16 / 04 / 2024

nazilli Osmanlı Parkı projesi

nazilli Osmanlı Parkı projesi

Nazilli'de Osmanlı Parkı hizmete açıldı. Dumlupınar Mahallesi Çarşı Cami karşısında bulunan alanda yapılan park ile mahalle yeni bir görünüme kavuştu. Açılışa katılan tüm konuklara lokma ikram edildi...

Eyüpsultan'daki Osmanlı Parkı bedelsiz olarak ilçe belediyesine tahsis edildi!

İstanbul Büyükşehir Belediye  Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun rekreasyon ve engelliler merkezi inşa etmeyi planladığı Eyüpsultan’daki İSKİ mülkiyetinde bulunan Osmanlı Parkı, Eyüpsultan Belediyesi’ne bedelsiz olarak 10 yıllığına tahsis edildi. 

Kop Dağı'nın milli park ilan edilmesi için çalışma yürütülüyor!

Birinci Dünya Savaşı yıllarında Kafkasya Cephesi'nde Osmanlı-Rus Savaşı'nın yaşandığı Kop Dağı'nın milli park ilan edilmesi için çalışma yürütülüyor.

Yalova golf sahası inşaatı başladı!

Yalova Belediyesince Osmanlı Parkı içerisinde mini golf sahasının yapımına başladı. Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, "Daha önceden açılışını yaptığımız satranç parkımızdan sonra halkımızı farklı bir oyun alanıyla daha buluşturuyoruz. Osmanlı Parkı içerisinde yer alacak olan mini golf sahasının y

Osmanlı Güzel Sanatlar Müzesi, Gençlik Parkı'nda kurulacak!

Ankara’da kurulması planlanan Osmanlı Güzel Sanatlar Müzesi, alanında bir ilk olacak. Müzenin fikir babası Yanova, “Tarihi sanatla sevdirmek, insanların etkin biçimde sanata katılmalarını sağlamak istiyoruz” dedi

Aydın Nazilli Tarihi Sinan Dede Türbesi törenle açıldı!

Nazilli Belediyesi tarafından restore edilen tarihi Sinan Dede Türbesi ve düzenlemesi yapılan Şehit Mehmet Koyuncuoğlu Parkı’nın açılışı gerçekleştirildi.

Nazilli'deki Engelsiz Yaşam Parkı'nın inşaatı tamamlandı!

Nazilli Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan “Engelsiz Yaşam Parkı”, düzenlenen açılış töreni ile hizmete sunuldu.

Nazilli'ye engelsiz park inşa edilecek!

Nazilli Belediyesi, engelli kullanıma uygun pergole, özel tasarımlı çeşmeler ve oturma grupları, kayganlığı önleyici kauçuk zemin üzerinde engelli fitness aletleri ve engelli oyun grubunun yer alacağı park için belediye kolları sıvadı.

Nazilli Yıldıztepe'ye yeni engelliler parkı!

Nazilli Belediyesi, Yıldıztepe Mahallesi 61 sokak üzerinde engelliler için park yapım çalışmalarına başladı. Başkan Haluk Alıcık parkın en kısa sürede engellilerin hizmetine sunulacağını dile getirdi.

Nazilli'ye engelliler parkı yapılacak!

Nazilli'de bir ilke daha imza atan Nazilli Belediyesi Yıldıztepe Mahallesi 61 sokak üzerinde Engelliler için park yapım çalışmalarına başladı. Toplamda 1420 metre kare alandan oluşacak parkın en kısa süreçte tamamlanacak.

Nazilli Sinan Dede Türbesi restore edilecek!

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Pınarbaşı Mahallesi'nde Şehit Mehmet Koyuncuoğlu Parkı içinde bulunan Sinan Dede Türbesi ve çevresini restore edip yeniden düzenleyecekleri müjdesi verdi.

Ecdad Parkı’nda Selçuklu ve Osmanlı Mimarisi yaşatılacak!

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Selçuklu İlçesi’nde yapımı devam eden Konya Ecdad Parkı, Selçuklu ve Osmanlı mimari tarzındaki düzenlemeleri ile Türkiye’de ilk olacak birçok özelliği barındırıyor.

Rus komutan Orlov'un torunundan Çeşme'ye dostluk parkı!

Çeşme Savaşı'nda Osmanlı'yı yenilgiye uğratan Rus komutan Orlov'un 11'inci kuşaktan torunu ziyarete geldiği Çeşme'ye dostluk parkı yaptıracağını söyledi..

Ruslar Çeşme'ye müze ve park yapımını üstlendi!

Osmanlı ve Rus donanmalarının 1770'de savaştığı Çeşme'de iki ülkenin kültürü artık yakından tanıtılacak, ilçe turizmine katkı sağlayacak parkın yapımını Rusya üstlenecek. Türkiye açısından önemli bir proje olacağı belirtildi.

nazilli Osmanlı Parkı projesi Haberi

nazilli Osmanlı Parkı projesi

Nazilli Belediyesi Etüt Servisi tarafından projesi hazırlanan ve 60 günde yapımı tamamlanan Osmanlı parkının açılış törenine Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Denizli Yatağan Belediye Başkanı Tuncer Tunçbilek, Bursa Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Halil Döner, MHP İlçe Başkanı Kürşat Engin Özcan, Belediye Meclis Üyeleri, Nazilli Belediyesi Başkan Yardımcıları, Oda Başkanları, Nazilli Mahalle Muhtarları, Köy Muhtarları ile çok sayıda vatandaş katıldı. 


Nazilli Belediyesi Mehteran Ekibi'nin gösterisiyle başlayan park açılış törenine ilk konuşmayı Dumlupınar Mahalle Muhtarı Hüseyin Uludağ yaptı. Park alanının Nazilli'nin kalbinin attığı yer olarak iSter yorumlayan Muhtar Uludağ; "Bu alanda 1973 yılında rahmetli Belediye Başkanımız Enver Yetkiner zamanında yaptırılan bir hal binası vardı. Çok kullanışlı değildi ve 1992 yılında da Ahmet Şensan zamanında Pazaryeri yapılmak üzere buradaki dükkanlar istimlak edildi. Pazaryeri...