgat ilçesinin 20 kilometre kuzeyinde Naras deresi üzerinde yapılmakta olan ve sözleşmesi 12 Kasım 2010 tarihinde imzalanan barajın temelinin, 19 Ocak 2011 tarihinde Orman ve Su İşleri Bakanı Prof Dr. Veysel Eroğlu tarafından atıldığı, yaklaşık 46 milyon lira yatırım bedeline sahip, silindirle sıkıştırılmış beton dolgu tipinde inşa edilen ve temelden yüksekliği 78 metre olan barajın gövde hacminin ise 440 bin metreküp olduğu kaydedildi.


Açıklamada, “Naras Barajı sözleşmeye 23 Mayıs 2014’te bitecek olmasına rağmen...